Her får du min opskrift på gammeldags hvidkålssuppe med nakkefilet, masser af hvidkål og andre grøntsager. Nem at lave og meget mættende.
Gammeldags hvidkålssuppe er en lækker suppe fra mormors køkken, og den er nem at lave.
Det er en både fyldig og sund suppe, der indeholder masser af hvidkål, grøntsager og kød. Her har jeg anvendt nakkefilet, men andre udskæringer som eks. kogeflæsk kan også bruges.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Opskrift på gammeldags hvidkålssuppe
Gammeldags hvidkålssuppe
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 1,5 l vand - gerne kogende
- 2 terninger bouillon - helst grøntsagsbouillon
- 200 g kartofler - i små tern
- 200 g gulerødder - i små tern
- 150 g knoldselleri - i små tern
- 1 porre - i skiver
- 500 g hvidkål - snittes groft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom nakkefilet i en god suppegryde, og hæld ca. 1,5 liter kogende vand ved. Kødet skal netop være dækket. Krydr med friskkværnet peber.
- Smuldr to bouillonterninger i gryden, kog op, læg låg på og lad nu kødet simre i gryden i ca. to timer. Brug gerne en grøntsagsbouillon til gammeldags hvidkålssuppe. Du kan med fordel skumme suppen af med en hulske.
- Grøntsagerne klargøres som beskrevet under ingredienser.
- Efter de to timer tages kødet forsigtigt op og lægges på et skærebræt, hvor det hviler uden at være tildækket.
- Kom kartofler, gulerødder, knoldselleri og porre ned i suppen, og lad det koge ca. 10 minutter under låg.
- Tilsæt så hvidkål, og lad din hvidkålssuppe koge i yderligere 10 minutter, så både hvidkål og øvrige grøntsager er møre.
- Den kogte nakkefilet skæres i mundrette stykker, og varmes med i suppen, som smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdige hvidkålssuppe serveres i dybe tallerkner, og den kan evt. drysses med lidt hakket persille.
Gammeldags hvidkålssuppe kan spises som den er, da den indeholder masser af både grøntsager og kød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ingerlise
Hej
Min mor serverede altid kødet ved siden af suppen med sennep, rødbeder og rugbrød 😊 Ellers gid opskrift.
Orla Marcussen
Hej Holger
Har et spørgsmål vedr. at gemme min ret med de antal personer som jeg har valgt eks. 2 personer. Dette er ikke muligt lige nu. Er elles meget tilfreds med dine opskrifter.
Med venlig hilsen
Orla Marcussen
Kirsten Milner
Jeg har boet i England i 60 år. I dag har jeg taget et stykke kogeflæsk op ad fryseren og fik pludselig lyst til en tallerken hvidkålssuppe ! Mine søstre griner ad mig, når jeg ikke kan forstå, hvorfor de ikke laver mad, som vores mor gjorde !!!!! Jeg laver alt fra bunden af, endda rullepølse ! Jeg synes de andre snyder, køber alt fra køledisken!!!!!!