• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Frugttærte

Frugttærte

billede med frugttærte
4.5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
142
SHARES
FacebookMessenger142PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. januar 2024 - Udgivet:  7. august 2023

Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.

Frugttærte er en lækker kage med mørdejsbund, kransekage, et lag chokolade, og selvfølgelig flødecreme på toppen sammen med masser af frisk frugt.

Frugttærten er en af mine yndlingskager, og så er den heldigvis rimelig nem at lave.

Kransekagemassen kan du købe dig til, men den er også nem at lave selv, og frugten på toppen kan jo være som i denne opskrift, men du kan også bruge jordbær, hindbær, fersken og mange andre frugter. Det er op til dig.

Det hedder en frugttærte, og her er den bagt som en stang, men den kan selvfølgelig også laves i en rund tærteform. Der er kage nok til seks personer. God bagelyst.

Se også de populære opskrifter på:

  • Frugtkage
  • Bradepandekage med jordbær
  • Flødebollekage
  • Hindbærsnittetærte

Opskrift på frugttærte

billede med frugttærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Frugttærte

4.47 fra 13 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 768
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 1 portion mørdej - tilsat to teskefulde vaniljesukker
Kransekagemasse
  • 200 g kransekagemasse - fra Odense Marcipan
Chokoladeganache
  • 50 g fløde
  • 40 g mørk chokolade - med 70% kakao
Flødecreme
  • 250 g piskefløde - pisket til flødeskum
  • 2 tsk vaniljesukker - piskes sammen med fløden
  • 300 g kagecreme
Frugt
  • 1 kiwi - uden skræl, i halve skiver
  • 100 g blåbær
  • 100 g vindruer - grønne eller røde, i halve
  • 20 g mørk chokolade - hakkes groft

Fremgangsmåde
 

  1. Lav mørdej som anvist i linket - se også min video med fremgangsmåde. Der kan med fordel tilsættes to spiseskefulde vaniljesukker til dejen. Stil mørdejen på køl i 30 minutter.
  2. Forvarm din ovn på 200 °C almindelige over og undervarme.
  3. Rul mørdej ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter i fire millimeters tykkelse. Resten af mørdejen kan du bruge en af de kommende dage til cremeplinser, napoleonshatte eller lignende. Husk rigeligt med mel når du arbejder med mørdej.
  4. Læg forsigtigt mørdejspladen over på en bageplade med bagepapir. Rul gerne mørdejen om en rullepind eller kagerulle, så den ikke går i stykker.
  5. Sprøjt en stribe kransekagemasse på yderkanten af mørdejen på den lange led. Gerne med en påmonteret stjernetyl. Køb en færdig kransekagemasse - eller lav din egen. Du finder opskriften et andet sted på Madens Verden.
  6. Bages nu i ca. 12 minutter ved 200 grader, så mørdejsbund og kransekagemasse er gylden. Køles lidt af.
  7. Chokoladeganache laves ved at varme fløde og chokolade op i en lille gryde under omrøring, så chokoladen netop er smeltet. Pensles på bunde af kagen mellem kransekagestængerne - og ikke op på stængerne!
  8. Fløde og to teskefulde vaniljesukker piskes til flødeskum, som derefter vendes forsigtigt sammen med kagecreme. Brug en dejskraber. Kom Flødecremen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  9. Sprøjt tre baner flødecreme den afkølede mørdejsbund med chokoladeganache, og slut af med en endnu en stribe flødecreme på midten.
  10. Pynt med kiwi, blåbær og grønne vindruer. Drys lidt hakket chokolade over.

Næringsindhold

Kalorier: 768kcalKulhydrater: 61gProtein: 11gFedt: 55gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 0.003gKolesterol: 57mgNatrium: 187mgKalium: 309mgKostfibre: 4gSukker: 31gVitamin A: 768IUVitamin C: 14mgCalcium: 74mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad gerne din frugttærte med kransekage og flødecreme sætte sig i køleskabet i nogle timer inden servering, men den kan også spises straks.

Holdbarheden er ca. et døgn på køl.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    august 03, 2022 at 3:38 pm

    Hej Holger. Den er bare så lækker. Jeg lavede den med jordbær og kiwi.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required