• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Frikadeller i ovn - nem opskrift på ovnstegte deller

Frikadeller i ovn - nem opskrift på ovnstegte deller

frikadeller i ovn
4.7 fra 93 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
397
SHARES
FacebookMessenger397PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  11. marts 2021

Frikadeller i ovn er ikke kun smart, fordi du undgår stegeos. De ovnstegte deller smager faktisk også fremragende, og du sparer samtidig på fedtstoffet.

Her har jeg lavet frikadellerne af 800 gram hakket svin og kalv, og det er rigeligt til 4-6 personer.

Rester kan sagtens fryses ned eller blot gemmes på køl til næste dag, og så har du dem altid klar til et stykke rugbrød eller madpakken.

Oversigt
  • Frikadeller i ovn - nem opskrift
  • Servering
  • Frikadeller
  • Forloren hare med bacon
  • Spændende farsbrød - nem opskrift
  • Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør
  • Nemme frikadeller i airfryer
  • Forloren pindsvin
  • FAQ
  • Kommentarer
frikadeller i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Frikadeller i ovn - nem opskrift

4.68 fra 93 stemmer
Frikadeller i ovn er en nem måde at lave frikadeller på. Sæt frikadellerne på en bageplade, og bag dem i 20 minutter i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 627
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g hakket svin og kalv
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk løgpulver - eller to små finthakkede løg
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Jeg rører frikadellerne i min røremaskine, men farsen kan selvfølgelig sagtens også røres på gammeldags manér i en skål.
  2. Kom farsen i skålen, og rør den sammen med salt i et par minutter.
  3. Tilsæt så løgpulver, friskkværnet peber og æg, og rør videre.
  4. Så kommer du gradvist mælk og noget af hvedemelet i, og rører frikadellefarsen lind. Prøv dig frem med det sidste hvedemel, men jeg synes det plejer at passe med fem spiseskefulde hvedemel.
  5. Stil så farsen på køl i 30 minutter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt en god skefuld fars på. Fortsæt indtil du har brugt al farsen.
  7. Jeg plejer at bage 16 store frikadeller, men du kan selvfølgelig sagtens lave flere og mindre frikadeller. Så er bagetiden/stegetiden lidt kortere.
  8. Bag nu frikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 20 minutter.
  9. Tag de ovnstegte frikadeller ud, og lad dem dem køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 627kcalKulhydrater: 10gProtein: 40gFedt: 47gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.01gKolesterol: 233mgNatrium: 1331mgKalium: 721mgKostfibre: 0.4gSukker: 3gVitamin A: 234IUVitamin C: 2mgCalcium: 125mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Frikadellerne kan serveres med en stuvet spidskål og kogte kartofler.

En hjemmelavet persillesovs er selvfølgelig også fin at servere til.

Se flere inspirerende opskrifter:

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Spændende farsbrød - nem opskrift

5 fra 23 stemmer
Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Gå til opskrift
billede til farsbrød i ovn

Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør

4.5 fra 2 stemmer
Frikadeller med havregryn er garanti for saftige frikadeller, og denne opskrift er særlig god. Nyd dem med det lækre tilbehør.
Gå til opskrift
billede til frikadeller med havregryn

Nemme frikadeller i airfryer

4.8 fra 19 stemmer
Min opskrift på frikadeller i airfryer. En nem fremgangsmåde på stegte frikadunser, der steges direkte på risten i 15 minutter i airfryeren.
Gå til opskrift
frikadeller i Airfryer

Forloren pindsvin

5 fra 11 stemmer
Forloren pindsvin, farspindsvin eller farsbrød med pølser. Her er opskriften på den populære ret fra 1970erne, og det er en børnevenlig ret.
Gå til opskrift
Billede resultat for forloren pindsvin

FAQ

Hvornår er frikadeller i ovn færdigstegte?

Frikadeller i ovn skal have en kernetemperatur på minimum 75 grader, men følg opskriften og så bør de være gennemstegte.

Kan man genopvarme ovnstegte frikadeller?

Du kan sagtens genopvarme frikadeller, der er stegt i ovnen. Gør det ved 150 grader, og her skal de have 5 minutter. Lidt længere hvis de er frosne.

Kan man fryse ovnstegte frikadeller?

Frikadeller i ovn er fine at fryse. Lad dem køle af, hvorefter de puttes i en beholder og på frost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. kenn larsen

    november 20, 2024 at 10:27 pm

    Prøv at hakke nogle friske forårsløg i stedet for løgpulver.
    Smagen hæves betydeligt. Når jeg arbejder som kok, bruger jeg aldrig hvedemel, men rasp.
    Ved godt, at hver kok, sin måde.
    Men tro mig , når jeg laver deller på job, som kokkens deller, bliver de revet væk.
    Prøv det.
    Og Ps !
    Skru et æg eller 2 op i stedet for den mælk

    Svar
  2. Trine

    december 26, 2023 at 11:32 am

    Nemt, men øv hvor bliver de kedelige i udseendet, de var ikke det mest populære på julebordet. Tror det er første og sidste gang jeg lavet deller i ovn.

    Svar
  3. Tine

    december 04, 2022 at 5:24 pm

    Hej Holger
    Det et super dejligt med næringsindhold - stor ros for det!
    Det ligner dog, at der er noget galt i beregningen.

    Svar
  4. Henrik

    juli 27, 2022 at 7:27 pm

    jaaa.. de er ok. Mangler lidt krydderi smag da de ingen rigtig stegeskorpe får. Men de går da an som en hurtig løsning.

    3/5 stjerner

    tip: smelt noget smør(ikke brune det) og pensel dem med det efter den halve tid er gået, og vend dem med 5 min tilbage og pensl den anden side.

    Svar
  5. Pebbel16

    februar 22, 2020 at 4:19 pm

    Jeg forstår stadig ikke, hvorfor de bliver så blege? Har spurgt en gang før, om man kan pensle med noget?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 22, 2020 at 5:14 pm

      Hej Lene
      Nej, det lyder også mærkeligt. Måske varmer din ovn ikke så hårdt. Et bud er måske at give dem lidt mere varme næste gang?
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Anne

      juni 17, 2022 at 11:45 pm

      Vend dem halvejs igennem. Det hjælper på kuløren.

      Svar
    • Nick

      april 17, 2025 at 3:15 am

      Lyder som en rigtig GOD ide! 🙂 👨‍🍳

      BTW:

      Hvad med ligeledes evt. at ombytte lidt af den foreslåede væde i farsen med lidt supplerende ØL + måske lidt havregryn (i passende mængder naturligvis), som faktisk også plejer at give ganske gode resultater for de færdige deller! 😀👨‍🍳

      PS:

      Lidt smørelse + lidt forøget OVER-varme løser som oftest problemet med "blege" deller - Naturligvis afstemt ift. den enkelte Ovn's små "særheder"! 😀

      Velbekomme! 👨‍🍳👍
      .

      Svar
  6. Pebbel16

    oktober 05, 2019 at 7:07 pm

    Jeg har lige lavet en portion til aftensmad, og det er godt nok nemt og smager skønt. Dog kunne jeg tænke mig at spørge, om der evt er noget, man kunne pensle dem med for at gøre dem mere sprøde?

    Svar
    • Bent

      april 02, 2021 at 4:13 pm

      Bent Petersen

      Svar
  7. Morten

    januar 23, 2019 at 12:41 am

    Syntes mine frikadeller manglede smag. Fik 35 min ved 175 grader varmluft, det var måske forkert....

    Svar
  8. Lilli Feder

    februar 02, 2018 at 3:40 pm

    Frikadellerne måtte en tur på panden,da de var hel grå,hvad mon jeg gjorde forkert.

    Svar
  9. Torben F Østergaard

    april 06, 2017 at 12:16 am

    Hej
    Skal dellerne ikke vendes undervejs?.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 06, 2017 at 7:58 am

      Hej Torben
      Det kan du godt gøre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Jeg har prøvet begge dele, og synes ikke der er den store forskel.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  10. Torben F Østergaard

    april 06, 2017 at 12:14 am

    Hej
    Skal duellerne ikke vendes underve

    Svar
  11. Karoline H.

    september 13, 2016 at 10:46 pm

    Virkelig gode frikadeller. Lavede dem i aften og alle blev spist. Vi steger ikke fremover frikadeller på panden. Det er meget nemmere i ovnen. Kan klart anbefales. Havde dog ikke løgpulver og brugte i stedet to løg.
    KH Karoline fra Skagen

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      september 14, 2016 at 8:19 pm

      Tak Karoline
      Det glæder mig at høre - jeg synes også at frikadeller i ovn er noget af det bedste 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required