• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Græskar curry - kødfri gryderet med kokosmælk

Græskar curry - kødfri gryderet med kokosmælk

græskar curry kødfri gryderet
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2023 - Udgivet:  21. september 2021

Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.

Græskar curry med kokosmælk er en skøn og nem gryderet, der laves uden kød.

I stedet er det her hokkaido græskar, der giver retten fylde, mens retten får varm smag af blandt andet ingefær og rød karrypasta.

Det er som sagt en kødfri gryderet, og retten er såmænd god til både vegetarer og veganere.

Serveres gerne med kogte ris, og her kan du evt. tilbyde fuldkornsris, hvis du vil gøre græskarcurryen endnu mere sund som aftensmad.

Jeg plejer at bruge hokkaido græskar til græskar curry, men butternut squash er også god.

Jeg skræller heller ikke græskarret, men det er op til dig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Du kan også prøve disse opskrifter:

Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret

Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.

Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød

Opskrift på græskar curry

græskar curry kødfri gryderet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græskar curry

4.50 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på græskar curry med kokosmælk. Det er en nem, lækker og kødfri gryderet, der både er vegetarisk og vegansk mad.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 575
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar - i mindre tern
  • olie - til stegning
  • 2 knolde ingefær - snittet fint
  • 1 løg - hakkes fint
  • 3 fed hvidløg - snittet fint
  • 3 tsk rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - klar eller grøntsag
  • 1 lime - skal og saft
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille - hakkes groft
  • 1 bundt forårsløg - i tynde, skrå skiver
  • 250 g ris - til fire personer, koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre dit græskar klar til din græskar curry. Jeg plejer at bruge hokkaido, men du kan også anvende eks. buttersquash. Hokkaido græskarret halveres og indmaden skrabes ud og kasseres. Jeg plejer at lave curryen med skrællen på, da det bl.a. giver en flottere farve i gryderetten. Eventuelle grimme pletter skæres fra. Skær derefter græskarret ud i mindre både, og derefter i mundretter stykker, der ikke må være for store.
  2. Varm en stor sauterpande eller en god gryde op og kom en god sjat olie på. Tilsæt græskartern, og lad dem sautere i ca. 7-8 minutter. Vendes godt undervejs.
  3. Ingefær klargører du nemmest ved at blot at skrabe skrællen af med en teske, og derefter snittes ingefærene fint.
  4. Kom ingefær ned til græskar sammen med løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
  5. Tilsæt så rød karrypasta (som du køber i glas i dit supermarked), og lad det lige svitse med i 30 sekunder, inden kokosmælken tilsættes sammen med vand og en bouillonterning. Lad det koge op.
  6. Riv skallen af økologisk lime ned i din græskar curry, og pres saften af limefrugten i. Rør også et par teskefulde sukker i.
  7. Lad nu din kødfri gryderet simre ca. 5-10 minutter under låg, hvor græskarternene koges næsten møre. Derefter fjernes låget, og sovsen koges ind til en passende konsistens.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, og lige inden servering vendes forårsløg og bredbladet persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 575kcalKulhydrater: 91gProtein: 11gFedt: 22gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 789mgKalium: 1608mgKostfibre: 8gSukker: 12gVitamin A: 5556IUVitamin C: 56mgCalcium: 171mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige græskar curry serveres straks, og gerne sammen med kogte ris. Pynt evt. med et par blade bredbladet persille.

Her finder du mange flere opskrifter på vegetariske retter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Lau Nielsen

    juni 24, 2022 at 3:58 pm

    Ser virkelig lækkert ud. Tak for dejlige opskrifter 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required