Indhold
Frikadeller i ovn
Ingredienser
- 800 g hakket svin og kalv
- 2 tsk salt
- 3 tsk løgpulver (eller to små finthakkede løg)
- friskkværnet peber
- 2 æg
- 2,5 dl mælk
- 4 spsk hvedemel
Fremgangsmåde
- Jeg rører frikadellerne i min røremaskine, men farsen kan selvfølgelig sagtens også røres på gammeldags manér i en skål.
- Kom 800 g hakket svin og kalv og 2 tsk salt i skålen, og rør den sammen med salt i et par minutter.
- Tilsæt så 3 tsk løgpulver, friskkværnet peber og 2 æg, og rør videre.
- Så kommer du gradvist 2,5 dl mælk og noget af 4 spsk hvedemel i, og rører frikadellefarsen lind. Prøv dig frem med det sidste hvedemel, men jeg synes det plejer at passe med fem spiseskefulde hvedemel.
- Stil så farsen på køl i 30 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt en god skefuld fars på. Fortsæt indtil du har brugt al farsen.
- Jeg plejer at bage 16 store frikadeller, men du kan selvfølgelig sagtens lave flere og mindre frikadeller. Så er bagetiden/stegetiden lidt kortere.
- Bag nu frikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 20 minutter.
- Tag de ovnstegte frikadeller ud, og lad dem dem køle lidt af inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på frikadeller i ovn
Frikadeller i ovn er ikke kun smart, fordi du undgår stegeos. De ovnstegte deller smager faktisk også fremragende, og du sparer samtidig på fedtstoffet.
Her har jeg lavet frikadellerne af 800 gram hakket svin og kalv, og det er rigeligt til 4-6 personer.
Rester kan sagtens fryses ned eller blot gemmes på køl til næste dag, og så har du dem altid klar til et stykke rugbrød eller madpakken.
Se flere opskrifter:
- Gammeldags frikadeller - få slagterens bedste opskrift
- Italienske frikadeller med lækker tomatsovs
- Frikadeller med havregryn og lækkert tilbehør
- Frikadeller i fad med kartofler og spidskål
- Frikadeller i airfryer - nem og lækker opskrift
- Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)
Servering
Frikadellerne kan serveres med en stuvet spidskål og kogte kartofler.
En hjemmelavet persillesovs er selvfølgelig også fin at servere til.
FAQ
Frikadeller i ovn skal have en kernetemperatur på minimum 75 grader, men følg opskriften og så bør de være gennemstegte.
Du kan sagtens genopvarme frikadeller, der er stegt i ovnen. Gør det ved 150 grader, og her skal de have 5 minutter. Lidt længere hvis de er frosne.
Frikadeller i ovn er fine at fryse. Lad dem køle af, hvorefter de puttes i en beholder og på frost.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





kenn larsen skriver
Prøv at hakke nogle friske forårsløg i stedet for løgpulver.
Smagen hæves betydeligt. Når jeg arbejder som kok, bruger jeg aldrig hvedemel, men rasp.
Ved godt, at hver kok, sin måde.
Men tro mig , når jeg laver deller på job, som kokkens deller, bliver de revet væk.
Prøv det.
Og Ps !
Skru et æg eller 2 op i stedet for den mælk
Trine skriver
Nemt, men øv hvor bliver de kedelige i udseendet, de var ikke det mest populære på julebordet. Tror det er første og sidste gang jeg lavet deller i ovn.
Tine skriver
Hej Holger
Det et super dejligt med næringsindhold - stor ros for det!
Det ligner dog, at der er noget galt i beregningen.
Henrik skriver
jaaa.. de er ok. Mangler lidt krydderi smag da de ingen rigtig stegeskorpe får. Men de går da an som en hurtig løsning.
3/5 stjerner
tip: smelt noget smør(ikke brune det) og pensel dem med det efter den halve tid er gået, og vend dem med 5 min tilbage og pensl den anden side.
Pebbel16 skriver
Jeg forstår stadig ikke, hvorfor de bliver så blege? Har spurgt en gang før, om man kan pensle med noget?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lene
Nej, det lyder også mærkeligt. Måske varmer din ovn ikke så hårdt. Et bud er måske at give dem lidt mere varme næste gang?
Alt det bedste
Holger
Anne skriver
Vend dem halvejs igennem. Det hjælper på kuløren.
Nick skriver
Lyder som en rigtig GOD ide! 🙂 👨🍳
BTW:
Hvad med ligeledes evt. at ombytte lidt af den foreslåede væde i farsen med lidt supplerende ØL + måske lidt havregryn (i passende mængder naturligvis), som faktisk også plejer at give ganske gode resultater for de færdige deller! 😀👨🍳
PS:
Lidt smørelse + lidt forøget OVER-varme løser som oftest problemet med "blege" deller - Naturligvis afstemt ift. den enkelte Ovn's små "særheder"! 😀
Velbekomme! 👨🍳👍
.
Pebbel16 skriver
Jeg har lige lavet en portion til aftensmad, og det er godt nok nemt og smager skønt. Dog kunne jeg tænke mig at spørge, om der evt er noget, man kunne pensle dem med for at gøre dem mere sprøde?
Bent skriver
Bent Petersen
Morten skriver
Syntes mine frikadeller manglede smag. Fik 35 min ved 175 grader varmluft, det var måske forkert....
Lilli Feder skriver
Frikadellerne måtte en tur på panden,da de var hel grå,hvad mon jeg gjorde forkert.
Torben F Østergaard skriver
Hej
Skal dellerne ikke vendes undervejs?.
Guffeliguf.dk skriver
Hej Torben
Det kan du godt gøre, men det er faktisk ikke nødvendigt. Jeg har prøvet begge dele, og synes ikke der er den store forskel.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Torben F Østergaard skriver
Hej
Skal duellerne ikke vendes underve
Karoline H. skriver
Virkelig gode frikadeller. Lavede dem i aften og alle blev spist. Vi steger ikke fremover frikadeller på panden. Det er meget nemmere i ovnen. Kan klart anbefales. Havde dog ikke løgpulver og brugte i stedet to løg.
KH Karoline fra Skagen
Guffeliguf.dk skriver
Tak Karoline
Det glæder mig at høre - jeg synes også at frikadeller i ovn er noget af det bedste 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.