• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Græskar curry - kødfri gryderet med kokosmælk

Græskar curry - kødfri gryderet med kokosmælk

græskar curry kødfri gryderet
Græskar curry er en lækker og kødfri gryderet, der laves med hokkaido græskar og kokosmælk. Der kan også anvendes andre græskar. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2023 - Udgivet:  21. september 2021

Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.
  2. Opskrift på græskar curry
  3. Græskar curry
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.

Græskar curry med kokosmælk er en skøn og nem gryderet, der laves uden kød.

I stedet er det her hokkaido græskar, der giver retten fylde, mens retten får varm smag af blandt andet ingefær og rød karrypasta.

Det er som sagt en kødfri gryderet, og retten er såmænd god til både vegetarer og veganere.

Serveres gerne med kogte ris, og her kan du evt. tilbyde fuldkornsris, hvis du vil gøre græskarcurryen endnu mere sund som aftensmad.

Jeg plejer at bruge hokkaido græskar til græskar curry, men butternut squash er også god.

Jeg skræller heller ikke græskarret, men det er op til dig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Du kan også prøve disse opskrifter:

Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret

Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.

Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød

Opskrift på græskar curry

græskar curry kødfri gryderet

Græskar curry

Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.
Bedømmelse
4.5 fra 2 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar - i mindre tern
  • olie - til stegning
  • 2 knolde ingefær - snittet fint
  • 1 løg - hakkes fint
  • 3 fed hvidløg - snittet fint
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - klar eller grøntsag
  • 1 lime - skal og saft
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille - hakkes groft
  • 1 bundt forårsløg - i tynde, skrå skiver
  • 250 g ris - til fire personer, koges som anvist
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre dit græskar klar til din græskar curry. Jeg plejer at bruge hokkaido, men du kan også anvende eks. buttersquash. Hokkaido græskarret halveres og indmaden skrabes ud og kasseres. Jeg plejer at lave curryen med skrællen på, da det bl.a. giver en flottere farve i gryderetten. Eventuelle grimme pletter skæres fra. Skær derefter græskarret ud i mindre både, og derefter i mundretter stykker, der ikke må være for store.
  • Varm en stor sauterpande eller en god gryde op og kom en god sjat olie på. Tilsæt græskartern, og lad dem sautere i ca. 7-8 minutter. Vendes godt undervejs.
  • Ingefær klargører du nemmest ved at blot at skrabe skrællen af med en teske, og derefter snittes ingefærene fint.
  • Kom ingefær ned til græskar sammen med løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
  • Tilsæt så rød karrypasta (som du køber i glas i dit supermarked), og lad det lige svitse med i 30 sekunder, inden kokosmælken tilsættes sammen med vand og en bouillonterning. Lad det koge op.
  • Riv skallen af økologisk lime ned i din græskar curry, og pres saften af limefrugten i. Rør også et par teskefulde sukker i.
  • Lad nu din kødfri gryderet simre ca. 5-10 minutter under låg, hvor græskarternene koges næsten møre. Derefter fjernes låget, og sovsen koges ind til en passende konsistens.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og lige inden servering vendes forårsløg og bredbladet persille i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
575
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
789
mg
34
%
Kalium
 
1608
mg
46
%
Kulhydrater
 
91
g
30
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
5556
IU
111
%
Vitamin C
 
56
mg
68
%
Calcium
 
171
mg
17
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Den færdige græskar curry serveres straks, og gerne sammen med kogte ris. Pynt evt. med et par blade bredbladet persille.

Her finder du mange flere opskrifter på vegetariske retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Lau Nielsen

    juni 24, 2022 at 3:58 pm

    Ser virkelig lækkert ud. Tak for dejlige opskrifter 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required