• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Fransk landkylling

Fransk landkylling

Denne opskrift på ægte fransk landkylling er nem at lave. Når kylling og grøntsager først er i ovnen, er det bare at vente med et godt glas vin til. Foto: Charlotte Mithril.
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. september 2021 - Udgivet: 30. september 2020

Denne opskrift på ægte fransk landkylling er leveret af en fantastisk vinbonde i Frankrig. Velsmag er kodeordet i denne rustikke franske ret.

På en vinrejse til Lot-Et-Garonne sydøst for Bordeaux fik jeg denne opskrift på ægte fransk landkylling af den lokale vinbonde Stephanie, der desuden leverede urter, grøntsager og en dejlig naturvin til maden.

Retten byder på en skøn smag af det rustikke franske køkken, når det er bedst.

Brug gode råvarer

Sørg for at bruge en god kylling med masser af smag, meget gerne en landkylling, der har fået lov at gå frit og spise lokale urter osv.

Udvælg også dine grøntsager, så de er rige på smag. Gode råvarer har stor betydning for den samlede smag, når du laver fransk landkylling.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kylling i fad
  • Coq au vin
  • Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår

Opskrift på fransk landkylling med grøntsager

Denne opskrift på ægte fransk landkylling er nem at lave. Når kylling og grøntsager først er i ovnen, er det bare at vente med et godt glas vin til. Foto: Charlotte Mithril.
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Fransk landkylling med grove grøntsager

5 fra 3 stemmer
Denne opskrift på ægte fransk landkylling er leveret af en fantastisk vinbonde i Frankrig. Velsmag er kodeordet - det rustikke franske køkken, når det er bedst
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 729
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kylling - gerne fransk landkylling
  • 1 kg kartofler
  • 0,5 kg gulerødder
  • 4 stk løg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 bundt timian. - lille bundt
  • 1 bundt persille - lille bundt, gerne bredbladet
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand

Fremgangsmåde
 

  1. Skrub kartofler og gulerødder rene og skær dem i grove stykker.
  2. Pil løg og skær dem i kvarte.
  3. Pil hvidløg og giv de hele fed et tryk, så de knuses let (det frigiver aromaer).
  4. Skyl timian og persille og pluk bladene af persillen.
  5. Kom kyllingen i et stort ovnfast fad. Gnub skindet godt ind i smør og groft salt.
  6. Kom de klargjorte kartofler og grøntsager rundt om kyllingen.
  7. Hæld en smule vand i fadet, så der er ca. ½ cm vand i bunden af fadet. Drys det hele med groft salt, friskkværnet peber, frisk timian og persille.
  8. Steg det hele i ovnen i cirka 1,5 time ved 200 grader. Vend kyllingen og rør lidt i grøntsagerne efter ca. 45 minutter, og hæld lidt ekstra vand og 1 dl hvidvin i fadet. På denne måde bliver kyllingen sprød på begge sider, grøntsagerne får jævn varme, og hvidvinen giver ekstra smag til saucen i bunden af fadet.
  9. Tjek om skindet er sprødt 10-15 minutter inden kyllingen er færdig. Har det ikke fået nok varme, så skru ovnen op på 225 grader og giv den eventuelt lidt grill. Men husk at holde øje med, at kyllingen ikke bliver sort – det går hurtigt, når du bruger grill.

Næringsindhold

Kalorier: 729kcalKulhydrater: 69gProtein: 43gFedt: 29gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 143mgNatrium: 245mgKalium: 2028mgKostfibre: 11gSukker: 13gVitamin A: 21253IUVitamin C: 72mgCalcium: 137mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server fransk landkylling direkte fra fadet. Skær kyllingen op og sørg for at få den gode sauce med, der ligger i bunden af fadet, når du anretter din tallerken.

Nyd med en god hvidvin, rose eller anden vin til, den skal bare ikke være for kraftig.

Prøv også at bage disse lækre flutes til. Du kan også servere retten med fransk landbrød, et fougasse.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth

    november 07, 2024 at 2:44 pm

    lækkert!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required