• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillede kartofler med hvidløg i alubakke

Grillede kartofler med hvidløg i alubakke

Billed resultat for grillede kartofler
Grillede kartofler, der tilberedes nemt i en alubakke ved indirekte varme. De små kartofler forkoges, og vendes derefter i bakken med hvidløg, krydderurter og smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. juni 2024 - Udgivet:  12. maj 2023

Del gerne:
5.6k
SHARES
FacebookMessenger5.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
  2. Opskrift på nemme grillede kartofler
  3. Grillede kartofler med hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Kartofler i grillen
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.

Grillede kartofler er super lækre som tilbehør til grillmad, og så er de nemme at lave.

Du kan med fordel bruge de nye, danske kartofler, men de små og nemme kartofler er bestemt også gode.

Se også mine opskrifter på:

  • Bagte kartofler på grill (opskrift med hvidløgssmør)
  • Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill
  • Kartofler i folie til grill eller ovn (nemme kartoffelpakker)
  • Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin

Opskrift på nemme grillede kartofler

Min opskrift på grillede kartofler i alubakke er beregnet som tilbehør til fire personer.

Billed resultat for grillede kartofler

Grillede kartofler med hvidløg

Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Bedømmelse
4.8 fra 60 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - små
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk timian - blade
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • 100 g smør - eller rapsolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skylles og kommes i en gryde.
  • Hæld vand ved så det netop dækker. Tilsæt også to teskefulde salt.
  • Kog kartoflerne møre under låg, og det tager 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra og damp kartoflerne af. Kom kartoflerne i en alubakke.
  • Hvidløg pilles og presses ud over kartoflerne.
  • Pil bladene af timiankvistene og kom ved sammen med fint hakket persille.
  • Vend det godt rundt, så smagen fordeles godt.
  • Skær smør i tynde skiver, og fordel det over kartoflerne.
  • Grill kartoflerne ved indirekte varme, hvor de skal have omkring 20 minutter.
  • Vend dem rundt nogle gange undervejs, hvor du også med ske drypper smørret op over kartoflerne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
342
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
756
mg
33
%
Kalium
 
887
mg
25
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
880
IU
18
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kartofler i grillen

Opskriften er glimrende med nye kartofler, men udenfor sæsonen bruges de nemme kartofler, der også smager glimrende til retten.

Kartofler har sjældent samme størrelse, så hvis der er større kartofler i posen, så skal de lige deles, så de alle får nogenlunde samme størrelse. Så bliver de tilberedt ens.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alf

    juni 07, 2023 at 12:31 am

    100 kalorier pr person det må være en regnefejl i så fald skulle 800 g kartofler og 100 g smør indeholde 400 kalorier???

    Svar
  2. Sannd

    maj 19, 2022 at 1:36 pm

    Kan man forberede kartoflerne (til og med punkt 8) til grillen om formiddagen, så de bare skal smides på grillen om aftenen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2022 at 4:07 pm

      Hej Sanne
      Ja, det bør du sagtens kunne gøre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anne

    august 31, 2020 at 12:05 pm

    Jeg har tænkt mig at servere disse for 14 gæster, men har ikke plads i min grill. Vil du også give dem lidt grill, hvis du laver dem i ovnen? Eller skal jeg bare give lidt gas med varmen? 🙂 Jeg vil jo gerne have dem lidt "ristede".

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 31, 2020 at 8:48 pm

      Hej Anne
      Nej, det behøver du ikke. Du kan sagtens bare lave dem færdige i ovnen, hvis det er nemmere 🙂
      Men har du et par minutter lige inden servering med plads på grillen, kan du sagtens lige riste dem af der. Nødvendigt er det dog ikke.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Torben

    maj 10, 2020 at 9:05 am

    Er det her en ret med bankooarm's effekt ? 😊😊
    Det lyder lækkert vil prøve det iaften

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 10, 2020 at 10:05 am

      Hej Torben
      Den virker hver gang 🙂
      Så pas på.
      God fornøjelse 🙂
      BH Holger

      Svar
  5. Ole

    august 27, 2019 at 11:51 am

    En allunakke kan godt bruges igen. Efter nedsæidning kan den bruges under en ny.

    Svar
  6. Annegrete

    august 27, 2019 at 8:51 am

    Har en kommentar til aluformen. Der bare stå ildfast fad. Uerfarne folk gør som de får besked på. Alu er unødvendigt og ler-/stålfad fint og vi passer på miljøet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 27, 2019 at 8:53 am

      Hej Annegrete
      God pointe - tak for det. Opfordringen er hermed givet videre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required