Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fondue

Fondue (opskrifter til en hyggelig fondueaften)

billede med fondue
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fondue (opskrifter til en hyggelig fondueaften)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift til fondue
  • Tips og fakta
  • Kommentarer

Fondue (opskrifter til en hyggelig fondueaften)

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Fondue stormede frem i 70'erne. Det er stadig hyggeligt at sidde sammen og tilberede maden om fonduegryden. Her er inspiration og opskrifter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 l rapsolie (raffineret)
  • 500 g oksekød (for eks. mørbrad)
  • 2 bagekartofler (tern)
  • 16 champignons
  • 1 rød peberfrugt (store tern)
  • 0,5 squash (stpre tern)
  • 150 g cocktailpølser
  • 100 g chorizo (skiver)
  • kinarejer
  • 100 g barbecuesauce (se opskrift her)
  • 2 majskolber
  • 75 g radiser (skiver)
  • 100 g cherrytomater (kvarte)
Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk purløg (finthakket)
  • 1 spsk timian. (frisk, finthakket)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal (fintrevet)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask bagekartoflerne og bag dem i en halv time ved 180 grader. Skær dem i 2 x 2 x 2 cm tern og placer dem i en pæn skål.
  2. Skær oksekødet i tern a 2 x 2 x 2 cm tern. Dup med køkkenrulle, de må ikke være våde. Masser salt og peber ind i dem. Læg dem i en pæn skål og sæt på køl, mens du skærer grønt og laver dressing.
  3. Skær peberfrugten ud i store, brede tern, vask champignons, skær radiser i skiver og skær majskolberne ud i seks cm. brede stykker. Tør det hele af, du skal helst ikke komme våde grøntsager eller kødstykker i olien. Anret det hele i små skåle.
  4. Bland alle ingredienserne til creme fraiche-dressingen og lav en barbecuesauce.
  5. Når fonduen skal serveres, skal olien først varmes op på komfuret. Tjek, om olien er varm nok ved at komme en brødtern i og se, om den bliver sprød og gylden. Gør den det, hælder du forsigtigt olien op i fonduegryden og sætter den på bordet.
  6. Placer alle skålene med de forskellige anretninger på bordet og lad dine gæster stege præcis de madvarer, de har lyst til.

Næringsindhold

Kalorier828kcalKulhydrater62gProtein46gFedt45gMættet fedt15gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.003gKolesterol117mgNatrium804mgKalium1907mgKostfibre8gSukker18gVitamin A1486IUVitamin C97mgCalcium106mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift til fondue

Fondue er en superhyggelig gæsteret eller familiemiddag. Vi samles om bordet, og så er der fri leg, når vi spiser aftensmad.

Det betyder, at vi hver især tilbereder det stykke kød eller de grøntsager, som vi har lyst til i en hyggelig atmosfære.

Hvad har sidemanden sammensat på sit spyd? Måske skulle man prøve det samme? Og hvor længe steger du dit oksekød?

I 70'erne var det et hit herhjemme, i dag er det en sjældenhed at få fondue serveret, men prøv det, for konceptet holder stadig.

Tips og fakta

Fondue kommer fra Schweiz, hvor ordet fondre betyder smelte. Årsagen er, at schweizerne har en tradition for at spise ostefondue, hvor man dypper brødtern i smeltet ost.

Du kan også lave rødvinsfondue eller en lækker chokoladefondue med bær, brød og skumfiduser.

Du kan servere denne fondue med et sprødt hjemmebagt brød, en god rødvin og en grøn salat.

Forbered dig på en hyggelig aften og pas på med den varme olie, der skal være raffineret rapsolie, som er mest smagsneutral og mest sund.

Se også disse opskrifter:

  • Raclette (opskrifter til en god aften ved grillen)
  • Ostefondue - opskrift til alle oste-elskere
  • Chokoladefondue - inspiration og opskrifter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria skriver

    januar 11, 2024 at 10:52 pm

    Hvordan håndterer man med olien bagefter?

    Svar
  2. ida bundgaard skriver

    april 18, 2023 at 10:16 am

    jeg elsker din mad du er så god elsker din kanal man kan altid broe dine opskraftter

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 18, 2023 at 10:20 am

      Hej Ida
      Tusind tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required