Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

Forårsruller - nem og hurtig opskrift på kinaruller

billederesultat for forårsruller
4.8 fra 87 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.7k
SHARES
FacebookMessenger1.7kPinterestEmailSMS

Jeg elsker hjemmelavede forårsruller, fordi de smager virkelig godt. Samtidig er de ret nemme at lave, og det tager faktisk ikke så lang tid, som mange måske tror.

Helt basalt er det blot stegt hakket oksekød, der sauteres af sammen med masser af friske grøntsager, som derefter rulles ind i filodej. Tilbage er der blot at stege dem i lidt olie, hvorefter der er serveret. Det er faktisk ret nemt.

Desuden er det en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, fordi du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til rullerne.

Så det er bare med at komme i gang med hjemmeproduktionen af kinaruller. Opskriften giver 20 stk.

Indhold
  • Forårsruller - den memme opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Forårsruller - den memme opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 87 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Opskrift på hurtige forårsruller, der laves med hakket oksekød og masser af friske grøntsager. Rulles i filodej og grydesteges i fritureolie.
Antal: 20 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 0,5 hvidkål eller så meget du vil bruge
  • 100 g bønnespirer
  • 5 spsk sojasauce
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 plader filodej
  • 1 æg
  • 1 l fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Gør grøntsagerne klar først. Forårsløg snittes i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, mens gulerødderne snittes i helt tynde stænger. Hvidkål skæres ligeledes i helt tynde strimler.
  2. Varm en pande op og steg det hakkede oksekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid når du skal stege grøntsagerne med, da de gerne må bevare noget friskhed.
  3. Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut.
  4. Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
  5. Tilsæt så sojasauce, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs. Smag til med sukker, salt og peber. Tag panden af kogepladen.
  6. Filodejen deles på midten, så du af de 10 store plader nu har 20.
  7. Pisk ægget sammen.
  8. Vend en plade filodej med en spids ned mod dig selv, og læg en spiseskefuld fyld på cirka fem centimer oppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side ind til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle. I min video kan du se mere om fremgangsmåden.
  9. Lige inden du ruller helt sammen pensles spidsen med sammenpisket æg, hvorefter du ruller færdigt. Lægges til side, og fortsæt på samme måde med de øvrige 19 forårsruller.
  10. Varm fritureolien op i en gryde, og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på de ikke bliver for mørke. Det tager nogle få minutter for hvert hold, og jeg plejer at kunne have fem forårsruller i gryden ad gangen.
  11. Lægges til afdrypning på køkkenrulle.

Næringsindhold

Kalorier124kcalKulhydrater9gProtein6gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol22mgNatrium466mgKalium150mgKostfibre1gSukker2gVitamin A1066IUVitamin C10mgCalcium21mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigstegte forårsruller serveres med lidt sojasauce. De er altid et sikkert hit til aftensmad - både hos små og store.

Du kan også variere fyldet i rullerne på denne måde:

  • Grøntsager: kål, gulerod, bønnespirer, forårsløg
  • Kød: hakket svinekød, kylling, oksekød
  • Skaldyr: rejer eller krabbe
  • Tofu eller æg
  • Nudler - især glasnudler
  • Smages ofte til med sojasauce, hvidløg, ingefær og sesamolie.

Flere inspirerende opskrifter:

Nemme forårsruller i ovn (med spidskål og hakket kød)
Opskrift på forårsruller i ovn med spidskål. Forårsrullerne fyldes også med gulerødder, bønnespirer og hakket svine- og oksekød. Bages i ovn.
Se opskriften her
billederesultat for forårsruller i ovn
Vegetariske forårsruller med rispandekager
Nemme og lækre vegetariske forårsruller med rispandekager, der steges færdige i ovnen. Fyldt med lækre grøntsager, herunder spidskål og gulerødder. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Se opskriften her
vegetariske forårsruller med rispandekager
Thai forårsruller - opskrift på sprøde, små ruller
Thai forårsruller er små og lækre. Spis dem til aftensmad eller som snacks med en sød chilisauce. Her er opskrift og fotos af foldeteknikken.
Se opskriften her
Thai forårsruller
Forårsruller i airfryer
Se her hvordan man steger frosne forårsruller i airfryer eller actifry. Det sker selvfølgelig uden brug af olie, og forårsrullerne bliver meget sprøde.
Se opskriften her
frosne forårsruller i Airfryer
Rispapirruller - lækre vietnamesiske forårsruller
Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager
Se opskriften her
Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller - også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril
Hjemmelavet sød chilisauce
Sød chilisauce er meget nemt at lave selv, og er det perfekte tilbehør til lækre wokretter, forårsruller eller tynde skiver mørbrad.
Se opskriften her
billede med sød chilisauce

FAQ

Kan man fryse hjemmelavede forårsruller?

Hjemmelavede og tilberedte forårsruller kan fryses og genopvarmes i ovn.

Hvor længe holder forårsruller?

Rå forårsruller kan opbevares i køleskabet, hvor de fint holder sig i 4-5 dage. Men friske vietnamesiske ruller bør spises samme dag, da rispapiret bliver tørt.

Hvor kommer forårsruller fra?

Forårsruller stammer fra Kina, hvor de blev spist til forårsfestivaler som symbol på ny begyndelse og velstand. De har spredt sig til store dele af Asien, bl.a. Vietnam, Thailand, Korea og Filippinerne - og findes nu i mange varianter verden over.

Hvad er forårsruller?

Forårsruller (spring rolls) er tynde pandekager eller rispapir, der fyldes med grøntsager, kød, rejer eller tofu, og ofte rulles og steges eller serveres rå. De kan være både sprøde og friturestegte (f.eks. kinesisk stil) eller friske og rå (vietnamesisk stil - "summer rolls").

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    juni 18, 2025 at 1:40 pm

    Lækre ruller.
    Jeg synes dog ikke, at der er brug for sukker i dem. Sojasaus er allerede lidt sød, og det rækker for mig.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 18, 2025 at 5:31 pm

      Hej Jolanda
      Tak for det - og du har en god pointe. Sukker er faktisk ikke nødvendigt 🙂
      Tak.
      BH Holger

      Svar
  2. Anna Kathrina Højgaard skriver

    august 18, 2024 at 2:02 pm

    når jeg går på nettet for at finde opskrift eller suport til en ret/madlavning går jeg nærmest pr.automatik ind på din side.
    Siden er enkel og klart opstillet og meget let at finde rundt i,tak for det!
    Mange hilsener
    Anna Kathrina Højgaard

    Svar
  3. Ann skriver

    marts 26, 2022 at 4:01 pm

    Fantatisk forårsruller.. jeg elsker dem! 🙂

    Svar
  4. Bonnie Rossil skriver

    januar 19, 2022 at 6:25 pm

    Jeg har ikke prøvet filodej før. Mit fykd "smeltede" filodejen. Stablede derefter min forårsruller på en tallerken. De hængte fast i hinanden og i tallerken. Så alt fyldet faldt ud i olien.
    Måske lidt praktisk info til nybegyndere

    Svar
    • Bruno Borg skriver

      februar 13, 2023 at 6:40 pm

      Jeg vil råde dig til at ligge rullerne side om side i en frostpose og læg dem i fryseren dagen før brug. Spis dem straks når de er færdig fra olien.

      Svar
  5. Malene skriver

    september 29, 2020 at 9:25 pm

    I opskriften skriver du filodej, i vejledningen butterdej
    Det er vel plader med forårsrulledej du bruger eller?

    Svar
  6. ane vick petersen skriver

    februar 08, 2019 at 9:57 am

    kan forårsrullerne fryses det ville være dejligt

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 08, 2019 at 10:18 am

      Hej Ane

      Det kan du sagtens 🙂
      men her skal du fryse dem INDEN du steger dem. Altså direkte på frost efter de er lavet, hvor du stiller dem i fryseren med lidt plads imellem. Når forårsrullerne er frosset ind, kan du samle dem i en pose. Her holder de sig i flere måneder.
      De frosne forårsruller skal ikke tøs op inden brug, hvor du enten kan tilberede dem i ovnen eller i olie.
      God fornøjelse 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required