Oversigt over indhold
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Franskbrød er et lækkert hvedebrød, og det er meget nemt at bage. Her er min meget nemme opskrift på det populære brød, der jo smager fantastisk helt nybagt med syltetøj eller Nutella.
Tip: Husk at dække dejen til med husholdsningfilm under hævning, fordi det hindrer dejen i at tørre ud.
Opskriften giver et enkelt og luftigt franskbrød, men du kan nemt gange opskriften op, og bage flere brød samtidig. Ønskes en sukkerfri udgave kan du blot udelade sukkeret.
Se flere opskrifter:
- Sødmælks franskbrød
- Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
- Kærnemælksfranskbrød - formbrød med kærnemælk
Opskrift på franskbrød
Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
Ingredienser
- 3 dl mælk - svarende til 300 gram
- 25 g gær
- 400 g hvedemel - gerne med 11% protein
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 35 g smør - meget blødt
Fremgangsmåde
- Lav gerne dejen på en røremaskine med dejkrogen på. Lun 3 minimælk i en gryde og kom den i skålen til røremaskinen.
- Smuldre gær i, rør den ud og lad det hvile et par minutter så gæren bliver aktiv.
- Imens blandes hvedemel sammen med salt og sukker, hvorefter det æltes ind i dejen. Det tager cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Ælt derefter smør (det skal være blødt) i, og det tager yderligere tre minutter.
- Dæk røreskålen med husholdingsfilm og lad dejen hvile i 20 minutter. Så holder du på fugten i dejen.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, der er drysset med lidt mel. Nu skal du ikke ælte dejen, men blot trække den lang. Fold den derefter sammen, så den ene tredjedel lægges over, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang, hvor du trækker og folder på samme måde en gang til, Træk så dejen ud i samme længde som din form, og læg dejen i.
- Pensl med vand og lav et snit på langs i brødet. Drys eventuelt med majsdrys, birkes eller andet, beklæd formen med husholdningsfilm for at holde på fugten, og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Bag så dit franskbrød i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Billeder
Tips
Lad det færdigbagte franskbrød køle lidt af inden du skærer det ud. Ellers risikerer du at brødet mases sammen, så det er vigtigt lige at vente lidt.
Brødet er allerbedst som nybagt, men kan sagtens holde sig et par dage uden at blive tørt. Det er nemlig et kvalitetsbrød, og et lækkert formfranskbrød, der har en god holdbarhed.
Flere inspirerende opskrifter:
FAQ
Det bagte franskbrød kan sagtens fryses ned. Du kan eventuelt skære det i skiver inden frysning.
Her det sørgelige desværre, at franskbrød ikke sundt at spise i større mængder. Det er hvidt brød, og det skal man indtage med måde.
Du kan sagtens skære friske skiver af dette franskbrød i opp til en uge, og det er helt uden at få tørt brød. Måske holder det endda et par dage længere.
Lad det nybagte franskbrød køle helt, hvorefter det kan opbevares i en pose. Prik gerne nogle huller i pose, så fugten kan slippe ud. Opbevares ved stuetemperatur - aldrig i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Annie Bähring skriver
Det bedste franskbrød jeg har smagt Tak for opskriften 🙂
Charlien Grønnegaard skriver
Jeg lavede dobbelt portion.
Dejen var næsten flydende. Kunne næsten ikke arbejde med den.