• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hokkaido

Hokkaido græskar

hokkaido græskar opskrift ovn
4.5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
191
SHARES
FacebookMessenger191PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. november 2023 - Udgivet:  10. oktober 2023

Hokkaido græskar er både smukt og velsmagende tilbehør til mange kødretter. Græskar er sunde, og så er de meget nemme at bage i ovnen.

Hokkaido dyrkes i stor stil i Danmark, så nogle undrer sig nok over, hvorfor disse græskar har fået dette spøjse navn?

Græskarret er såmænd opkaldt efter den japanske ø Hokkaido, og det er forklaringen.

Disse græskar er super gode til græskarsuppe, men som sagt også fine til bagning i ovnen.

Ligesom gulerødder indeholder de en hel del betacaroten, men også B- og C-vitaminer.

Hokkaidogræskar opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig i helt op mod to måneder.

Se også de populære opskrifter på:

  • Græskar i ovn
  • Hokkaido med bacon
  • Græskar curry
  • Græskarmos

Opskrift på hokkaido græskar

Opskriften er beregnet til fire personer.

hokkaido græskar opskrift ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hokkaido græskar

4.48 fra 17 stemmer
Hokkaido græskar er både smukt og velsmagende tilbehør til mange kødretter. Græskar er sunde, og så er de meget nemme at bage i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 164
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 spsk olivenolie - eller lidt mere
  • 1 spsk æbleeddike - eller citronsaft
  • 1 spsk honning - eks. akacie honning
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • timian - og rosmarin, frisk
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at vaske græskarret grundigt. De skal ikke skrælles, så derfor er det vigtigt, at al snavs og eventuelle rester af jord er fjernet.
  2. Med en skarp kniv deler du det smukke, orange græskar i kvarte, og med en ske skraber du så kernerne ud.
  3. Del så de kvarte græskarstykker i mindre dele, så de er mere mundrette, men heller ikke for små.
  4. Læg dem op i et ildfast fad, og kom så olie, honning, æbleeddike, flagesalt, hvidløgssalt, timian, rosmarin og friskkværnet peber på.
  5. Vend det godt rundt med fingrene, så du får fordelt marinaden godt.
  6. Stil fadet med hokkaido græskar ind i ovnen ved 200 grader varmluft, og bag dem cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 164kcalKulhydrater: 34gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 1177mgKalium: 1199mgKostfibre: 5gSukker: 12gVitamin A: 4672IUVitamin C: 43mgCalcium: 99mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte hokkaido græskar serveres straks, og er gode som tilbehør til mange retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Møller Christiansen

    august 07, 2024 at 8:46 am

    Hej Holger
    Du glemte i gennemgangen af opskriften at nævne timian og rosmarin. Ellers god opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 07, 2024 at 12:28 pm

      Hej Jørgen
      Tak for de pæne ord, og du har ret. Jeg har nu opdateret den, så alt bør være ok.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required