• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet cuvette ved direkte varme eller cuvette stegt på pande

Grillet cuvette ved direkte varme eller cuvette stegt på pande

Billede resultat for grillet cuvette
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. oktober 2019 - Udgivet:  19. februar 2016

Grillet cuvette smager fantastisk og er nem at lave. Du kan også stege en cuvette på panden, og her får du alle de gode råd til det bedste resultat.

Grillet cuvette steges over direkte varme på grillen, og det gælder selvfølgelig uanset om det er i kuglegrille eller gasgrill.

Og du sagtens også tilberede cuvette på en pande - her gælder samme opskrift.

Jeg har her stegt en cuvette på omkring et kilo, og det passer med kød til fire personer.

Billig udskæring

Cuvetten er noget billigere end den velkendte culotte, og det er der en grund til. Den er ofte mere uregulær i det, og derfor er det vigtigt du starter med at fjerne eventuelle sener, fedt med videre.

Fedtlaget oven på en cuvette kan også være for voldsomt, så den skal måske også lige skæres til.

Rids krølfedtet

Skær så krølfedtet oven på cuvetten på tværs af fibrene - altså i samme retning som du skærer stegen ud i efter tilberedningen.

Find en lille skål frem, og bland tre teskefulde brun farin med to teskefulde fint salt. Massér det godt ind i cuvetten på alle sider.

Lad kødet trække 15-30 minutter.

Smag til cuvetten

I en anden skål blander du fem fed finthakkede hvidløg med lidt olivenolie og finthakket, frisk rosmarin. Du kan også blende det.

Tilberedning af grillet cuvette

Så skal vi til at lave grillet cuvette - på direkte varme.

Pas på grillen ikke er FOR varm, for så brænder kødet på før det er mørt. Så en god og jævn varme er bedst. Smør risten med lidt olie.

Læg cuvetten på risten, og lad den brune af et par minutter.

Vend den, og brun på den anden side.

Nu pensler du så med hvidløgs- og rosmarinolien, og nu skal cuvetten grilles indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Vend den med 4-5 minutters mellemrum, og pas på den ikke bliver branket!

Hver gang du vender din cuvette, skal den pensles med olien.

Kernetemperatur i grillet cuvette

Stik et stegetermometer i stegen, og tag den af når den rammer 57 grader.

Her er cuvetten rosa og helt perfekt. Ønsker du den mere rød, skal den tages ud ved 53 grader - og gennemstegt er det 60-62 grader. Her kan kødet dog blive mere tørt.

Stegetid

Hvor lang tid til præcist tager er svært at sige, da det afhænger af cuvettens størrelse og varmen på din grill.

Men regn med 25-30 minutter.

Samme fremgangsmåde gælder ved pandestegning, hvor du heller ikke skal stege den ved alt for høj varme,

Hviletid

Lad altid grillet cuvette hvile mindst 20 minutter inden udskæring.

Tilbehør

Den færdiggrillede cuvette kan nydes med en nem kartoffelsalat eller grillpakker med kartofler og spidskål. Prøv også at servere grillet spidskål til.

Lignende opskrifter

Relaterede opskrifter er grillet okseculotte eller grillet oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars

    december 08, 2020 at 3:16 pm

    Jeg skal bare gætte mig frem til hvilken temperatur min grill skal have når stegen brunes af ??? Jeg vil kalde det for en meget mangelfuld vejledning

    Svar
    • Peter

      juni 11, 2022 at 3:54 pm

      Du skal brune dit kød… den skal være varm. Det er madlavning, ikke raket videnskab.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her