Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet cuvette

Grillet cuvette ved direkte varme (eller cuvette stegt på pande)

Billede af grillet cuvette.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grillet cuvette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på grillet cuvette
  • Billig udskæring
  • Kernetemperatur i grillet cuvette
  • Stegetid
  • Hviletid
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Grillet cuvette

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Grillet cuvette smager fantastisk og er nem at lave. Du kan også stege en cuvette på panden, og her får du alle de gode råd til det bedste resultat.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg cuvette oksecuvette
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk salt
  • 5 fed hvidløg finthakkede eller pressede
  • 1 spsk rosmarin friske og hakkede blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær krølfedtet oven på cuvetten på tværs af fibrene, altså i samme retning som du skærer stegen ud i efter tilberedningen.
  2. Find en lille skål frem, og bland brun farin med salt. Massér det godt ind i cuvetten på alle sider.
  3. Lad kødet trække 15-30 minutter.
  4. I en anden skål blander hvidløg med lidt olivenolie og finthakket, frisk rosmarin. Du kan også blende det.
  5. Så skal vi til at lave grillet cuvette - på direkte varme. Pas på grillen ikke er FOR varm, for så brænder kødet på før det er mørt. Så en god og jævn varme er bedst (ca. 200 grader). Smør risten med lidt olie.
  6. Læg cuvetten på risten, og lad den brune af et par minutter.
  7. Vend den, og brun på den anden side.
  8. Nu pensler du så med hvidløgs- og rosmarinolien, og nu skal cuvetten grilles indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Vend den med 4-5 minutters mellemrum, og pas på den ikke bliver branket! Hver gang du vender din cuvette, skal den pensles med olien. Krydres til sidst med friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier369kcalKulhydrater5gProtein56gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol155mgNatrium1304mgKalium873mgKostfibre0.3gSukker3gVitamin A16IUVitamin C1mgCalcium61mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grillet cuvette

Grillet cuvette steges over direkte varme på grillen, og det gælder selvfølgelig uanset om det er i kuglegrille eller gasgrill.

Og du sagtens også tilberede cuvette på en pande - her gælder samme opskrift.

Jeg har her stegt en cuvette på omkring et kilo, og det passer med kød til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Flæskesteg i gasgrill (med tid og temperatur)
  • Grillet culotte (opskrift på mør culottesteg i grill)
  • Grillet oksefilet med hvidløg og nem kartoffelsalat
  • Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)

Billig udskæring

Cuvetten er noget billigere end den velkendte culotte, og det er der en grund til. Den er ofte mere uregulær i det, og derfor er det vigtigt du starter med at fjerne eventuelle sener, fedt med videre.

Fedtlaget oven på en cuvette kan også være for voldsomt, så den skal måske også lige skæres til.

Kernetemperatur i grillet cuvette

Stik et stegetermometer i stegen, og tag den af når den rammer 57 grader.

Her er cuvetten rosa og helt perfekt. Ønsker du den mere rød, skal den tages ud ved 53 grader - og gennemstegt er det 60-62 grader. Her kan kødet dog blive mere tørt.

Stegetid

Hvor lang tid til præcist tager er svært at sige, da det afhænger af cuvettens størrelse og varmen på din grill.

Men regn med 25-30 minutter.

Samme fremgangsmåde gælder ved pandestegning, hvor du heller ikke skal stege den ved alt for høj varme,

Hviletid

Lad altid grillet cuvette hvile mindst 20 minutter inden udskæring.

Tilbehør

Den færdiggrillede cuvette kan nydes med en nem kartoffelsalat eller grillpakker med kartofler og spidskål. Prøv også at servere grillet spidskål til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 15, 2025 at 10:07 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på grillet cuvette. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Lars skriver

    december 08, 2020 at 3:16 pm

    Jeg skal bare gætte mig frem til hvilken temperatur min grill skal have når stegen brunes af ??? Jeg vil kalde det for en meget mangelfuld vejledning

    Svar
    • Peter skriver

      juni 11, 2022 at 3:54 pm

      Du skal brune dit kød… den skal være varm. Det er madlavning, ikke raket videnskab.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required