Min opskrift på et lækkert fuldkornsbrød, der er nemt at bage. Brødet er med fuldkorns hvedemel og bages med rapsolie i stedet for smør.
Bag et lækkert fuldkornsbrød, og det er meget nemt.
Dejen har jeg lavet med fuldkorns hvedemel og mere almindeligt hvedemel, der helst skal have et proteinindhold på mindst 10.
Der er ikke smør i brødet, men i stedet er der anvendt rapsolie. Du får 1 brød ud af opskriften.
Opskrift på fuldkornsbrød
Fuldkornsbrød med fuldkorns hvedemel
Ingredienser
- 300 g mælk - lun, svarende til 3 dl.
- 25 g gær
- 10 g sukker
- 250 g hvedemel - med mindst 12% protein
- 150 g fuldkorns hvedemel
- 10 g bageenzymer
- 6 g salt
- 35 g rapsolie
- sesamfrø
- blå birkes
Fremgangsmåde
- Til fuldkornsbrød starter du med lune300 g mælk.
- Rør derefter 25 g gær og 10 g sukker ud i den lune mælk.Gør det i skålen til din røremaskine, det er det nemmeste.
- Vej derefter 250 g hvedemel af i skålen sammen med 150 g fuldkorns hvedemel, 10 g bageenzymer, 6 g salt og 35 g rapsolie. Bageenzymerne kan undlades.
- Æltes med dejkrog ved middel hastighed i ca. 10 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord og virk dejen op. Se i min video hvordan du gør det.
- Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
- Træk dejen lidt, så den passer i en brødform. Jeg bruger en form på 3 liter. Læg dejen ned i formen, og tryk den let ud.
- Pensles med vand og drysses med sesamfrø og blå birkes. Lad dit fuldkornsbrød hæve tildækket i 45 minutter.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Det færdigbagte fuldkornsbrød køles helt af på en rist, hvorefter det kan skæres ud.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bent
Rigtig godt brød. Kan man bruge groft rugmel i stedet for groft hvedemel.
Holger Rørby Madsen
Hej Bent
Tak for det - og ja, det kan du sagtens. Omend det får en lidt mere grov konsistens.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Kammann
Hej Holger Rørby
Vil du skrive lxbxh på din form, for jeg skal omregne til min form til airfryer: den er 17x9x9.
Kan dine fuldkornsboller bages som brød, og ca hvor meget mængde i forhold til bollerne .
Vh
KIRSTEN
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det skal jeg bestemt prøve. Tror det vil være skønt på morgenbordet. Let groft uden masser af kerner. Så bliver man "vækket lidt blidt". Mums 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Mange tak - det er også et nemt og lækkert fuldkornsbrød, så rigtig god bagelyst 🙂
Alt det bedste
Holger