• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Galopkringle - opskrift på hurtig kringle med bagepulver

Galopkringle - opskrift på hurtig kringle med bagepulver

galopkringle
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. april 2021 - Udgivet:  10. august 2016

Galopkringle er en hurtig kringle at bage, da den laves uden gær. I stedet bages kringlen med bagepulver, og den skal derfor ikke hæve.

Galopkringle er en meget hurtig kringle at bage, og det skyldes anvendelsen af bagepulver.

Normalt laver man jo en såkaldt gærkringle, hvor dejen skal hæve, men her er det med bagepulver, og derfor skal dejen ikke hæve.

Og navnet galopkringle hentyder til, at kringlen er hurtig at bage.

Man skal dog være opmærksom på, at kringlen derfor ikke er så luftig som en traditionel gærkringle, men den smager stadig rigtig godt.

Du kan i øvrigt også fylde kringlen med remonce, sukat, rosiner, creme eller hvad du ellers har lyst til.

Opskrift på galopkringle

galopkringle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Galopkringle - opskrift på hurtig kringle med bagepulver

4.64 fra 11 stemmer
Galopkringle er en hurtig kringle at bage, da den laves uden gær. I stedet bages kringlen med bagepulver, og den skal derfor ikke hæve.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 3 tsk bagepulver
  • 150 g smør - koldt
  • 60 g rørsukker
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
Pynt
  • perlesukker
  • mandler - grofthakkede, eller hasselnøddeflager
  • 1 æg - sammenpiskes med en smule mælk

Fremgangsmåde
 

  1. I en skål blander du hvedemelet sammen med kardemomme og bagepulver.
  2. Skær det kolde smør i tern. og kom det i skålen. Smuldr nu let smørret ud i melet.
  3. I en anden skål pisker du ægget sammen med rørsukker og mælk, og kommer det op i skålen.
  4. Med hænderne ælter du dejen godt sammen.
  5. Kom lidt mel på bordet, og tril kringledejen ud til en pølse, som du trykker en anelse flad.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg dejpølsen som en galopkringle på pladen.
  7. Pensl kringlen med sammenpisket æg og mælk, og drys perlesukker og grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager på galopkringlen.
  8. Bag så din galopkringle i ovnen ved 200 grader varmluft, og bagetiden er cirka 20-22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdigbagte galopkringle køles lidt af, inden du skærer den ud.

Men da der er tale om en kage bagt af bagepulver, så er den bedst på dagen.

Se også disse opskrifter på kringle:

Søren Ryges kringle - bedste opskrift

4.8 fra 236 stemmer
Søren Ryges kringle opskrift er en af de bedste kringler, og kringlen er rimelig nem at bage selv. Her kan du se hvordan.
Gå til opskrift
Billederesultat for Søren Ryges kringle

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

4.8 fra 17 stemmer
Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.
Gå til opskrift
bagerens søndagskage

Hjemmebagt kringle

4.9 fra 48 stemmer
Min opskrift på hjemmebagt kringle. Et lækkert stykke bagværk med en dejlig remonce med marcipan og pyntet med mandler. Kringlen er fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for hjemmebagt kringle med marcipan
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sys Borgquist

    januar 26, 2022 at 2:23 pm

    Lækker .... nem og lækker.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2022 at 4:35 pm

      Tak for det, Sys - dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Janne

    april 12, 2021 at 1:16 pm

    Kan en bagepulverbaseret kringle fryses ned?
    vh
    Janne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2021 at 2:20 pm

      Hej Janne
      Ja, det kan den sagtens, men jeg synes den er bedst på dagen og som nogenlunde nybagt. Skal kringlen gemmes, er det bedre at bage en gærkringle.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Carl-Erik Christiansen

    april 03, 2021 at 8:10 pm

    Opskrift på galopkringle - hvorfor kan jeg ikke gemme den på min liste.
    Jeg er ny bruger-

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2021 at 4:28 pm

      Hej Carl-Erik
      Opskriften på galopkringle lå i det gamle system, men den er nu opdateret, og nu kan den gemmes.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required