Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forårsruller

Forårsruller (nem og hurtig opskrift på kinaruller)

billederesultat for forårsruller
4.8 fra 87 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Forårsruller - den memme opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på forårsruller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Forårsruller - den memme opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 87 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Antal: 20
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 hvidkål (eller så meget du vil bruge)
  • 100 g bønnespirer
  • 5 spsk sojasauce
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 plader filodej
  • 1 æg
  • 1 l fritureolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Gør grøntsagerne klar først. Forårsløg snittes i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, mens gulerødderne snittes i helt tynde stænger. Hvidkål skæres ligeledes i helt tynde strimler.
  2. Varm en pande op og steg det hakkede oksekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid når du skal stege grøntsagerne med, da de gerne må bevare noget friskhed.
  3. Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut.
  4. Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
  5. Tilsæt så sojasauce, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs. Smag til med sukker, salt og peber. Tag panden af kogepladen.
  6. Filodejen deles på midten, så du af de 10 store plader nu har 20.
  7. Pisk ægget sammen.
  8. Vend en plade filodej med en spids ned mod dig selv, og læg en spiseskefuld fyld på cirka fem centimer oppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side ind til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle. I min video kan du se mere om fremgangsmåden.
  9. Lige inden du ruller helt sammen pensles spidsen med sammenpisket æg, hvorefter du ruller færdigt. Lægges til side, og fortsæt på samme måde med de øvrige 19 forårsruller.
  10. Varm fritureolien op i en gryde, og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke. Det tager nogle få minutter for hvert hold, og jeg plejer at kunne have fem forårsruller i gryden ad gangen.
  11. Lægges til afdrypning på køkkenrulle.

Næringsindhold

Kalorier124kcalKulhydrater9gProtein6gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol22mgNatrium466mgKalium150mgKostfibre1gSukker2gVitamin A1066IUVitamin C10mgCalcium21mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på forårsruller

Jeg elsker hjemmelavede forårsruller, fordi de smager virkelig godt. Samtidig er de ret nemme at lave, og det tager faktisk ikke så lang tid, som mange måske tror.

Helt basalt er det blot stegt hakket oksekød, der sauteres af sammen med masser af friske grøntsager, som derefter rulles ind i filodej. Tilbage er der blot at stege dem i lidt olie, hvorefter der er serveret. Det er faktisk ret nemt.

Desuden er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, fordi du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til rullerne.

Så det er bare med at komme i gang med hjemmeproduktionen af kinaruller. Opskriften giver 20 stk.

Se flere opskrifter:

  • Nemme forårsruller i ovn (med spidskål og hakket kød)
  • Vegetariske forårsruller med nudler og rispandekager
  • Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
  • Spinatruller med kylling i filodej
  • Frosne forårsruller i airfryer (opskrift og tips)
  • Rispapirruller - vietnamesiske forårsruller

Tips

De færdigstegte forårsruller serveres med lidt sojasauce. De er altid et sikkert hit til aftensmad - både hos små og store.

FAQ

Kan man fryse hjemmelavede forårsruller?

Hjemmelavede og tilberedte forårsruller kan fryses og genopvarmes i ovn.

Hvor længe holder forårsruller?

Rå forårsruller kan opbevares i køleskabet, hvor de fint holder sig i 4-5 dage. Men friske vietnamesiske ruller bør spises samme dag, da rispapiret bliver tørt.

Hvor kommer forårsruller fra?

Forårsruller stammer fra Kina, hvor de blev spist til forårsfestivaler som symbol på ny begyndelse og velstand. De har spredt sig til store dele af Asien, bl.a. Vietnam, Thailand, Korea og Filippinerne, og findes nu i mange varianter verden over.

Hvad er forårsruller?

Forårsruller (spring rolls) er tynde pandekager eller rispapir, der fyldes med grøntsager, kød, rejer eller tofu, og ofte rulles og steges eller serveres rå. De kan være både sprøde og friturestegte (f.eks. kinesisk stil) eller friske og rå (vietnamesisk stil).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    juni 18, 2025 at 1:40 pm

    Lækre ruller.
    Jeg synes dog ikke, at der er brug for sukker i dem. Sojasaus er allerede lidt sød, og det rækker for mig.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 18, 2025 at 5:31 pm

      Hej Jolanda
      Tak for det - og du har en god pointe. Sukker er faktisk ikke nødvendigt 🙂
      Tak.
      BH Holger

      Svar
  2. Anna Kathrina Højgaard skriver

    august 18, 2024 at 2:02 pm

    når jeg går på nettet for at finde opskrift eller suport til en ret/madlavning går jeg nærmest pr.automatik ind på din side.
    Siden er enkel og klart opstillet og meget let at finde rundt i,tak for det!
    Mange hilsener
    Anna Kathrina Højgaard

    Svar
  3. Ann skriver

    marts 26, 2022 at 4:01 pm

    Fantatisk forårsruller.. jeg elsker dem! 🙂

    Svar
  4. Bonnie Rossil skriver

    januar 19, 2022 at 6:25 pm

    Jeg har ikke prøvet filodej før. Mit fykd "smeltede" filodejen. Stablede derefter min forårsruller på en tallerken. De hængte fast i hinanden og i tallerken. Så alt fyldet faldt ud i olien.
    Måske lidt praktisk info til nybegyndere

    Svar
    • Bruno Borg skriver

      februar 13, 2023 at 6:40 pm

      Jeg vil råde dig til at ligge rullerne side om side i en frostpose og læg dem i fryseren dagen før brug. Spis dem straks når de er færdig fra olien.

      Svar
  5. Malene skriver

    september 29, 2020 at 9:25 pm

    I opskriften skriver du filodej, i vejledningen butterdej
    Det er vel plader med forårsrulledej du bruger eller?

    Svar
  6. ane vick petersen skriver

    februar 08, 2019 at 9:57 am

    kan forårsrullerne fryses det ville være dejligt

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 08, 2019 at 10:18 am

      Hej Ane

      Det kan du sagtens 🙂
      men her skal du fryse dem INDEN du steger dem. Altså direkte på frost efter de er lavet, hvor du stiller dem i fryseren med lidt plads imellem. Når forårsrullerne er frosset ind, kan du samle dem i en pose. Her holder de sig i flere måneder.
      De frosne forårsruller skal ikke tøs op inden brug, hvor du enten kan tilberede dem i ovnen eller i olie.
      God fornøjelse 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required