Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
110
SHARES
FacebookMessenger110PinterestEmailSMS

Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.

Friturestegt camembert var på alle menukort i 70'erne og 80'erne. Den franske, runde ost var et hit som forret eller dessert sammen med en skål solbærsyltetøj.

Retten holder stadig, især når man laver den selv. Og så er det utrolig nemt at lave.

En Camembert skal blot paneres i æg og rasp som en karbonade, herefter friteres den i raspolie. Efter fem til ti minutter har du en retro-ret, som de fleste oste-elskere vil kaste sig over.

Opskrift på friturestegt camembert

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Karen SenecaKaren Seneca
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.
Antal: 2 personer
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 camembert
  • 1 dl Pankorasp
  • 1 æg sammenpisket
  • 0.8 dl smagsneutral olie gerne rapsolie
  • 2 skiver brød
  • solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

  1. Pisk ægget og hæld det op i en dyb tallerken. Hæld raspen op i en anden dyb tallerken.
  2. Pak din camembert ud og vend den i ægget, sørg for at alt bliver dækket af æg.
  3. Vend nu osten i raspen, så du får den dækket af rasp.
  4. Gentag processen: Først æg, herefter rasp.
  5. Kom din ost i køleskabet, imens olien varmes op.
  6. Når du tror, at olien er varm nok, kommer du et brødtern i olien - bliver den gylden på få minutter, er olien klar. Du kan også bruge termometer - her skal olien op på 175 grader.
  7. Tag en hulske og læg camemberten ned i olien. Lad den stege i fem minutter, vend den med din hulske og lad den stege yderligere fem minutter.
  8. Når overfladen er sprød og gyldenbrun, tager du osten op, og serverer den med ristet brød, solbærsyltetøj og godt smør.

Næringsindhold

Kalorier695kcalKulhydrater73gProtein30gFedt31gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.02gKolesterol163mgNatrium1212mgKalium359mgKostfibre2gSukker39gVitamin A1046IUVitamin C7mgCalcium519mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Er du ikke vild med friturestegning, kan du bage din camembert - eller brie - i stedet. Her er opskriften på bagt camembert.

Friturestegt camembert serveres ofte med solbærsyltetøj her i Danmark. Men du kan også bruge en god rabarbermarmelade som her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibe skriver

    februar 24, 2024 at 1:31 pm

    0,8 dl? Mon ikke det er 0,8 liter?

    Svar
  2. Bjørnen skriver

    februar 17, 2024 at 11:41 pm

    Havde helt glemt denne lækre ret!!!
    Husker, mine forældre fik den ved særlige lejligheder... Og har sgu selv fået blod på tanden!!! Mine søskende og jeg fik ALDRIG lov til at smage, men nu bor man heldigvis alene!!!

    Svar
  3. Kristian skriver

    juni 16, 2022 at 11:47 am

    "Hot Høng" var et ritual for min mor og jeg på Faaborg-Gelting turene!

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required