• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Fladbrød med za'atar - sprøde arabiske brød

Fladbrød med za'atar - sprøde arabiske brød

Fladbrød med za'atar
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2022 - Udgivet: 13. maj 2021

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. De er også skønne sammen med hummus og labneh.

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten er et utrolig populært brød i de arabiske lande. Der er stor variation i forhold til, hvordan de laves, og hvad de spises sammen med, men den mest populære er denne opskrift.

Brødet spises ofte sammen med labneh, som er en form for yoghurtost, og så er brødet i sig selv bare smaskfuld af smag fra krydderiblandingen.

Tricket til af lave perfekte manakeesh er at rulle dejen tyndt ud, lige så tynd som du ville rulle en pizzadej. Vi tilføjer olie til selve dejen for at gøre den elastisk og lettere at rulle tyndt ud.

Opskrift på fladbrød med za'atar

Rakel Seneca

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 50 minutter min
Antal: 8 fladbrød
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 437
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 430 g hvedemel
  • 230 ml vand
  • 1,5 tsk tørgær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 80 ml olie
  • 1 dl za'atar
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme vandet op til lillefinger-varme. Tag nu halvdelen af det varme vand og put det i en stor skål. Tilføj tørgær og sukker, lad det stå i to minutter for at få gæren til at virke.
  2. Tilføj nu hvedemel og salt. Bland dejen sammen og tilføj lidt efter lidt det resterende vand. Forsæt med at ælte dejen sammen og tilføj yderligere olien lidt af gangen.
  3. Ælt dejen godt sammen. Put dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke, lad den nu hæve i en time.
  4. Efter den har hævet, deler du dejen i otte dele. Rul hver del af dejen til en kugle og dæk nu kuglerne med et viskestykke og stil dem til hævning i yderligere 30 minutter.
  5. I mens dejen hæver, kan du blande za'atar og olivenolien sammen. Varm ovnen op til 220 grader.
  6. Tag nu en kugle dej af gangen og rul den tyndt ud med en kagerulle. Brug en ske til at fordele en god mængde za'atar med olie ud over brødet. Bag det i cirka 10 minutter.
  7. Forsæt indtil alle brødene er bagt og server arabiske fladbrød med za'atar varme sammen med din favoritdip.

Næringsindhold

Kalorier: 437kcalKulhydrater: 51gProtein: 8gFedt: 24gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.04gNatrium: 301mgKalium: 181mgKostfibre: 7gSukker: 2gVitamin A: 475IUVitamin C: 6mgCalcium: 246mgJern: 18mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Man kan både lave fladbrød med za'atar i ovnen eller på en pande, jeg foretrækker ovn.

Sådan laver du krydderiblandingen za'atar

Det kan godt være dyrt eller besværligt at købe za'atar som allerede er blandet, men man kan sagens lave krydderiblandingen selv.

Du kan se opskriften på za'atar, der blandt andet består af ristet sesamfrø og oregano, i denne opskrift.

Vild med mad fra Mellemøsten? Så prøv også disse:

Sprøde og autentiske falafler

Kylling shawarma med den helt rigtige smag

Baba Ganoush - auberginedip fra Mellemøsten

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required