• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift

Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift

billede med franskbrød
4.9 fra 408 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. maj 2024 - Udgivet:  4. december 2017

Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage.

Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.

Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.

Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig. Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.

Oversigt
  • Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
  • Tips
  • Sødmælks franskbrød - nem opskrift
  • Kærnemælksfranskbrød
  • Farmors franskbrød
  • Fuldkorns franskbrød
  • Hjemmebagte boller med smør
  • Franskbrød i gryde
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med franskbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.86 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1866
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk - svarende til 300 gram
  • 25 g gær
  • 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 35 g smør - meget blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
  2. Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
  3. Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
  4. Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
  5. Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
  6. Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
  7. Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
  8. Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
  9. Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 1866kcalKulhydrater: 332gProtein: 54gFedt: 33gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 2689mgKalium: 1088mgKostfibre: 13gSukker: 24gVitamin A: 1487IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 471mgJern: 19mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.

Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.

Flere inspirerende opskrifter:

Sødmælks franskbrød - nem opskrift

4.9 fra 56 stemmer
Sødmælks franskbrød er et af de klassiske slags bagværk, og her giver jeg dig opskriften på det perfekte franskbrød, der er bagt med sødmælk.
Gå til opskrift
billederesultat for sødmælks franskbrød i form

Kærnemælksfranskbrød

4.9 fra 37 stemmer
Her får du min opskrift på kærnemælksfranskbrød. Et lækkert og hjemmebagt formbrød med kærnemælk, der er fyldigt og luftigt. Nemt at bage.
Gå til opskrift
billederesultat for kærnemælksfranskbrød

Farmors franskbrød

5 fra 3 stemmer
Få den fantastiske opskrift på farmors franskbrød, der er et virkelig lækkert brød med god holdbarhed. Et godt og traditionelt hvedebrød.
Gå til opskrift
farmors franskbrød

Fuldkorns franskbrød

5 fra 2 stemmer
Fuldkorns franskbrød er lidt sundere end det almindelige, hvide franskbrød, og i denne opskrift har vi lavet franskbrød med fuldkorns speltmel.
Gå til opskrift
Fuldkorns franskbrød med speltmel

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 667 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Nemme at bage og lige så lækre som hos bageren. Fryseegnet og lækre at servere med smør.
Gå til opskrift
billede med boller

Franskbrød i gryde

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på franskbrød i gryde, hvor du nemt kan bage et lækkert og luftigt franskbrød i din stegegryde, og brødet har en super sprød skorpe.
Gå til opskrift
billede med franskbrød i gryde

FAQ

Kan man fryse franskbrød?

Det bagte franskbrød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.

Er det sundt at spise franskbrød?

Her det sørgelige desværre, at franskbrød ikke sundt at spise i større mængder. Det er hvidt brød, og det skal man indtage med måde.

Hvor lang holdbarhed har franskbrød?

Du kan sagtens skære friske skiver af dette franskbrød i opp til en uge, og det er helt uden at få tørt brød. Måske holder det endda et par dage længere.

Hvordan opbevarer man franskbrød?

Lad det nybagte franskbrød køle helt, hvorefter det kan opbevares i en pose. Prik gerne nogle huller i pose, så fugten kan slippe ud. Opbevares ved stuetemperatur - aldrig i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. L. Andersen

    maj 13, 2025 at 10:53 am

    Eksempel:
    Opskrift på:
    Luftigt franskbrød med mælk og smør. Det er et forrygende fantastisk lækkert brød. Tak for dén opskrift.

    Jeg mangler dog, hvor i ovnen, at brødet skal bages i mange af jeres opskrifter inklusive ovennævnte og må google det, hver gang, da min korttidshukommelse ikke er så god.

    Vil I ikke være søde fremadrettet og skrive det?

    Ønsker alle en dejlig dag.

    De bedste hilsner,
    L. Andersen

    Svar
  2. Charlotte Lyngby

    april 20, 2025 at 10:28 am

    Hej Holger
    Jeg bruger altid denne opskrift for den er helt fantastisk og slår aldrig fejl.
    Men jeg har dog et lille problem. Mine birkesfrø falder af igen når brødet et bagt. Hvad gør jeg ved det?

    Svar
  3. Emma

    april 03, 2025 at 4:19 pm

    Hejsa - kan man lave det som koldhævet franskbrød?

    Svar
  4. Lars Nielsen

    februar 09, 2025 at 10:20 am

    Bag det første kvarter ved 250 grader almindelig varme og så de sidste 10 minutter på 200 varmluft det gør noget godt for skorpen.

    Svar
  5. Ruth

    februar 06, 2025 at 3:09 pm

    Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud på franskbrød?
    Jeg har også skrevet min mailadresse og adgangskode, men så står der "mailadresse ukendt."
    Har lige prøvet at lave adgangskoden om, men det er det samme.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 4:55 pm

      Hej Ruth
      Det ser ikke ud til du er medlem - du kan nemt melde dig ind lige her: https://madensverden.dk/madens-verden-plus/
      Håber at få dig med i klubben 🙂
      Og så kan du printe - og undgå annoncer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Maria Jasmin Denice Holm

    januar 23, 2025 at 11:02 am

    Hej Holger 🤩
    Wauw et lækkert franskbrød!
    Virkelig blødt og sprødt på skorpen. Det er nemt og hurtigt at bage. Bestemt ikke sidste gang jeg bager det brød. Mums 😋
    Tak for en fantastisk opskrift.

    Svar
  7. Jørgen Hansen

    januar 05, 2025 at 9:16 pm

    Super lækkert brød

    Svar
  8. Helen Larsen

    december 26, 2024 at 4:40 pm

    Kære Holger R. Madsen!
    Tak, for en meget fin opskrift på franskbrød. Vi holder for første gang jul i udlandet, hos min svoger og svigerinde i Østrig, og manglede franskbrød til julefrokosten i dag.
    Derfor googlede jeg efter en opskrift, og fandt din. Brødet blev perfekt og fik megen ros af alle.
    👌😋.
    God jul til dig og dine!🎄❤️🇩🇰
    Vh:
    Helen Larsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 26, 2024 at 5:17 pm

      Hej Helen
      Tusind tak for det - det er jeg glad for at høre. Godt brød skal der jo til 🙂
      Alt det bedste - og med de bedste ønsker om god jul til dig og dine
      Holger

      Svar
  9. Mie

    november 11, 2024 at 4:57 pm

    Nemt og lækkert. ☺️

    Svar
  10. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:23 pm

    Jeg ville gerne have en udskrift af opskriften på franskbrød. Det ville gøre bageprocessen nemmere. Desværre er det ikke muligt at printe uanset om man er logged in eller ej.

    Svar
  11. Henning Heltoft

    oktober 15, 2024 at 10:10 pm

    Det er en rigtig god opskrift. Jeg bruger den ofte. For sjov kommer jeg også rosiner i.

    Svar
  12. birthe HANSEN

    oktober 10, 2024 at 3:21 pm

    Jeg har bagt et kærnemælks franskbrød, jeg synes dejen er umuligt at arbejde med fordi den er meget tynd.vh Birthe Hansen

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required