Min opskrift på hjemmelavede flæskesvær, der også kaldes slagterbolcher. Og flæskesværene er meget nemmere at lave i ovnen end du måske tror.
Flæskesvær eller slagterbolcher. Kært barn har mange navne, men flæskesværen er en de mest populære snacks vi har, og så er de nemme at lave selv.
Jo jo, flæskesværen er selvfølgelig ikke sund i større mængder, men har du lyst til de knasende sprøde svær, så er her en nem og sikker opskrift på dem.
Du skal bruge et stykke rå svær fra svinekammen, og det kan du købe hos din slagter og i mange supermarkeder.
Derefter er det bare at gå i gang derhjemme med denne nemme metode, som altid sikrer dig de sprødeste svær.
Mængden afhænger selvfølgelig af hvor stykke et stykke svær du køber.
Se også mine opskrifter på:
- Hvordan holder man flæskesvær sprøde?
- Flæskesteg i ovn
- Langtidsstegt flæskesteg
- Flæskesteg sous vide
- Flæskesteg i airfryer
Opskrift på flæskesvær
Flæskesvær
Ingredienser
- 1 rå flæskesvær - fra svinekam/flæskesteg
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Sværen skæres ud i tynde strimler, og her er en størrelse på omkring tre millimeters tykkelse perfekt. Men det er ikke afgørende, og du sagtens lave dem bredere end det.
- Kog derefter sværstykkerne i letsaltet vand i cirka 15 minutter, hvorefter sværene dryppes helt af! Skyl evt. sværene med koldt vand.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Find en bradepande frem, og fordel sværene i bradepanden, så de ikke overlapper hinanden.
- Flæskesværene saltes med flagesalt (eller almindeligt salt).
- Bag nu dine flæskesvær nu midt i ovnen i cirka 30 minutter. Den præcise bagetid afhænger af flere forhold, så hold øje med dem til sidst, så de hverken får for lidt eller for meget. De skal netop være sprøde og poppe lidt op. Smider sværene meget fedt undervejs, kan du hælde det fra og fortsætte stegningen i ovnen.
- De færdigstegte flæskesvær drysses med lidt ekstra salt, og er nu klar til servering. Men lad dem gerne dryppe af på køkkenrulle, så en del af fedtet suges af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hjemmelavede flæskesvær opbevares i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.
Her kan de lækre slagterbolcher sagtens holde sig frisk nogle dage.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kristian Krog
3 mm ?
Det lyder forkert og som meget tynde flæskesvær.
Er det rigtigt?
Holger Rørby Madsen
Hej Kristian
Jeg kan godt lide dem tynde, men du kan sagtens lave flæskesværene bredere 🙂
God fornøjelse - og glædelig jul
Holger
Henrik
Nok den dårligste måde at lave flæskesvær på overhovedet! Ovnen syltet ind i fedt, røg i hele huset, kun delvist sprøde svær! 10 gange nemmere og bedre at lave dem på den gammeldags måde. Der røg den pose svær!
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Jo, det griser da lidt - men så slemt synes jeg heller det plejer at være 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne Hansen
Opskriften bør også nævne, at der kræves en komplet rengøring af ovnen efterfølgende. Der er fedtsjask overalt. 😒
Henrik Bjorn HANSEN
Holger, 2-3 millimeter, der tror jeg du har taget fejl af centimeter og millimeter.
Bent
Er lige blevet færdig med en potion, hold da mail hvor blev de gode. Jeg skulle nok have læst kommentarerne før jeg begyndte 😮💨(bagepapir) nå pyt jeg har pyrolyse ovn.😃
God Jul 🎅🌲🤶
Holger Rørby Madsen
Hej Bent
Dejligt at høre - og jo, bagepapir er en god ting her 🙂
Alt det bedste - og god jul
Holger
Mette Lysholm Svendsen
Har netop lavet dem med succes 👍
Jeg lagde et ark bagepapir i bunden af bradepanden + et ark bagepapir løst ovenpå - derved bliver ovnen ikke så tilsprøjtet af det spruttende fedt
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Dejligt at høre - og tak for at dele tippet med os andre 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgitte
De blev rigtig gode, men du glemte at fortælle, hvor forfærdelig det lugtede trods
Emhætten på fuldt blus. Men resultatet var perfekt.
Ole
Mums 🙂 Men nej, den eneste grund til at man skulle kalde det usundt i større mængder, ville være pga salt!!! Fedt er ikke fjenden, det er kulhydraterne, som dette jo ikke indeholder 🙂 Perfekt snack 🙂
Mads
Det må siges at være meget ukorrekt information. Kulhydrater indeholder 4 kalorier pr. gram, mens fedt indeholder 9 kalorier pr. gram. 1kg kropsfedt svarer cirka til 7700 kalorier. Om du spiser 500kcal for meget i fedt, eller kulhydrat, har du stadig 500kcal for meget, som omdannes til kropsfedt.
Hans Jørgen Pedersen
Kan man bruge Q300 til at lave flæskesvær og hvilke grader skal sværene så have?
Holger Rørby Madsen
Hej Hans Jørgen
Det kan du sagtens - du griller bare ved samme temperatur, som du ellers ville have gjort i ovnen.
Rigtig glædelig jul
Holger
Edith
De smager fantastisk godt, og er nemme at lave😊
Men jeg gør det aldrig mere, for ovnen blev fuldstændig sprøjtet til og næsten umulig at få ren igen. Jeg havde tørret al væde fra flæsket.
Henning Eriksen
Super nemt og dejlige sprøde svære. Kan fryses og smager lige så godt når de er optøet