• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Frøsnappere

Frøsnappere

billede med frøsnappere med remonce
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
366
SHARES
FacebookMessenger366PinterestEmailSMSSubscribe

Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.

Frøsnappere er populære brød, der faktisk også er nemme at lave selv.

Du kan godt lave dem med en wienerbrød - og sådan bliver de ofte fremstillet.

Men prøv også denne version med en let gærdej - for de er faktisk mindst lige så gode. Og lidt mindre fede i smag og konsistens.

Hvorfor hedder det frøsnappere?

Hvor kommer navnet på frøsnapperen fra? Ja, det er faktisk et godt spørgsmål, som der ikke findes entydige svar på.

Et bud er, at navnet er inspireret af Ole Lund Kirkegaards populære klassiker "Orla Frøsnapper". Og at en bager er blevet inspireret af Orla Frøsnapper til det gode stykke bagværk.

En anden tese er, at navnet er henledt på frøens lange tunge - men her er det så underligt at frøsnapperne er snoede.

Svaret blæser lidt i vinden, men de mulige bud er da meget sjove. Kender du svaret? Så skriv det lige i kommentarfeltet længere nede.

Opskriften giver 10 stk.

Vild med morgenbrød? Så prøv også disse:

  • Københavnerbirkes
  • Spandauer
  • Croissant opskrift

Opskrift på hjemmebagte frøsnappere

billede med frøsnappere med remonce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nemme frøsnappere med remonce

4.73 fra 22 stemmer
Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 338
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g mælk - lun
  • 30 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 100 g smør - blødt
  • 1 æg
Remonce
  • 100 g smør - blødt
  • 50 g sukker
Pynt
  • 1 æg
  • blå birkes

Fremgangsmåde
 

  1. Gæren smuldres i mælk tilsat sukker og røres ud. Hældes derefter i skål til røremaskine med påsat dejkrog.
  2. Hvedemel tilsættes sammen med salt, blødt smør og et æg. Ælt dejen i cirka 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Dejen virkes op - se her hvordan du virker dej op. Lad den hvile fem minutter mens du lægger et stykke bagepapir på en bageplade og stiller røremaskinen væk.
  4. Rør også det bløde smør godt sammen med sukker til din remonce, og pisk ægget sammen til pensling.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord - dejen skal være et rektangel på cirka 40 gange 25 centimeter.
  6. Fordel remoncen på dejen, og fold en tredjedel på den lange side ind over midten, hvorefter den sidste tredjedel foldes ind over denne. Rul dejen lidt ud så den bliver cirka 50 gange 15 centimeter.
  7. Pensl med æg og drys med blå birkes.
  8. Skær derefter strimler ud i cirka 4 centimeters bredde - så du får 10 frøsnappere i alt.
  9. Sno hver strimmel rundt nogle gange og læg dem på bagepladen. Der kan lægges fem i hver række - altså 10 stk. ialt.
  10. Lad frøsnapperne hæve i cirka 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  11. De skønne frøsnappere bages i cirka 15 minutter, så de er flotte og gyldne. Pas dog på de ikke bliver for mørke.

Næringsindhold

Kalorier: 338kcalKulhydrater: 37gProtein: 6gFedt: 18gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 78mgNatrium: 383mgKalium: 108mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 580IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Lad gerne de nybagte frøsnappere køle en smule af inden de spises.

De kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lillian Pedersen

    november 23, 2022 at 10:20 am

    Fryses de bagte eller ubagte??

    Svar
  2. Anne

    januar 13, 2021 at 3:35 pm

    Kan dejen laves dagen før og så bages om morgenen?

    Svar
  3. Pia Buchholt

    maj 02, 2020 at 2:35 pm

    Det var en lækker dej at arbejde med. Kan man lave andet ud af dejen. Har i prøvet det. Jeg hadede gær dej bl.a. fordi det klister. Men denne her dej er utrolig lækker at arbejde med.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required