• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › For meget salt i maden?

For meget salt i maden?

Middagsfoto til artikel om for meget salt
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. maj 2020 - Udgivet:  20. maj 2020

Her er fem tips til at redde middagen, hvis du har kommet for meget salt i maden. Det kan nemlig lade sig gøre at forvandle Det Døde Hav til en god ret.

For meget salt i maden kan ødelægge en ellers dejlig middag. Alle de gode smage bliver overdøvet af salten, og alle ens forberedelser har været spildt arbejde.

Heldigvis kan man redde meget ved hjælp af forskellige tricks, der overdøver den salte smag.

Afhængigt af, hvad du har i dine køkkenskabe, kan du bruge en eller flere af disse fem tips.

Hvis du vil vide mere om at salte maden, kan du læse denne artikel: De fem grundsmage.

Skræl en kartoffel

En stor kartoffel kan suge noget af saltsmagen til sig.

Skræl en kartoffel eller to og lad den/dem simre med i suppen, saucen eller gryderetten i mindst ti minutter.

Kartofler suger væde til sig og dermed også noget af saltsmagen.

Væske med måde

Vand fortynder smagen. Ikke kun smagen af for meget salt, men også de gode smage af krydderier, kød og grøntsager.

Så lad være med at fortynde din ret med vand. Brug i stedet fløde, der i en hvis grad kan neutralisere saltsmagen.

Du kan også hælde flåede tomater eller tomatpure i retten, hvis det altså passer til resten af ingredienserne.

Tomater er søde og kan som regel rette op på retten.

Grøntsager kan gøre det

Gulerødder er søde og passer til mange retter. Her laver du kartoffeltricket med en portion revet gulerødder - eller gulerødder i stave eller tern.

Forskellen er blot, at du lader gulerødderne indgå som en del af retten.

Spinat og grønkål trækker også væde og salt til sig, så har du ikke gulerødder, kan du forsøge med det.

Steg løg og hæld i

Du kan krydre din ret, så krydderierne overdøver saltet.

Men du skal ikke blot hælde stødt krydderier i retten. I stedet er det bedre at hakke løg og hvidløg, stege dem på en pande sammen med krydderier, der passer til den ret, du er i gang med.

Når løg-krydderi-blandingen er brune og bløde, hælder du dem i maden og lader dem simre med fem-ti minutter.

Syre skal der til

Lidt syre fra citronsaft, vin eller eddike kan tage smagen af havvand ud af en ret, men her skal man være forsigtig med dråberne, så du ikke ender op med mad, der både er sur og salt.

Kom lidt i ad gangen, lad retten simre et par minutter, før du hælder mere i.

Den sidste desperate udvej hvis intet hjælper, og der bliver ved med at være for meget salt i maden: Dobbelt portionen op uden at fordoble saltindholdet.

Du kan læse mere om salt i denne artikel skrevet af vores ernæringsekspert: Her er forskellene på salt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    marts 12, 2023 at 8:20 am

    Kartoffel måden bruges her

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her