Denne opskrift på ægte fransk landkylling er leveret af en fantastisk vinbonde i Frankrig. Velsmag er kodeordet i denne rustikke franske ret.
På en vinrejse til Lot-Et-Garonne sydøst for Bordeaux fik jeg denne opskrift på ægte fransk landkylling af den lokale vinbonde Stephanie, der desuden leverede urter, grøntsager og en dejlig naturvin til maden.
Retten byder på en skøn smag af det rustikke franske køkken, når det er bedst.
Brug gode råvarer
Sørg for at bruge en god kylling med masser af smag, meget gerne en landkylling, der har fået lov at gå frit og spise lokale urter osv.
Udvælg også dine grøntsager, så de er rige på smag. Gode råvarer har stor betydning for den samlede smag, når du laver fransk landkylling.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på fransk landkylling med grøntsager
Fransk landkylling med grove grøntsager
Ingredienser
- 1 kylling - gerne fransk landkylling
- 1 kg kartofler
- 0,5 kg gulerødder
- 4 stk løg
- 10 fed hvidløg
- 1 bundt timian. - lille bundt
- 1 bundt persille - lille bundt, gerne bredbladet
- 1 dl hvidvin
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Skrub kartofler og gulerødder rene og skær dem i grove stykker.
- Pil løg og skær dem i kvarte.
- Pil hvidløg og giv de hele fed et tryk, så de knuses let (det frigiver aromaer).
- Skyl timian og persille og pluk bladene af persillen.
- Kom kyllingen i et stort ovnfast fad. Gnub skindet godt ind i smør og groft salt.
- Kom de klargjorte kartofler og grøntsager rundt om kyllingen.
- Hæld en smule vand i fadet, så der er ca. ½ cm vand i bunden af fadet. Drys det hele med groft salt, friskkværnet peber, frisk timian og persille.
- Steg det hele i ovnen i cirka 1,5 time ved 200 grader. Vend kyllingen og rør lidt i grøntsagerne efter ca. 45 minutter, og hæld lidt ekstra vand og 1 dl hvidvin i fadet. På denne måde bliver kyllingen sprød på begge sider, grøntsagerne får jævn varme, og hvidvinen giver ekstra smag til saucen i bunden af fadet.
- Tjek om skindet er sprødt 10-15 minutter inden kyllingen er færdig. Har det ikke fået nok varme, så skru ovnen op på 225 grader og giv den eventuelt lidt grill. Men husk at holde øje med, at kyllingen ikke bliver sort – det går hurtigt, når du bruger grill.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Server fransk landkylling direkte fra fadet. Skær kyllingen op og sørg for at få den gode sauce med, der ligger i bunden af fadet, når du anretter din tallerken.
Nyd med en god hvidvin, rose eller anden vin til, den skal bare ikke være for kraftig.
Prøv også at bage disse lækre flutes til. Du kan også servere retten med fransk landbrød, et fougasse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elisabeth
lækkert!