Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Frugttærte med kransekage og flødecreme

Frugttærte med kransekage og flødecreme

billede med frugttærte
4.5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
148
SHARES
FacebookMessenger148PinterestEmailSMS

Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.

Frugttærte er en lækker kage med mørdejsbund, kransekage, et lag chokolade, og selvfølgelig flødecreme på toppen sammen med masser af frisk frugt.

Frugttærten er en af mine yndlingskager, og så er den heldigvis rimelig nem at lave.

Kransekagemassen kan du købe dig til, men den er også nem at lave selv, og frugten på toppen kan jo være som i denne opskrift, men du kan også bruge jordbær, hindbær, fersken og mange andre frugter. Det er op til dig.

Det hedder en frugttærte, og her er den bagt som en stang, men den kan selvfølgelig også laves i en rund tærteform. Der er kage nok til seks personer. God bagelyst.

Se også de populære opskrifter på:

  • Frugtkage
  • Bradepandekage med jordbær
  • Flødebollekage
  • Hindbærsnittetærte
Indhold
  • Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
  • Frugttærte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Noter
  • Kommentarer

Frugttærte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 1 time t
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 1 portion mørdej (tilsat to teskefulde vaniljesukker)
Kransekagemasse
  • 200 g kransekagemasse (fra Odense Marcipan)
Chokoladeganache
  • 50 g fløde
  • 40 g mørk chokolade (med 70% kakao)
Flødecreme
  • 250 g piskefløde (pisket til flødeskum)
  • 2 tsk vaniljesukker (piskes sammen med fløden)
  • 300 g kagecreme
Frugt
  • 1 kiwi (uden skræl, i halve skiver)
  • 100 g blåbær
  • 100 g vindruer (grønne eller røde, i halve)
  • 20 g mørk chokolade (hakkes groft)

Fremgangsmåde

  1. Lav mørdej som anvist i linket - se også min video med fremgangsmåde. Der kan med fordel tilsættes to spiseskefulde vaniljesukker til dejen. Stil mørdejen på køl i 30 minutter.
  2. Forvarm din ovn på 200 °C almindelige over og undervarme.
  3. Rul mørdej ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter i fire millimeters tykkelse. Resten af mørdejen kan du bruge en af de kommende dage til cremeplinser, napoleonshatte eller lignende. Husk rigeligt med mel når du arbejder med mørdej.
  4. Læg forsigtigt mørdejspladen over på en bageplade med bagepapir. Rul gerne mørdejen om en rullepind eller kagerulle, så den ikke går i stykker.
  5. Sprøjt en stribe kransekagemasse på yderkanten af mørdejen på den lange led. Gerne med en påmonteret stjernetyl. Køb en færdig kransekagemasse - eller lav din egen. Du finder opskriften et andet sted på Madens Verden.
  6. Bages nu i ca. 12 minutter ved 200 grader, så mørdejsbund og kransekagemasse er gylden. Køles lidt af.
  7. Chokoladeganache laves ved at varme fløde og chokolade op i en lille gryde under omrøring, så chokoladen netop er smeltet. Pensles på bunde af kagen mellem kransekagestængerne - og ikke op på stængerne!
  8. Fløde og to teskefulde vaniljesukker piskes til flødeskum, som derefter vendes forsigtigt sammen med kagecreme. Brug en dejskraber. Kom Flødecremen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  9. Sprøjt tre baner flødecreme den afkølede mørdejsbund med chokoladeganache, og slut af med en endnu en stribe flødecreme på midten.
  10. Pynt med kiwi, blåbær og grønne vindruer. Drys lidt hakket chokolade over.

Næringsindhold

Kalorier768kcalKulhydrater61gProtein11gFedt55gMættet fedt24gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt21gTransfedt0.003gKolesterol57mgNatrium187mgKalium309mgKostfibre4gSukker31gVitamin A768IUVitamin C14mgCalcium74mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Lad gerne din frugttærte med kransekage og flødecreme sætte sig i køleskabet i nogle timer inden servering, men den kan også spises straks.

Holdbarheden er ca. et døgn på køl.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    august 03, 2022 at 3:38 pm

    Hej Holger. Den er bare så lækker. Jeg lavede den med jordbær og kiwi.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required