Her er opskriften på mine foldebrød, der er nemme og lækre brød til mad, sandwich, bruschetta og meget andet. Foldning af dejen gør brødene meget luftige.
Jeg bruger ofte denne opskrift på foldebrød, når der skal laves et par gode brød til maden.
Det er et lækkert allround brød, som dels er meget nemt at lave med den særlige foldemetode, men som også får en god glutenstruktur - og derfor bliver både luftigt og sprødt.
Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen, hvorefter den foldes sammen nogle gange mens den hæver.
Jeg har her bagt foldebrødene på en hulplade, hvilket gør brødene endnu mere sprøde. Men de kan sagtens også bages på en almindelige bageplade.
Se også mine opskrifter på:
- Nem dej til langtidshævet brød (uden æltning)
- Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
- Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød
- Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
- Bageskole: Hvad er autolyse? Få forklaring og opskrift
Opskrift på nemme foldebrød
Opskriften giver to stk. brød, som du også kan fryse ned.
De frosne brød skylles hurtigt under den kolde hane, hvorefter de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Foldebrød - nemme og luftige brød af foldet dej
Ingredienser
- 350 g lunkent vand
- 20 g gær
- 5 g sukker
- 100 g speltmel
- 8 g salt
- 350 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med lidt sukker.
- Tilsæt speltmel, salt og hvedemel og rør det sammen. Det tager ca. 30 sekunder.
- Smør et stort ildfast fad eller lignende med lidt olivenolie, gerne et fad med en høj kant. Jeg plejer at bruge mit lasagnefad til at lave foldebrød.
- Læg dejen ned i det smurte fad, og træk dejen lidt ud.
- Læg et viskestykke over og lad det hæve i ca. 30 minutter.
- Fold nu dejen ind over midten fra alle fire sider - deraf navnet foldebrød. Når alle sider er foldet godt ind, trækkes dejen igen forsigtigt ud så den næsten fylder fadet igen.
- Lad igen dejen hæve overdækket i ca. 30 minutter, og gentag sådan to gange mere, indtil dejen har hævet ialt et par timer. Tidsinterval og samlet hævetid kommer sig ikke så nøje, så fold dejen 4-5 gange på omkring et par timer.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
- Fold dejen en sidste gang, og med en skarp kniv eller metalskraber deles den på midten i to lige store stykker, som sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir. Dryp evt. en smule olie over brødene.
- Bages ca. 25 minutter midt i ovnen - og gerne med lidt damp. Se eventuelt her hvordan du nemt laver damp i ovn. Husk at lukke dampen ud af ovnen et par gange de sidste fem minutter af bagetiden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte foldebrød køle lidt af på en rist.
Jeg bruger foldebrødene som klassisk madbrød, skiver af brødet til bruschetta eller en nem sandwich.
Det er et godt og gedigent allroundbrød, som jeg er sikker på, at du bliver enormt glad for. Og altså en nem opskrift på brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne Nyboe
Hej og tak for mange gode opskrifter. Angående folde brød, passer det at det skal bage i 25 minutter ved 250 grader varm luft. Lyder af meget vh Marianne
Magnus Dunker
350 g vand og 450 g mel ser ikke rigtigt ud.
Holger Rørby Madsen
Hej Magnus
Jo, den er god nok. Sådan laver du brødet - dejen skal ikke være for fast 🙂
Alt det bedste
Holger