Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. De er også skønne sammen med hummus og labneh.
Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten er et utrolig populært brød i de arabiske lande. Der er stor variation i forhold til, hvordan de laves, og hvad de spises sammen med, men den mest populære er denne opskrift.
Brødet spises ofte sammen med labneh, som er en form for yoghurtost, og så er brødet i sig selv bare smaskfuld af smag fra krydderiblandingen.
Tricket til af lave perfekte manakeesh er at rulle dejen tyndt ud, lige så tynd som du ville rulle en pizzadej. Vi tilføjer olie til selve dejen for at gøre den elastisk og lettere at rulle tyndt ud.
Opskrift på fladbrød med za'atar
Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten
Ingredienser
- 430 g hvedemel
- 230 ml vand
- 1,5 tsk tørgær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 80 ml olie
- 1 dl za'atar
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at varme vandet op til lillefinger-varme. Tag nu halvdelen af det varme vand og put det i en stor skål. Tilføj tørgær og sukker, lad det stå i to minutter for at få gæren til at virke.
- Tilføj nu hvedemel og salt. Bland dejen sammen og tilføj lidt efter lidt det resterende vand. Forsæt med at ælte dejen sammen og tilføj yderligere olien lidt af gangen.
- Ælt dejen godt sammen. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke, lad den nu hæve i en time.
- Efter den har hævet, deler du dejen i otte dele. Rul hver del af dejen til en kugle og dæk nu kuglerne med et viskestykke og stil dem til hævning i yderligere 30 minutter.
- I mens dejen hæver, kan du blande za'atar og olivenolien sammen. Varm ovnen op til 220 grader.
- Tag nu en kugle dej af gangen og rul den tyndt ud med en kagerulle. Brug en ske til at fordele en god mængde za'atar med olie ud over brødet. Bag det i cirka 10 minutter.
- Forsæt indtil alle brødene er bagt og server arabiske fladbrød med za'atar varme sammen med din favoritdip.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Man kan både lave fladbrød med za'atar i ovnen eller på en pande, jeg foretrækker ovn.
Sådan laver du krydderiblandingen za'atar
Det kan godt være dyrt eller besværligt at købe za'atar som allerede er blandet, men man kan sagens lave krydderiblandingen selv.
Du kan se opskriften på za'atar, der blandt andet består af ristet sesamfrø og oregano, i denne opskrift.
Vild med mad fra Mellemøsten? Så prøv også disse:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: