• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  17. maj 2021

Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.

Friturestegt camembert var på alle menukort i 70'erne og 80'erne. Den franske, runde ost var et hit som forret eller dessert sammen med en skål solbærsyltetøj.

Retten holder stadig, især når man laver den selv. Og så er det utrolig nemt at lave.

En Camembert skal blot paneres i æg og rasp som en karbonade, herefter friteres den i raspolie. Efter fem til ti minutter har du en retro-ret, som de fleste oste-elskere vil kaste sig over.

Opskrift på friturestegt camembert

Friturestegt camembert
Karen SenecaKaren Seneca

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

4.93 fra 13 stemmer
Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Kalorier: 695
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 camembert
  • 1 dl Pankorasp
  • 1 æg - sammenpisket
  • 0.8 dl smagsneutral olie - gerne rapsolie
  • 2 skiver brød
  • solbærsyltetøj

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk ægget og hæld det op i en dyb tallerken. Hæld raspen op i en anden dyb tallerken.
  2. Pak din camembert ud og vend den i ægget, sørg for at alt bliver dækket af æg.
  3. Vend nu osten i raspen, så du får den dækket af rasp.
  4. Gentag processen: Først æg, herefter rasp.
  5. Kom din ost i køleskabet, imens olien varmes op.
  6. Når du tror, at olien er varm nok, kommer du et brødtern i olien - bliver den gylden på få minutter, er olien klar. Du kan også bruge termometer - her skal olien op på 175 grader.
  7. Tag en hulske og læg camemberten ned i olien. Lad den stege i fem minutter, vend den med din hulske og lad den stege yderligere fem minutter.
  8. Når overfladen er sprød og gyldenbrun, tager du osten op, og serverer den med ristet brød, solbærsyltetøj og godt smør.

Næringsindhold

Kalorier: 695kcalKulhydrater: 73gProtein: 30gFedt: 31gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.02gKolesterol: 163mgNatrium: 1212mgKalium: 359mgKostfibre: 2gSukker: 39gVitamin A: 1046IUVitamin C: 7mgCalcium: 519mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Er du ikke vild med friturestegning, kan du bage din camembert - eller brie - i stedet. Her er opskriften på bagt camembert.

Friturestegt camembert serveres ofte med solbærsyltetøj her i Danmark. Men du kan også bruge en god rabarbermarmelade som her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibe

    februar 24, 2024 at 1:31 pm

    0,8 dl? Mon ikke det er 0,8 liter?

    Svar
  2. Bjørnen

    februar 17, 2024 at 11:41 pm

    Havde helt glemt denne lækre ret!!!
    Husker, mine forældre fik den ved særlige lejligheder... Og har sgu selv fået blod på tanden!!! Mine søskende og jeg fik ALDRIG lov til at smage, men nu bor man heldigvis alene!!!

    Svar
  3. Kristian

    juni 16, 2022 at 11:47 am

    "Hot Høng" var et ritual for min mor og jeg på Faaborg-Gelting turene!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required