Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Giftkage

Grøn giftkage (nem og lækker opskrift på bladankage)

billede med grøn giftkage
4.7 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grøn giftkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på giftkage
  • Billeder
  • Tips
  • Hvad er frugtfarve?
  • FAQ
  • Kommentarer

Grøn giftkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 57 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mælk svarende til 1,5 dl.
  • 1 spsk mandelessens
  • 2 spsk grøn konditorfarve
Pynt på giftkage
  • 200 g flormelis
  • 25 g kakao kogende
  • 5 spsk vand kogende

Fremgangsmåde

  1. Tag gerne 200 g smør ud af køleskabet 15 mninutter før brug, så det når at blive en smule blødt. Piskes derefter grundigt med 200 g sukker i en skål. Brug en elpisker.
  2. Pisk derefter 2 æg i ét ad gangen.
  3. Bland 200 g hvedemel og 1 tsk bagepulver sammen og kom det ved sammen med 150 g mælk, 1 spsk mandelessens og 2 spsk grøn konditorfarve. Vend dejen forsigtigt sammen, og her skal du ikke piske men blot anvende eks. en dejskraber.
  4. Beklæd et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir, eller smør fadet grundigt med smør.
  5. Fordel den grønne dej i fadet, så den er jævn.
  6. Den grønne kage bages i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme (næstnederste rille), hvorefter den køles af.
  7. 200 g flormelis og 25 g kakao røres jævn med 5 spsk vand (kogende) til en passende konsistens. Fordel glasuren over den afkølede giftkage.

Næringsindhold

Kalorier398kcalKulhydrater57gProtein4gFedt18gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol78mgNatrium258mgKalium100mgKostfibre1gSukker40gVitamin A572IUCalcium35mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på giftkage

Grøn giftkage er en kage tilbage fra min barndom, og den har levet et liv under forskellige navne. Faktisk er den grønne og populære kage blev kaldt forskellige ting op gennem blandt andet 1970erne og 1980erne.

Ud over grøn giftkage kender jeg blandt andet til navnene bladankage, hulkkage og banditkage. Men der er sikkert mange flere.

Kagen bages i en bradepande, og den har gennem tiden været en af de mest populære brandepandekager. Ønsker du at bage en stor bradepande med kagen, kan du blot gange opskriften med 3.

I stedet for chokoladeglasur (som i denne opskrift) kan du i øvrigt også blot pynte din bladankage med lys pålægschokolade. Pålægschokoladen lægges på straks kagen kommer ud af ovnen, og derefter bruger du en gaffel til at trække streger i chokoladen. det er bestemt også lækkert.

Se flere opskrifter:

  • Giftkage muffins
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Svampet banankage
  • Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos
  • Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
  • Sandkage - nem, hurtig og klassisk opskrift

Billeder

Her får du et par billeder til fremgangsmåden i opskriften:

den grønne dej til grøn giftkage
chokoladeglasur fordeles på den afkølede bladankage

Tips

Grøn giftkage skæres ud i portionsstykker, som er både flotte og dekorative. Du kan eventuelt lige skære kanterne fra først, så kagestykkerne står helt skarpe.

Giftkagen er fryseegnet. Du kan med fordel fryse kagen ned uden glasur, men den kan også fryses med glasuren på.

Hvad er frugtfarve?

Frugtfarve er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.

Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat. De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.

Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give kulør til kager og andre søde sager.

Bemærk, at nogle frugtfarver kan indeholde allergener og skadelige stoffer, så det er vigtigt at undersøge ingredienslisten og producentens anbefalinger, inden du bruger dem.

Desuden kan nogle frugtfarver være fremstillet af ikke 100% naturlige ingredienser, så det er vigtigt at tjekke producentens oplysninger på emballagen, hvis du går efter en mere naturlig frugtfarve.

FAQ

Kan man fryse giftkage?

Giftkage er fryseegnet. Læg den i en lufttæt beholder og derefter på frost. Du kan evt. skære den ud i portionsstørrelser inden. Tø kagen op ved stuetemperatur. Det bedste er, at fryse kagen uden glasur.

Kan man bruge andre farver end grøn til giftkage?

Den klassiske farve til giftkagen er grøn, men du kan sagtens udskifte den grønne frugtfarve med blå, rød eller andre farver. Det kan eks. være nyttig hvis kagen skal serveres til en børnefødselsdag, hvor barnet har en bestemt yndlingsfarve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Trine skriver

    oktober 10, 2025 at 11:02 am

    Den er meget tør. Tror måske, at 40 minutter ved 200 grader på næstnederste rille er alt for meget varme.

    Svar
  2. Helle Kirkeby skriver

    september 18, 2025 at 12:27 pm

    Jeg brugte tykmælk istedetfor mælk og så 80 g rørsukker og 100 g alm sukker , min kage har aldrig været såå luftig og lækker , det var bare fordi jeg var løbet tør for nogle ting 😂 bare et lille tip 🌸

    Svar
  3. Julia skriver

    maj 25, 2025 at 12:20 pm

    Svar
  4. Majken Bohn skriver

    marts 15, 2025 at 10:08 pm

    Hej 🙂
    Kan se flere spørger om
    Man kan undvære mandler
    Kan Ikke se i opskrift der skal mandler i
    Kan man udskifte mandel Essens med mandel likør amaretto ?

    Svar
  5. Tenna Bodenhoff skriver

    juni 16, 2024 at 2:30 pm

    Kan den laves som muffins 🧁

    Svar
  6. steven skriver

    maj 21, 2024 at 9:23 am

    good kage

    Svar
  7. Marlene skriver

    august 14, 2021 at 5:25 pm

    Bedste giftkage jeg nogensinde har smagt, sagde min 8 årige niece. Og jeg kan kun give hende ret. Dog undlod vi mandlerne, da de ikke faldt i niecens smag. Tak for opskriften.

    Svar
  8. Bettina skriver

    april 08, 2021 at 3:30 pm

    Kan man undlade mandler?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 08, 2021 at 3:53 pm

      Hej Bettina
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Og du får stadig en lækker kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Charlotte Meilstrup skriver

    juli 26, 2020 at 9:51 am

    Hej, det er en hel fantastisk kage. Opskriften er nem, og den smager fannnntastisk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 26, 2020 at 10:43 am

      Hej Charlotte
      Super lækkert at høre - mange tak 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Lene Gram Møller skriver

    juli 04, 2020 at 5:45 pm

    Den grønne kage har jeg bagt med jævne mellemrum siden 1972. Opskriften har jeg fra min tante som var mine børns dagplejemor da vi boede i Frederikshavn. Hun kaldte den grøn mazarinkage. Den smager fantastisk og er meget nem at bage. Så tusind tak for opfriskning af hukommelsen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 04, 2020 at 10:01 pm

      Hej Lene
      Det var så lidt og selv tak.
      Ja, det er vist en klassisk 70er-kage 🙂
      Som bestemt stadig er værd at bage.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  11. kasper skriver

    februar 03, 2020 at 12:01 pm

    jeg elsker kagen

    Svar
  12. Lene Johnsen skriver

    juni 14, 2019 at 8:30 pm

    Hvor mange børn er den pladankage/giftkage til☺️?
    Er der nok til 20 eller skal jeg doble op?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2019 at 8:37 am

      Hej Lene

      Jeg vil nok doble op - bare for en sikkerheds skyld 🙂 Og kagen er fin dagen efter.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required