Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Green Goddess salat med grøn dressing

Green Goddess salat med grøn dressing

Green Goddess Salat
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Green Goddess salat har fået sit navn efter den lækre, grønne dressing og farven på de grøntsager, der er i salaten. En salat, der mætter.

Green Goddess salat har længe været et TikTok-hit, men navnet og princippet bag salaten går helt tilbage til 1923 i San Fransisco.

Her opfandt en kok fra The Palace en grøn dressing, som bandt salaten sammen til en smuk helhed.

Siden er der masser af mennesker, som har lavet hver sin version af den grønne ret, inklusiv mig.

Salaten her består af lutter grønne grøntsager, som blandes med den lækreste pesto-inspireret dressing. Derudover er er der cashew- og valnødder i salaten, som serveres med et godt fuldkornsbrød.

Opskrift på Green Goddess salat

Green Goddess salat

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Green Goddess salat har fået sit navn efter den lækre, grønne dressing og farven på de grøntsager, der er i salaten. En salat, der mætter.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grøn dressing
  • 35 g babyspinat
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 dl valnødder
  • 0,5 dl cashewnødder
  • 1,5 dl olivenolie
  • 0,5 citron saften
  • 1 tsk honning
  • parmesan efter behov
  • salt og friskkværnet peber
Green Goddess salat
  • 50 g grønkål hakket
  • 35 g babyspinat hakket
  • 2 avocado små tern
  • 0,5 agurk små tern
  • 3 forårsløg groft hakket
  • cashewnødder gerne ristet

Fremgangsmåde

Grøn dressing
  1. Kom alle ingredienserne undtagen parmesan i en skål og blend dem med en stavblender el.lign.
  2. Tilsæt et par spiseskefulde fintrevet parmesan, rør rundt og smag til med citronsaft, salt, peber og eventuelt eddike.
Salaten
  1. Hak både spinat og grønkål groft, så du får små stykker, du kommer i en salatskål.
  2. Skær avocadoer ud i små tern, gør det samme med en halv agruk. Hak forårsløgene og kom det hele i salatskålen.
  3. Bland den grønne salat godt med dressingen og drys med cashewnødder, der er ristet fem minutter på panden forinden.
  4. Nu kan du servere Green Goddess salat sammen med et godt fuldkornsbrød.

Næringsindhold

Kalorier782kcalKulhydrater21gProtein12gFedt77gMættet fedt11gFlerumættet fedt19gEnkelumættet fedt43gKolesterol5mgNatrium735mgKalium916mgKostfibre11gSukker5gVitamin A3272IUVitamin C33mgCalcium197mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Min grønne dressing er ikke tyndt flydende, da jeg holder af en tæt pesto-konsistens, som ikke domineres af olivenolie-smagen.

Du kan naturligvis justere mængden af olie og citronsaft, så du får den konsistens, du bedst kan lide.

Om du vil have parmesan i Green Goddess salat, bestemmer du selv. Udskifter du den med gærflager, er salaten også velegnet til veganere.

Se andre sunde opskrifter:

Sprød thaisalat

Vegetarisk Cæsar salat

Caprese salat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required