• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad

Grillet asparges med parmaskinke

billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges omviklet med parmaskinke er nemt og lækkert tilbehør til blandt andet oksekød og grillkoteletter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  19. maj 2022

Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du grillet asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.
  2. Opskrift på grillet asparges
  3. Grillet asparges med parmaskinke
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du grillet asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.

Grillet asparges hører især sommertiden til, hvor de er allerbedst når de høstes helt friske.

Der produceres masser af lækre asparges i Danmark i sæsonen fra maj til Sankt Hans, men man kan også købe fine asparges fra udlandet.

Her skal man dog være opmærksom, da kvaliteten er meget svingende.

Man kan du ikke skaffe de sprøde, danske asparges, kan du naturligvis sagtens bruge de udenlandske,

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og i min video kan du se, hvordan du griller de grønne asparges.

Opskrift på grillet asparges

billede med grillet asparges med parmaskinke

Grillet asparges med parmaskinke

Sådan laver du grillet asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.
Bedømmelse
4.6 fra 5 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 16-20 grønne asparges - gerne de danske og sommerfriske
  • 4 skiver parmaskinke
  • olie
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Vask de grønne asparges og knæk bunden af. Aspargesene knækker selv der hvor de skal - så det er meget nemt.
  • Læg et stykke parmaskinke på et skærebræt, og derpå 4-5 grønne asparges oven på.
  • Rul skinken forsigtigt sammen om de grønne asparges. Pensl også med lidt olivenolie.
  • Smør grillristen med lidt madolie, og nu skal de grillede asparges have 1-2 minutter på hver side ved middel varme, indtil du har grillet asparges med sprød parmaskinke. Drys lidt flagesalt over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
46
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
5
mg
2
%
Natrium
 
1.798
mg
0
%
Kalium
 
145
mg
4
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
487
IU
10
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Servér straks de grillede asparges til eksempelvis en grillet bøf eller andet grillkød.

Da grilltiden er meget kort, er det praktisk at stege dem mens bøfferne hviler inden servering. Det kan du nemlig sagtens nå.

Hvis ikke du lige har parmaskinke i køleskabet, kan du også sno en skive bacon rundt om de grønne asparges. Det smager også aldeles fremragende.

Flere lækre opskrifter med asparges:

Opskrifter med asparges - både de grønne og de hvide

Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing

Tarteletter med høns i asparges - grundopskrift

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required