Her er min opskrift på flæskegryde med spidskål, som du laver mundrette stykker flæsk. Nem og lækker gryderet til aftensmad.
Flæskegryde med spidskål er en skøn gryderet, hvor stykker af flæsk koges møre som smør i gryden.
Husk at fjerne sværen inden du skærer flæskeskiverne i mere mundrette stykker, og derefter er gryderetten rimelig nem at lave.
Da retten indeholder både kartofler og gulerødder, skal der ikke serveres andre ting til. Bortset måske fra lidt brød.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.
Se flere lækre gryderetter:
Opskrift på flæskegryde
Flæskegryde - nem opskrift
Ingredienser
- 600 g flæsk - i mindre stykker, uden svær
- 4 spsk soja
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 rødløg - i tynde både
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 3 dl bouillon
- 200 g kartofler - i små tern
- 200 g gulerødder - i små tern
- 1 citron - lidt saft fra en halv citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - finthakket
Fremgangsmåde
- Skær sværen af flæskeskiverne, og del derefter hvert stykke flæsk i mindre stykker. Du kan også skære mundrette tern af en ribbensteg.
- Brug flæsket i en god stegegryde, så kødet får lidt stegeskorpe. Kom soja ved sammen med paprika og spidskommen. Vend rundt.
- Et rødløg skåret i tynde både kommes ved, og svitses kort med.
- Tilsæt så en halv spidskål til din flæskegryde. Spidskålen snittes nogenlunde fint.
- Kom bouillon ved. Tre deciliter plejer at passe fint, og ellers kommer du bare lidt mere i gryden. Men vær opmærksom på, at kålen smider en del væske også.
- Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 45 minutter.
- Kom så kartofler og gulerødder i gryden, og rør rundt. Rodfrugterne skal være skåret i små tern. Lad din flæskegryde simre i yderligere 30 minutter under låg.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Og vend hakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Flæskegryde med spidskål serveres straks. Retten kan nydes som den er.
Et stykke flute eller ciabattabrød er dog fortrinlig til gryderetten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Det er lige den rigtige gryderet til et vejr som i dag. Den laver jeg i aften. Her i
Nordjylland har der været sol I morges, men nu kommer der små hagl "risgryn" ned. God dag til Jer alle 🎅
Lene Blomsterbirk
Kan se at du bruger en støbejernsgryde, men kan man ikke sagtens bruge en alm gryde også?