Indhold
Grøn giftkage
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 150 g mælk svarende til 1,5 dl.
- 1 spsk mandelessens
- 2 spsk grøn konditorfarve
- 200 g flormelis
- 25 g kakao kogende
- 5 spsk vand kogende
Fremgangsmåde
- Tag gerne 200 g smør ud af køleskabet 15 mninutter før brug, så det når at blive en smule blødt. Piskes derefter grundigt med 200 g sukker i en skål. Brug en elpisker.
- Pisk derefter 2 æg i ét ad gangen.
- Bland 200 g hvedemel og 1 tsk bagepulver sammen og kom det ved sammen med 150 g mælk, 1 spsk mandelessens og 2 spsk grøn konditorfarve. Vend dejen forsigtigt sammen, og her skal du ikke piske men blot anvende eks. en dejskraber.
- Beklæd et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir, eller smør fadet grundigt med smør.
- Fordel den grønne dej i fadet, så den er jævn.
- Den grønne kage bages i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme (næstnederste rille), hvorefter den køles af.
- 200 g flormelis og 25 g kakao røres jævn med 5 spsk vand (kogende) til en passende konsistens. Fordel glasuren over den afkølede giftkage.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på giftkage
Grøn giftkage er en kage tilbage fra min barndom, og den har levet et liv under forskellige navne. Faktisk er den grønne og populære kage blev kaldt forskellige ting op gennem blandt andet 1970erne og 1980erne.
Ud over grøn giftkage kender jeg blandt andet til navnene bladankage, hulkkage og banditkage. Men der er sikkert mange flere.
Kagen bages i en bradepande, og den har gennem tiden været en af de mest populære brandepandekager. Ønsker du at bage en stor bradepande med kagen, kan du blot gange opskriften med 3.
I stedet for chokoladeglasur (som i denne opskrift) kan du i øvrigt også blot pynte din bladankage med lys pålægschokolade. Pålægschokoladen lægges på straks kagen kommer ud af ovnen, og derefter bruger du en gaffel til at trække streger i chokoladen. det er bestemt også lækkert.
Se flere opskrifter:
- Giftkage muffins
- Alletiders mumse chokoladekage
- Svampet banankage
- Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos
- Citronmåne - nem opskrift på hjemmelavet citronkage
- Sandkage - nem, hurtig og klassisk opskrift
Billeder
Her får du et par billeder til fremgangsmåden i opskriften:
Tips
Grøn giftkage skæres ud i portionsstykker, som er både flotte og dekorative. Du kan eventuelt lige skære kanterne fra først, så kagestykkerne står helt skarpe.
Giftkagen er fryseegnet. Du kan med fordel fryse kagen ned uden glasur, men den kan også fryses med glasuren på.
Hvad er frugtfarve?
Frugtfarve er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.
Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat. De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.
Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give kulør til kager og andre søde sager.
Bemærk, at nogle frugtfarver kan indeholde allergener og skadelige stoffer, så det er vigtigt at undersøge ingredienslisten og producentens anbefalinger, inden du bruger dem.
Desuden kan nogle frugtfarver være fremstillet af ikke 100% naturlige ingredienser, så det er vigtigt at tjekke producentens oplysninger på emballagen, hvis du går efter en mere naturlig frugtfarve.
FAQ
Giftkage er fryseegnet. Læg den i en lufttæt beholder og derefter på frost. Du kan evt. skære den ud i portionsstørrelser inden. Tø kagen op ved stuetemperatur. Det bedste er, at fryse kagen uden glasur.
Den klassiske farve til giftkagen er grøn, men du kan sagtens udskifte den grønne frugtfarve med blå, rød eller andre farver. Det kan eks. være nyttig hvis kagen skal serveres til en børnefødselsdag, hvor barnet har en bestemt yndlingsfarve.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Trine skriver
Den er meget tør. Tror måske, at 40 minutter ved 200 grader på næstnederste rille er alt for meget varme.
Helle Kirkeby skriver
Jeg brugte tykmælk istedetfor mælk og så 80 g rørsukker og 100 g alm sukker , min kage har aldrig været såå luftig og lækker , det var bare fordi jeg var løbet tør for nogle ting 😂 bare et lille tip 🌸
Julia skriver
Majken Bohn skriver
Hej 🙂
Kan se flere spørger om
Man kan undvære mandler
Kan Ikke se i opskrift der skal mandler i
Kan man udskifte mandel Essens med mandel likør amaretto ?
Tenna Bodenhoff skriver
Kan den laves som muffins 🧁
steven skriver
good kage
Marlene skriver
Bedste giftkage jeg nogensinde har smagt, sagde min 8 årige niece. Og jeg kan kun give hende ret. Dog undlod vi mandlerne, da de ikke faldt i niecens smag. Tak for opskriften.
Bettina skriver
Kan man undlade mandler?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bettina
Ja da - det kan du sagtens 🙂
Og du får stadig en lækker kage.
Alt det bedste
Holger
Charlotte Meilstrup skriver
Hej, det er en hel fantastisk kage. Opskriften er nem, og den smager fannnntastisk.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Charlotte
Super lækkert at høre - mange tak 🙂
De bedste hilsner
Holger
Lene Gram Møller skriver
Den grønne kage har jeg bagt med jævne mellemrum siden 1972. Opskriften har jeg fra min tante som var mine børns dagplejemor da vi boede i Frederikshavn. Hun kaldte den grøn mazarinkage. Den smager fantastisk og er meget nem at bage. Så tusind tak for opfriskning af hukommelsen.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lene
Det var så lidt og selv tak.
Ja, det er vist en klassisk 70er-kage 🙂
Som bestemt stadig er værd at bage.
De bedste hilsner
Holger
kasper skriver
jeg elsker kagen
Lene Johnsen skriver
Hvor mange børn er den pladankage/giftkage til☺️?
Er der nok til 20 eller skal jeg doble op?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lene
Jeg vil nok doble op - bare for en sikkerheds skyld 🙂 Og kagen er fin dagen efter.
Bedste hilsner
Holger