Oversigt over indhold
Flæskesvær
Ingredienser
- 1 rå flæskesvær - fra svinekam/flæskesteg
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Sværen skæres ud i tynde strimler, og her er en størrelse på omkring tre millimeters tykkelse perfekt. Men det er ikke afgørende, og du sagtens lave dem bredere end det.
- Kog derefter sværstykkerne i letsaltet vand i cirka 15 minutter, hvorefter sværene dryppes helt af! Skyl evt. sværene med koldt vand.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Find en bradepande frem, og fordel sværene i bradepanden, så de ikke overlapper hinanden.
- Flæskesværene saltes med flagesalt (eller almindeligt salt).
- Bag nu dine flæskesvær nu midt i ovnen i cirka 30 minutter. Den præcise bagetid afhænger af flere forhold, så hold øje med dem til sidst, så de hverken får for lidt eller for meget. De skal netop være sprøde og poppe lidt op. Smider sværene meget fedt undervejs, kan du hælde det fra og fortsætte stegningen i ovnen.
- De færdigstegte flæskesvær drysses med lidt ekstra salt, og er nu klar til servering. Men lad dem gerne dryppe af på køkkenrulle, så en del af fedtet suges af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på flæskesvær
Flæskesvær eller slagterbolcher. Kært barn har mange navne, men flæskesværen er en de mest populære snacks vi har, og så er de nemme at lave selv.
Jo jo, flæskesværen er selvfølgelig ikke sund i større mængder, men har du lyst til de knasende sprøde svær, så er her en nem og sikker opskrift på dem.
Du skal bruge et stykke rå svær fra svinekammen, og det kan du købe hos din slagter og i mange supermarkeder.
Derefter er det bare at gå i gang derhjemme med denne nemme metode, som altid sikrer dig de sprødeste svær.
Mængden afhænger selvfølgelig af hvor stykke et stykke svær du køber.
Se også mine opskrifter på:
- Hvordan holder man flæskesvær sprøde?
- Flæskesteg i ovn
- Langtidsstegt flæskesteg
- Flæskesteg sous vide
- Flæskesteg i airfryer
Tips
Hjemmelavede flæskesvær opbevares i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.
Her kan de lækre slagterbolcher sagtens holde sig frisk nogle dage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Kristian Krog skriver
3 mm ?
Det lyder forkert og som meget tynde flæskesvær.
Er det rigtigt?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kristian
Jeg kan godt lide dem tynde, men du kan sagtens lave flæskesværene bredere 🙂
God fornøjelse - og glædelig jul
Holger