Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flæskegryde

Lækker flæskegryde med spidskål

flæskegryde med spidskål
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS
Indhold
  • Flæskegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på flæskegryde
  • Servering
  • Kommentarer

Flæskegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her er min opskrift på flæskegryde med spidskål, som du laver mundrette stykker flæsk. Nem og lækker gryderet til aftensmad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g flæsk (i mindre stykker, uden svær)
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 rødløg (i tynde både)
  • 0,5 spidskål (snittet fint)
  • 3 dl bouillon
  • 200 g kartofler (i små tern)
  • 200 g gulerødder (i små tern)
  • 1 citron (lidt saft fra en halv citron)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (finthakket)

Fremgangsmåde

  1. Skær sværen af flæskeskiverne, og del derefter hvert stykke flæsk i mindre stykker. Du kan også skære mundrette tern af en ribbensteg.
  2. Brug flæsket i en god stegegryde, så kødet får lidt stegeskorpe. Kom soja ved sammen med paprika og spidskommen. Vend rundt.
  3. Et rødløg skåret i tynde både kommes ved, og svitses kort med.
  4. Tilsæt så en halv spidskål til din flæskegryde. Spidskålen snittes nogenlunde fint.
  5. Kom bouillon ved. Tre deciliter plejer at passe fint, og ellers kommer du bare lidt mere i gryden. Men vær opmærksom på, at kålen smider en del væske også.
  6. Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 45 minutter.
  7. Kom så kartofler og gulerødder i gryden, og rør rundt. Rodfrugterne skal være skåret i små tern. Lad din flæskegryde simre i yderligere 30 minutter under låg.
  8. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Og vend hakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier899kcalKulhydrater26gProtein20gFedt80gMættet fedt29gFlerumættet fedt9gEnkelumættet fedt37gKolesterol108mgNatrium1866mgKalium1063mgKostfibre7gSukker5gVitamin A8686IUVitamin C82mgCalcium107mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på flæskegryde

Flæskegryde med spidskål er en skøn gryderet, hvor stykker af flæsk koges møre som smør i gryden.

Husk at fjerne sværen inden du skærer flæskeskiverne i mere mundrette stykker, og derefter er gryderetten rimelig nem at lave.

Da retten indeholder både kartofler og gulerødder, skal der ikke serveres andre ting til. Bortset måske fra lidt brød.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.

Se flere lækre gryderetter:

  • Amagergryde
  • Mørbradgryde
  • Bistrogryde

Servering

Flæskegryde med spidskål serveres straks. Retten kan nydes som den er.

Et stykke flute eller ciabattabrød er dog fortrinlig til gryderetten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    november 18, 2024 at 10:20 am

    Det er lige den rigtige gryderet til et vejr som i dag. Den laver jeg i aften. Her i
    Nordjylland har der været sol I morges, men nu kommer der små hagl "risgryn" ned. God dag til Jer alle 🎅

    Svar
  2. Lene Blomsterbirk skriver

    april 03, 2024 at 5:47 am

    Kan se at du bruger en støbejernsgryde, men kan man ikke sagtens bruge en alm gryde også?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required