• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Gammeldags hvidkålssuppe

Gammeldags hvidkålssuppe

gammeldags hvidkålssuppe
4.9 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. maj 2024 - Udgivet:  21. marts 2022

Indhold

  1. Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
  2. Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe
  3. Gammeldags hvidkålssuppe
  4. Tips

Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.

Gammeldags hvidkålssuppe er en lækker suppe fra mormors køkken, og den er nem at lave.

Det er en både fyldig og sund suppe, der indeholder masser af hvidkål, grøntsager og kød. Her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer som eks. kogeflæsk kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere lækre suppeopskrifter:

  • Hønsekødssuppe
  • Oksekødssuppe
  • Kartoffel porre suppe
  • Blomkålssuppe

Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe

gammeldags hvidkålssuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags hvidkålssuppe

4.88 fra 39 stemmer
Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 352
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg nakkefilet
  • 1,5 l vand - gerne kogende
  • 2 terninger bouillon - helst grøntsagsbouillon
  • 200 g kartofler - i små tern
  • 200 g gulerødder - i små tern
  • 150 g knoldselleri - i små tern
  • 1 porre - i skiver
  • 500 g hvidkål - snittes groft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom nakkefilet i en god suppegryde, og hæld ca. 1,5 liter kogende vand ved. Kødet skal netop være dækket. Krydr med friskkværnet peber.
  2. Smuldr to bouillonterninger i gryden, kog op, læg låg på og lad nu kødet simre i gryden i ca. to timer. Brug gerne en grøntsagsbouillon til gammeldags hvidkålssuppe. Du kan med fordel skumme suppen af med en hulske.
  3. Grøntsagerne klargøres som beskrevet under ingredienser.
  4. Efter de to timer tages kødet forsigtigt op og lægges på et skærebræt, hvor det hviler uden at være tildækket.
  5. Kom kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre ned i suppen, og lad det koge ca. 10 minutter under låg.
  6. Tilsæt så hvidkål, og lad din hvidkålssuppe koge i yderligere 10 minutter, så både hvidkål og øvrige grøntsager er møre.
  7. Den kogte nakkefilet skæres i mundrette stykker, og varmes med i suppen, som smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 352kcalKulhydrater: 28gProtein: 34gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 102mgNatrium: 1158mgKalium: 1256mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 8857IUVitamin C: 65mgCalcium: 135mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige hvidkålssuppe serveres i dybe tallerkner, og den kan evt. drysses med lidt hakket persille.

Gammeldags hvidkålssuppe kan spises som den er, da den indeholder masser af både grøntsager og kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingerlise

    november 03, 2024 at 11:16 am

    Hej
    Min mor serverede altid kødet ved siden af suppen med sennep, rødbeder og rugbrød 😊 Ellers gid opskrift.

    Svar
  2. Orla Marcussen

    oktober 13, 2024 at 5:27 pm

    Hej Holger
    Har et spørgsmål vedr. at gemme min ret med de antal personer som jeg har valgt eks. 2 personer. Dette er ikke muligt lige nu. Er elles meget tilfreds med dine opskrifter.
    Med venlig hilsen
    Orla Marcussen

    Svar
  3. Kirsten Milner

    oktober 01, 2023 at 4:27 pm

    Jeg har boet i England i 60 år. I dag har jeg taget et stykke kogeflæsk op ad fryseren og fik pludselig lyst til en tallerken hvidkålssuppe ! Mine søstre griner ad mig, når jeg ikke kan forstå, hvorfor de ikke laver mad, som vores mor gjorde !!!!! Jeg laver alt fra bunden af, endda rullepølse ! Jeg synes de andre snyder, køber alt fra køledisken!!!!!!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required