Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Jeg elsker hjemmelavede forårsruller, fordi de smager virkelig godt.
Samtidig er de ret nemme at lave, og det tager faktisk ikke så lang tid, som mange måske tror.
Helt basalt er det blot stegt hakket oksekød, der sauteres af sammen med masser af friske grøntsager, som derefter rulles ind i filodej.
Tilbage er der blot at stege forårsrullerne i lidt olie, hvorefter der er serveret. Det er faktisk ret nemt.
Desuden er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, fordi du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til forårsruller.
Så det er bare med at komme i gang med hjemmeproduktionen af kinaruller.
Opskriften giver 20 skønne forårsruller.
Se også disse opskrifter:
Forårsruller i ovn med spidskål
Frosne forårsruller i airfryer
Opskrift på hjemmelavede forårsruller
Forårsruller - den memme opskrift
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 0,5 hvidkål - eller så meget du vil bruge
- 100 g bønnespirer
- 5 spsk sojasauce
- 2 spsk fishsauce
- 1 spsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- 10 plader filodej
- 1 æg
- 1 l fritureolie
Fremgangsmåde
- Gør grøntsagerne klar først. Forårsløg snittes i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, mens gulerødderne snittes i helt tynde stænger. Hvidkål skæres ligeledes i helt tynde strimler.
- Varm en pande op og steg det hakkede oksekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid når du skal stege grøntsagerne med, da de gerne må bevare noget friskhed.
- Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut.
- Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
- Tilsæt så sojasauce, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs. Smag til med sukker, salt og peber. Tag panden af kogepladen.
- Filodejen deles på midten, så du af de 10 store plader nu har 20.
- Pisk ægget sammen.
- Vend en plade filodej med en spids ned mod dig selv, og læg en spiseskefuld fyld på cirka fem centimer oppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side ind til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle. I min video kan du se mere om fremgangsmåden.
- Lige inden du ruller helt sammen pensles spidsen med sammenpisket æg, hvorefter du ruller færdigt. Lægges til side, og fortsæt på samme måde med de øvrige 19 forårsruller.
- Varm fritureolien op i en gryde, og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke. Det tager nogle få minutter for hvert hold, og jeg plejer at kunne have fem forårsruller i gryden ad gangen.
- Lægges til afdrypning på køkkenrulle.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigstegte forårsruller serveres med lidt sojasauce.
Hjemmelavede kinaruller er altid et sikkert hit til aftensmad - både hos små og store.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anna Kathrina Højgaard
når jeg går på nettet for at finde opskrift eller suport til en ret/madlavning går jeg nærmest pr.automatik ind på din side.
Siden er enkel og klart opstillet og meget let at finde rundt i,tak for det!
Mange hilsener
Anna Kathrina Højgaard
Ann
Fantatisk forårsruller.. jeg elsker dem! 🙂
Bonnie Rossil
Jeg har ikke prøvet filodej før. Mit fykd "smeltede" filodejen. Stablede derefter min forårsruller på en tallerken. De hængte fast i hinanden og i tallerken. Så alt fyldet faldt ud i olien.
Måske lidt praktisk info til nybegyndere
Bruno Borg
Jeg vil råde dig til at ligge rullerne side om side i en frostpose og læg dem i fryseren dagen før brug. Spis dem straks når de er færdig fra olien.
Malene
I opskriften skriver du filodej, i vejledningen butterdej
Det er vel plader med forårsrulledej du bruger eller?
ane vick petersen
kan forårsrullerne fryses det ville være dejligt
Madensverden.dk
Hej Ane
Det kan du sagtens 🙂
men her skal du fryse dem INDEN du steger dem. Altså direkte på frost efter de er lavet, hvor du stiller dem i fryseren med lidt plads imellem. Når forårsrullerne er frosset ind, kan du samle dem i en pose. Her holder de sig i flere måneder.
De frosne forårsruller skal ikke tøs op inden brug, hvor du enten kan tilberede dem i ovnen eller i olie.
God fornøjelse 🙂
De bedste hilsner
Holger