Indhold
Grillet cuvette
Ingredienser
- 1 kg cuvette oksecuvette
- 3 tsk brun farin
- 2 tsk salt
- 5 fed hvidløg finthakkede eller pressede
- 1 spsk rosmarin friske og hakkede blade
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær krølfedtet oven på cuvetten på tværs af fibrene, altså i samme retning som du skærer stegen ud i efter tilberedningen.
- Find en lille skål frem, og bland brun farin med salt. Massér det godt ind i cuvetten på alle sider.
- Lad kødet trække 15-30 minutter.
- I en anden skål blander hvidløg med lidt olivenolie og finthakket, frisk rosmarin. Du kan også blende det.
- Så skal vi til at lave grillet cuvette - på direkte varme. Pas på grillen ikke er FOR varm, for så brænder kødet på før det er mørt. Så en god og jævn varme er bedst (ca. 200 grader). Smør risten med lidt olie.
- Læg cuvetten på risten, og lad den brune af et par minutter.
- Vend den, og brun på den anden side.
- Nu pensler du så med hvidløgs- og rosmarinolien, og nu skal cuvetten grilles indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Vend den med 4-5 minutters mellemrum, og pas på den ikke bliver branket! Hver gang du vender din cuvette, skal den pensles med olien. Krydres til sidst med friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på grillet cuvette
Grillet cuvette steges over direkte varme på grillen, og det gælder selvfølgelig uanset om det er i kuglegrille eller gasgrill.
Og du sagtens også tilberede cuvette på en pande - her gælder samme opskrift.
Jeg har her stegt en cuvette på omkring et kilo, og det passer med kød til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Flæskesteg i gasgrill (med tid og temperatur)
- Grillet culotte (opskrift på mør culottesteg i grill)
- Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat
- Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)
Billig udskæring
Cuvetten er noget billigere end den velkendte culotte, og det er der en grund til. Den er ofte mere uregulær i det, og derfor er det vigtigt du starter med at fjerne eventuelle sener, fedt med videre.
Fedtlaget oven på en cuvette kan også være for voldsomt, så den skal måske også lige skæres til.
Kernetemperatur i grillet cuvette
Stik et stegetermometer i stegen, og tag den af når den rammer 57 grader.
Her er cuvetten rosa og helt perfekt. Ønsker du den mere rød, skal den tages ud ved 53 grader - og gennemstegt er det 60-62 grader. Her kan kødet dog blive mere tørt.
Stegetid
Hvor lang tid til præcist tager er svært at sige, da det afhænger af cuvettens størrelse og varmen på din grill.
Men regn med 25-30 minutter.
Samme fremgangsmåde gælder ved pandestegning, hvor du heller ikke skal stege den ved alt for høj varme,
Hviletid
Lad altid grillet cuvette hvile mindst 20 minutter inden udskæring.
Tilbehør
Den færdiggrillede cuvette kan nydes med en nem kartoffelsalat eller grillpakker med kartofler og spidskål. Prøv også at servere grillet spidskål til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på grillet cuvette. Kom gerne med din mening om den her.
Lars skriver
Jeg skal bare gætte mig frem til hvilken temperatur min grill skal have når stegen brunes af ??? Jeg vil kalde det for en meget mangelfuld vejledning
Peter skriver
Du skal brune dit kød… den skal være varm. Det er madlavning, ikke raket videnskab.