Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Fløjlsgrød med kanelsukker

Fløjlsgrød med kanelsukker

billede til fløjlsgrød med Maizena
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMS

Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.

Fløjlsgrød er en god, gammeldags ret, som kan laves på hvedemel eller Maizena.

Jeg foretrækker Maizena, og pisker altid en æggeblomme i grøden, for så bliver den ekstra cremet og lækker.

Du kan spise den til morgenmad eller dessert. Og så kan den serveres for helt små børn, da den er uden gryn og 'klumper'.

Opskrift på fløjlsgrød med Maizena

Fløjlsgrød

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 12 minutter min
Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 20 g Maizena
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sukker
  • Lidt salt
  • kanel (med sukker)

Fremgangsmåde

  1. Rør Maizenaen ud i en halv dl. mælk.
  2. Bring resten af mælken i kog, og pisk Maizena-blandingen i.
  3. Bring det i kog igen og pisk i to-tre minutter. Tilsæt sukker og lidt salt, rør rundt.
  4. Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i.
  5. Server din fløjlsgrød med kanelsukker på toppen eller frugtkompot. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier141kcalKulhydrater20gProtein9gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gKolesterol103mgNatrium87mgKalium370mgKostfibre1gSukker12gVitamin A538IUCalcium289mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Maizena er god at bruge til grød og vælling, da det består af majsstivelse og ikke indeholder gluten.

Du kan sagtens lave denne Maizenagrød som gammeldags fløjlsgrød uden æggeblomme.

Se flere grød-opskrifter:

Havregrød

Pærevælling

Hirsegrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Thorkild skriver

    juli 02, 2024 at 8:28 pm

    Jeg vil gerne lave fløjelsgrød. Skal jeg bruge rismel, maizena-jævner eller maizena-stivelse.
    Ser er ingen i Netto, der kan hjælpe mig eller sige, hvilket melprodukter jeg skal købe.
    Opskriften er fint formuleret, men nævner ikke noget om, hvilken maizena-produkt jeg skal bruge. Kan Maizena sælges under andre navne ?

    Svar
  2. Monica Petersen skriver

    august 16, 2022 at 11:47 am

    hvor meget er 30 ml i gram

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2022 at 12:34 pm

      Hej Monica
      Jeg har lige rettet den til - du skal bruge ca. 20 gram.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Niels Jørgen skriver

    maj 27, 2022 at 10:23 pm

    hej opskrift til Rismelsgrød?

    Svar
  4. Dorte Silleborg skriver

    maj 27, 2022 at 3:44 pm

    Hvor meget er 30 ml maizena i skefulde?.
    Skal det være minimælk?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required