Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Gammeldags hvidkålssuppe

Gammeldags hvidkålssuppe med kød og grøntsager

gammeldags hvidkålssuppe
4.9 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.7k
SHARES
FacebookMessenger2.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags hvidkålssuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe
  • Tips
  • Kommentarer

Gammeldags hvidkålssuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 1,5 l vand gerne kogende
  • 2 terninger bouillon helst grøntsagsbouillon
  • 200 g kartofler i små tern
  • 200 g gulerødder i små tern
  • 150 g knoldselleri i små tern
  • 1 porre i skiver
  • 500 g hvidkål snittes groft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom nakkefilet i en god suppegryde, og hæld ca. 1,5 liter kogende vand ved. Kødet skal netop være dækket. Krydr med friskkværnet peber.
  2. Smuldr to bouillonterninger i gryden, kog op, læg låg på og lad nu kødet simre i gryden i ca. to timer. Brug gerne en grøntsagsbouillon til gammeldags hvidkålssuppe. Du kan med fordel skumme suppen af med en hulske.
  3. Grøntsagerne klargøres som beskrevet under ingredienser.
  4. Efter de to timer tages kødet forsigtigt op og lægges på et skærebræt, hvor det hviler uden at være tildækket.
  5. Kom kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre ned i suppen, og lad det koge ca. 10 minutter under låg.
  6. Tilsæt så hvidkål, og lad din hvidkålssuppe koge i yderligere 10 minutter, så både hvidkål og øvrige grøntsager er møre.
  7. Den kogte nakkefilet skæres i mundrette stykker, og varmes med i suppen, som smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier352kcalKulhydrater28gProtein34gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol102mgNatrium1158mgKalium1256mgKostfibre7gSukker8gVitamin A8857IUVitamin C65mgCalcium135mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe

Gammeldags hvidkålssuppe er en lækker suppe fra mormors køkken, og den er nem at lave.

Det er en både fyldig og sund suppe, der indeholder masser af hvidkål, grøntsager og kød. Her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer som eks. kogeflæsk kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere lækre suppeopskrifter:

  • Hønsekødssuppe
  • Oksekødssuppe
  • Kartoffel porre suppe
  • Blomkålssuppe

Tips

Den færdige hvidkålssuppe serveres i dybe tallerkner, og den kan evt. drysses med lidt hakket persille.

Gammeldags hvidkålssuppe kan spises som den er, da den indeholder masser af både grøntsager og kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gerda skriver

    oktober 12, 2025 at 12:51 pm

    Kan jeg bruge spidskål.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 12, 2025 at 3:50 pm

      Hej Gerda
      Det kan du tro - spidskål er fin at bruge i stedet for hvidkål. Det gør suppen en smule mere blid i konsistensen 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Ingerlise skriver

    november 03, 2024 at 11:16 am

    Hej
    Min mor serverede altid kødet ved siden af suppen med sennep, rødbeder og rugbrød 😊 Ellers gid opskrift.

    Svar
  3. Orla Marcussen skriver

    oktober 13, 2024 at 5:27 pm

    Hej Holger
    Har et spørgsmål vedr. at gemme min ret med de antal personer som jeg har valgt eks. 2 personer. Dette er ikke muligt lige nu. Er elles meget tilfreds med dine opskrifter.
    Med venlig hilsen
    Orla Marcussen

    Svar
  4. Kirsten Milner skriver

    oktober 01, 2023 at 4:27 pm

    Jeg har boet i England i 60 år. I dag har jeg taget et stykke kogeflæsk op ad fryseren og fik pludselig lyst til en tallerken hvidkålssuppe ! Mine søstre griner ad mig, når jeg ikke kan forstå, hvorfor de ikke laver mad, som vores mor gjorde !!!!! Jeg laver alt fra bunden af, endda rullepølse ! Jeg synes de andre snyder, køber alt fra køledisken!!!!!!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required