Grillede koteletter med ben bliver lækre og møre. Og når de serveres med flødestuvet savoykål, har du det dejligste måltid.
Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål er en af mine favoritmåltider, fordi det simpelthen bare smager godt.
De tykke skaftkoteletter er fremragende at grille, fordi de på grund af fedtmarmoreringen bliver super møre.
Og savoykål er både flot, lækker og sund - og utrolig nem at stuve i en madlavningsfløde.
Jeg har her krydret skaftkoteletterne med Italian Spice Mix, som jeg synes passer super godt til koteletterne.
Du kan også nøjes med at salte dem, og så krydre med friskkværnet peber når de er færdige. Eller bruge et andet krydderi.
Koteletterne skal heller ikke grilles tørre, så det er med at ramme det rigtige tidspunkt. Og det plejer at passe med cirka fem minutter på hver side ved en god og direkte varme. Du kan prøve at skære en over for at se om den har fået nok.
Opskrift med grillede koteletter med ben og savoykål
Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål
Ingredienser
- 4 store koteletter med ben - 250 gram stk
- salt
- olivenolie
- Italian Spice Mix - el. dit eget yndlingskrydderi
Stuvet savoykål
- 1 savoykål
- 4 dl madlavningsfløde
- revet muskatnød
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at salte koteletterne grundigt på begge sider, og dryp dem derefter med lidt olivenolie. Igen på begge sider. Så krydres de med Italian Spice Mix - stadig på begge sider.
- Læg skaftkoteletterne i et fad, og stil dem væk i en lille time, hvor de trækker salt og smag.
- Gør imens savoykålen klar. Del den i kvarte, og fjern stokken. Derefter snittes kålen i mindre stykker.
- Tænd grillen op, og skaftkoteletterne skal grilles ved direkte og høj varme varme.
- Den præcise grilltid afhænger af tykkelsen på koteletterne, men du skal beregne cirka fem minutter på hver side.
- Læg koteletterne på den varme grillrist, og giv dem et par minutter inden de vendes. Giv dem igen et par minutter inden de vendes, og fortsæt indtil koteletterne er møre.
- De færdiggrillede skaftkoteletter skal hvile i fem minutter inden servering.
- Inden da laver du den stuvede savoykål ved hurtigt at svitse savoykålen i lidt olivenolie i en gryde. Kom så madlavningsfløde ved, og lad det småkoge i cirka 10 minutter, så det cremer lidt ind.
- Hav lidt tålmodighed med kålen og fløden, da det måske i starten ser ud til at være for lidt væde. Når kålen er faldet sammen, kan du eventuelt tilsætte lidt mere madlavningsfløde, hvis du synes. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Server eventuelt retten med grillede majskolber, som passer godt til både kål og koteletter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: