• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grillede rejer - sådan får du det bedste resultat

Grillede rejer - sådan får du det bedste resultat

grillede rejer på spyd
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juli 2021 - Udgivet: 19. juli 2021

Grillede rejer er delikate på lune sommeraftener. Her får du gode råd til at grille rejer med og uden skal, så du får de bedste resultater.

Grillede rejer er en sommerspise, som folk der elsker skaldyr og fisk sætter stor pris på.

Men de fleste af os har formodentlig prøvet at få serveret tørre eller gummiagtige grillstegte rejer, og det er ikke noget, vi gider spise.

Der er altså en hårfin balance mellem hot og not. Derfor får du nu fire gode råd og metoder til grillede rejer, som er saftige og sprøde - afhængigt af, om du vil have skal på eller ej.

Marinering er første skridt

Skal rejerne have smag, skal du marinere dem først, så de kan ligge i væden og suge krydderierne til sig.

Prøv for eksempel en marinade af citron, hvidløg, ingefær, chili og lidt olie. Små rejer skal kun ligge i et kvarters tid, store tigerrejer må godt marineres i en time.

Herefter grilles de i en alubakke eller på spyd i ganske kort tid.

Hvis du ikke gider at marinere rejerne, kan du presse lime- eller citronsaft ud over dem og drysse med salt. Så får du den klare, rene rejesmag.

Stegetid for grillede rejer

Når skalrejer er frosne, skal de have tre til fire minutter over direkte varme enten i foliebakke eller på rist.

Er de optøede, skal de kun grilles i et par minutter på spyd eller i en bakke over direkte varme, oplyser Royal Greenland.

Vil du grille over indirekte varme, skal du lægge to minutter oveni grilltiden.

Grillede rejer på spyd

Husk altid at sætte træspyd i blød i vand et par timer, før de skal bruges. På den måde undgår du, at enderne bliver forkullede eller brændte.

Det er en god ide at sætte rejerne på spyd, før du marinerer, så slipper du for at stå og prikke i de vædede rejer.

Så på med rejerne, hæld marinaden over dem og sæt dem i køleskabet en halv til en hel time.

Tigerrejer direkte på rist

Du kan lægge de såkaldte kæmperejer direkte på grillristen, men det er lettere med spyd, da rejerne bliver rettet ud.

Vil du hellere grille dem på risten, kan du bruge store, argentinske rejer, som du griller med skal på.

Også her kan du med fordel marinere dem først. Disse store rejer skal have fem-seks minutter på hver side.

Se også andre opskrifter og indlæg her:

  • Rejer - opskrifter, fakta og viden om det lille skaldyr
  • Stegte rejer - lynhurtige rejer som snack
  • Panerede rejer - opskrift på grydestegte rejer
  • Lakseroulade med rejer til forret eller buffet
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her