• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

billederesultat for forårsruller
4.8 fra 87 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  20. februar 2021

Jeg elsker hjemmelavede forårsruller, fordi de smager virkelig godt. Samtidig er de ret nemme at lave, og det tager faktisk ikke så lang tid, som mange måske tror.

Helt basalt er det blot stegt hakket oksekød, der sauteres af sammen med masser af friske grøntsager, som derefter rulles ind i filodej. Tilbage er der blot at stege dem i lidt olie, hvorefter der er serveret. Det er faktisk ret nemt.

Desuden er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, fordi du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til rullerne.

Så det er bare med at komme i gang med hjemmeproduktionen af kinaruller. Opskriften giver 20 stk.

Oversigt
  • Forårsruller - den memme opskrift
  • Tips
  • Nemme forårsruller i ovn (med spidskål og hakket kød)
  • Vegetariske forårsruller med rispandekager
  • Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
  • Forårsruller i airfryer
  • Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller
  • Hjemmelavet sød chilisauce
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for forårsruller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forårsruller - den memme opskrift

4.76 fra 87 stemmer
Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 20 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Kalorier: 124
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 hvidkål - eller så meget du vil bruge
  • 100 g bønnespirer
  • 5 spsk sojasauce
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 plader filodej
  • 1 æg
  • 1 l fritureolie

Fremgangsmåde
 

  1. Gør grøntsagerne klar først. Forårsløg snittes i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, mens gulerødderne snittes i helt tynde stænger. Hvidkål skæres ligeledes i helt tynde strimler.
  2. Varm en pande op og steg det hakkede oksekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid når du skal stege grøntsagerne med, da de gerne må bevare noget friskhed.
  3. Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut.
  4. Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
  5. Tilsæt så sojasauce, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs. Smag til med sukker, salt og peber. Tag panden af kogepladen.
  6. Filodejen deles på midten, så du af de 10 store plader nu har 20.
  7. Pisk ægget sammen.
  8. Vend en plade filodej med en spids ned mod dig selv, og læg en spiseskefuld fyld på cirka fem centimer oppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side ind til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle. I min video kan du se mere om fremgangsmåden.
  9. Lige inden du ruller helt sammen pensles spidsen med sammenpisket æg, hvorefter du ruller færdigt. Lægges til side, og fortsæt på samme måde med de øvrige 19 forårsruller.
  10. Varm fritureolien op i en gryde, og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke. Det tager nogle få minutter for hvert hold, og jeg plejer at kunne have fem forårsruller i gryden ad gangen.
  11. Lægges til afdrypning på køkkenrulle.

Næringsindhold

Kalorier: 124kcalKulhydrater: 9gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mgNatrium: 466mgKalium: 150mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 1066IUVitamin C: 10mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte forårsruller serveres med lidt sojasauce. De er altid et sikkert hit til aftensmad - både hos små og store.

Du kan også variere fyldet i rullerne på denne måde:

  • Grøntsager: kål, gulerod, bønnespirer, forårsløg
  • Kød: hakket svinekød, kylling, oksekød
  • Skaldyr: rejer eller krabbe
  • Tofu eller æg
  • Nudler – især glasnudler
  • Smages ofte til med sojasauce, hvidløg, ingefær og sesamolie.

Flere inspirerende opskrifter:

Nemme forårsruller i ovn (med spidskål og hakket kød)

4.7 fra 18 stemmer
Opskrift på forårsruller i ovn med spidskål. Forårsrullerne fyldes også med gulerødder, bønnespirer og hakket svine- og oksekød. Bages i ovn.
Gå til opskrift
billederesultat for forårsruller i ovn

Vegetariske forårsruller med rispandekager

5 fra 4 stemmer
Nemme og lækre vegetariske forårsruller med rispandekager, der steges færdige i ovnen. Fyldt med lækre grøntsager, herunder spidskål og gulerødder. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Gå til opskrift
vegetariske forårsruller med rispandekager

Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller

4.8 fra 5 stemmer
Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.
Gå til opskrift
Thai forårsruller

Forårsruller i airfryer

4.9 fra 47 stemmer
Se her hvordan man steger frosne forårsruller i airfryer eller actifry. Det sker selvfølgelig uden brug af olie, og forårsrullerne bliver meget sprøde.
Gå til opskrift
frosne forårsruller i Airfryer

Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller

4.8 fra 16 stemmer
Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager
Gå til opskrift
Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller – også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril

Hjemmelavet sød chilisauce

4.5 fra 6 stemmer
Sød chilisauce er meget nemt at lave selv, og er det perfekte tilbehør til lækre wokretter, forårsruller eller tynde skiver mørbrad.
Gå til opskrift
billede med sød chilisauce

FAQ

Kan man fryse hjemmelavede forårsruller?

Hjemmelavede og tilberedte forårsruller kan fryses og genopvarmes i ovn.

Hvor længe holder forårsruller?

Rå forårsruller kan opbevares i køleskabet, hvor de fint holder sig i 4-5 dage. Men friske vietnamesiske ruller bør spises samme dag, da rispapiret bliver tørt.

Hvor kommer forårsruller fra?

Forårsruller stammer fra Kina, hvor de blev spist til forårsfestivaler som symbol på ny begyndelse og velstand. De har spredt sig til store dele af Asien, bl.a. Vietnam, Thailand, Korea og Filippinerne – og findes nu i mange varianter verden over.

Hvad er forårsruller?

Forårsruller (spring rolls) er tynde pandekager eller rispapir, der fyldes med grøntsager, kød, rejer eller tofu, og ofte rulles og steges eller serveres rå. De kan være både sprøde og friturestegte (f.eks. kinesisk stil) eller friske og rå (vietnamesisk stil – “summer rolls”).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Kathrina Højgaard

    august 18, 2024 at 2:02 pm

    når jeg går på nettet for at finde opskrift eller suport til en ret/madlavning går jeg nærmest pr.automatik ind på din side.
    Siden er enkel og klart opstillet og meget let at finde rundt i,tak for det!
    Mange hilsener
    Anna Kathrina Højgaard

    Svar
  2. Ann

    marts 26, 2022 at 4:01 pm

    Fantatisk forårsruller.. jeg elsker dem! 🙂

    Svar
  3. Bonnie Rossil

    januar 19, 2022 at 6:25 pm

    Jeg har ikke prøvet filodej før. Mit fykd "smeltede" filodejen. Stablede derefter min forårsruller på en tallerken. De hængte fast i hinanden og i tallerken. Så alt fyldet faldt ud i olien.
    Måske lidt praktisk info til nybegyndere

    Svar
    • Bruno Borg

      februar 13, 2023 at 6:40 pm

      Jeg vil råde dig til at ligge rullerne side om side i en frostpose og læg dem i fryseren dagen før brug. Spis dem straks når de er færdig fra olien.

      Svar
  4. Malene

    september 29, 2020 at 9:25 pm

    I opskriften skriver du filodej, i vejledningen butterdej
    Det er vel plader med forårsrulledej du bruger eller?

    Svar
  5. ane vick petersen

    februar 08, 2019 at 9:57 am

    kan forårsrullerne fryses det ville være dejligt

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 08, 2019 at 10:18 am

      Hej Ane

      Det kan du sagtens 🙂
      men her skal du fryse dem INDEN du steger dem. Altså direkte på frost efter de er lavet, hvor du stiller dem i fryseren med lidt plads imellem. Når forårsrullerne er frosset ind, kan du samle dem i en pose. Her holder de sig i flere måneder.
      De frosne forårsruller skal ikke tøs op inden brug, hvor du enten kan tilberede dem i ovnen eller i olie.
      God fornøjelse 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required