• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Forskellen på müsli og granola - her er forklaringen

Forskellen på müsli og granola - her er forklaringen

Foto med granola - om forskellen mellem müsli og granola
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe

Forskellen på müsli og granola kan være lidt svær at regne ud, når man skal vælge. Se svaret og find ud af hvilke produkter, der er sundest.

Forskellen på müsli og granola kan synes meget lille. Når alt kommer till alt, er det blot noget drys, vi hælder ud over vores yoghurt, skyr eller grød.

Eller er det? For der er ofte stor forskel på fedtindholdet i de to morgenmadsprodukter.

Og der er også stor forskel på kalorieindholdet i de forskellige produkter indenfor de to typer drys. Det er godt at vide, hvis man prøver at begrænse sit kalorieindtag.

Men vi begynder ved begyndelsen og ser på, hvad der kendetegner henholdsvis müsli og granola.

Forskellen på müsli og granola

Definitionen på müsli er uristede, ubagte gryn, der kan være tilsat frø, nødder, tørrede frugter og kerner.

Ofte er müsli baseret på havregryn eller andre former for flager. Da müslien ikke er ristet eller bagt, betyder det som regel også, at den ikke er tilsat andre fedtstoffer end de naturlige.

Omvendt er granola altid bagt, stegt eller ristet og ofte tilsat fedtstof samt honning, sirup eller sukker under ristningen.

Granolas grundingrediens vil typisk være den samme som müsliens - havregryn eller flager, for eksempel speltflager.

Og lige som med müsli, kan den være tilsat nødder, frø, kerner og tørrede frugter. Måske endda chokoladestykker.

Nogle produkter sælges under navnet crunchy müsli. De er nærmest hybrider mellem müsli og granola, og disse produkter vil både være tilsat fedt og sukker.

Sådan vælger du de sunde produkter

Da Forbrugerrådet Tænk i maj, 2020, præsenterede test af hele 132 forskellige slags müsliprodukter, fandt de tre, som mindede mere om slik end morgenmad.

Et af dem er Kellogg's Crunchy Müsli Choco & Nuts. Her får du hele 497 kalorier per 100 gram. En gennemsnitlig voksen anbefales at indtage 2.381 kalorier om dagen.

Hvis vi kommer 100 gram crunchy drys på grød eller yoghurt, ja, så har vi altså allerede dækket lidt under en tredjedel af vores samlede, daglige kaloriebehov.

Forskellen mellem müsli og granola viser ikke, at det ene produkt entydigt er bedre end det andet. Crunchy müsli kan indeholde meget mere mættet fedt og mere sukker end et sundt granolaprodukt.

Det, du kan gå efter, når du handler, er dels det orange fuldkornsmærke, dels det grønne nøglehulsmørke.

Disse mærker viser, at dit morgenmadsprodukt har et højt indhold af fuldkorn, og at der max. er ni gram tilsat sukker og/eller 13 gram naturligt sukker i 100 gram müsli.

Opskrifter på morgenmadsdrys

Hvis du vil vide mere om morgenmadsprodukter som havreknas, cornflakes og guldkorn, kan du læse vores fødevareeksperts artikler:

Cornflakes - fakta, indhold, sundhed

Havrefras - hvor sunde er de?

Kellogg's Frosties - indhold, fakta og sundhed

Her får du Madens Verdens opskrifter på hjemmelavet drys og knas til din grød eller yoghurt.

Hjemmelavet granola på kun 10 minutter

4.5 fra 10 stemmer
Hjemmelavet granola på kun 10 minutter, så bliver det altså ikke lettere. Denne granola er både sund og lækker. Perfekt som morgenmad.
Gå til opskrift
Hjemmelavet granola

Skyr med hjemmelavet granola opskrift

5 fra 5 stemmer
Skyr med hjemmelavet granola og skovbærkompot, der kan laves i en håndevending. Det er morgenmad, der mætter og stiller lækkersulten.
Gå til opskrift
skyr med hjemmelavet granola

Müsli - sprød og lækker hjemmelavet müsli

5 fra 2 stemmer
Prøv at lave din egen hjemmelavede müsli. Med denne opskift får du den lækreste sprøde müsli, og så er det super nemt at lave.
Gå til opskrift
Hjemmelavet müsli smager fantastisk og er let at lave. Prøv denne opskrift og server som her drysset på A-38 med frisk mango og granatæblekerner. Foto: Leif Bertelsen / Madensverden.dk
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her