Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Fladbrød med za'atar - sprøde arabiske brød

Fladbrød med za'atar - sprøde arabiske brød

Fladbrød med za'atar
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. De er også skønne sammen med hummus og labneh.

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten er et utrolig populært brød i de arabiske lande. Der er stor variation i forhold til, hvordan de laves, og hvad de spises sammen med, men den mest populære er denne opskrift.

Brødet spises ofte sammen med labneh, som er en form for yoghurtost, og så er brødet i sig selv bare smaskfuld af smag fra krydderiblandingen.

Tricket til af lave perfekte manakeesh er at rulle dejen tyndt ud, lige så tynd som du ville rulle en pizzadej. Vi tilføjer olie til selve dejen for at gøre den elastisk og lettere at rulle tyndt ud.

Opskrift på fladbrød med za'atar

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten

Rakel Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
hævning: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. Det er det perfekte sprøde og krydret brød.
Antal: 8 fladbrød
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 430 g hvedemel
  • 230 ml vand
  • 1,5 tsk tørgær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 80 ml olie
  • 1 dl za'atar
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme vandet op til lillefinger-varme. Tag nu halvdelen af det varme vand og put det i en stor skål. Tilføj tørgær og sukker, lad det stå i to minutter for at få gæren til at virke.
  2. Tilføj nu hvedemel og salt. Bland dejen sammen og tilføj lidt efter lidt det resterende vand. Forsæt med at ælte dejen sammen og tilføj yderligere olien lidt af gangen.
  3. Ælt dejen godt sammen. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke, lad den nu hæve i en time.
  4. Efter den har hævet, deler du dejen i otte dele. Rul hver del af dejen til en kugle og dæk nu kuglerne med et viskestykke og stil dem til hævning i yderligere 30 minutter.
  5. I mens dejen hæver, kan du blande za'atar og olivenolien sammen. Varm ovnen op til 220 grader.
  6. Tag nu en kugle dej af gangen og rul den tyndt ud med en kagerulle. Brug en ske til at fordele en god mængde za'atar med olie ud over brødet. Bag det i cirka 10 minutter.
  7. Forsæt indtil alle brødene er bagt og server arabiske fladbrød med za'atar varme sammen med din favoritdip.

Næringsindhold

Kalorier437kcalKulhydrater51gProtein8gFedt24gMættet fedt3gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.04gNatrium301mgKalium181mgKostfibre7gSukker2gVitamin A475IUVitamin C6mgCalcium246mgJern18mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Man kan både lave fladbrød med za'atar i ovnen eller på en pande, jeg foretrækker ovn.

Sådan laver du krydderiblandingen za'atar

Det kan godt være dyrt eller besværligt at købe za'atar som allerede er blandet, men man kan sagens lave krydderiblandingen selv.

Du kan se opskriften på za'atar, der blandt andet består af ristet sesamfrø og oregano, i denne opskrift.

Vild med mad fra Mellemøsten? Så prøv også disse:

Sprøde og autentiske falafler

Kylling shawarma med den helt rigtige smag

Baba Ganoush - auberginedip fra Mellemøsten

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required