Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.
Frøsnappere er populære brød, der faktisk også er nemme at lave selv.
Du kan godt lave dem med en wienerbrød - og sådan bliver de ofte fremstillet.
Men prøv også denne version med en let gærdej - for de er faktisk mindst lige så gode. Og lidt mindre fede i smag og konsistens.
Hvorfor hedder det frøsnappere?
Hvor kommer navnet på frøsnapperen fra? Ja, det er faktisk et godt spørgsmål, som der ikke findes entydige svar på.
Et bud er, at navnet er inspireret af Ole Lund Kirkegaards populære klassiker "Orla Frøsnapper". Og at en bager er blevet inspireret af Orla Frøsnapper til det gode stykke bagværk.
En anden tese er, at navnet er henledt på frøens lange tunge - men her er det så underligt at frøsnapperne er snoede.
Svaret blæser lidt i vinden, men de mulige bud er da meget sjove. Kender du svaret? Så skriv det lige i kommentarfeltet længere nede.
Opskriften giver 10 stk.
Vild med morgenbrød? Så prøv også disse:
Opskrift på hjemmebagte frøsnappere
Nemme frøsnappere med remonce
Ingredienser
- 200 g mælk - lun
- 30 g gær
- 1 tsk sukker
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 100 g smør - blødt
- 1 æg
Remonce
- 100 g smør - blødt
- 50 g sukker
Pynt
- 1 æg
- blå birkes
Fremgangsmåde
- Gæren smuldres i mælk tilsat sukker og røres ud. Hældes derefter i skål til røremaskine med påsat dejkrog.
- Hvedemel tilsættes sammen med salt, blødt smør og et æg. Ælt dejen i cirka 10 minutter ved middel hastighed.
- Dejen virkes op - se her hvordan du virker dej op. Lad den hvile fem minutter mens du lægger et stykke bagepapir på en bageplade og stiller røremaskinen væk.
- Rør også det bløde smør godt sammen med sukker til din remonce, og pisk ægget sammen til pensling.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord - dejen skal være et rektangel på cirka 40 gange 25 centimeter.
- Fordel remoncen på dejen, og fold en tredjedel på den lange side ind over midten, hvorefter den sidste tredjedel foldes ind over denne. Rul dejen lidt ud så den bliver cirka 50 gange 15 centimeter.
- Pensl med æg og drys med blå birkes.
- Skær derefter strimler ud i cirka 4 centimeters bredde - så du får 10 frøsnappere i alt.
- Sno hver strimmel rundt nogle gange og læg dem på bagepladen. Der kan lægges fem i hver række - altså 10 stk. ialt.
- Lad frøsnapperne hæve i cirka 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- De skønne frøsnappere bages i cirka 15 minutter, så de er flotte og gyldne. Pas dog på de ikke bliver for mørke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Lad gerne de nybagte frøsnappere køle en smule af inden de spises.
De kan i øvrigt sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lillian Pedersen
Fryses de bagte eller ubagte??
Anne
Kan dejen laves dagen før og så bages om morgenen?
Pia Buchholt
Det var en lækker dej at arbejde med. Kan man lave andet ud af dejen. Har i prøvet det. Jeg hadede gær dej bl.a. fordi det klister. Men denne her dej er utrolig lækker at arbejde med.