Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller (fiskehandlerens nemme opskrift)

billede med fiskefrikadeller
4.7 fra 61 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook786PinterestSMSEmailMessenger
786
DELINGER
Indhold
  • Fiskefrikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fiskefrikadeller
  • Servering
  • Krydderurter i farsen
  • Fiskefrikadeller i ovn
  • Kommentarer

Fiskefrikadeller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 61 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Fiskefars på køl: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller som din fiskehandler laver dem. En nem fiskefars med grovhakket torsk, der giver en luftig fiskefrikadelle.
Antal: 10
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g torsk (hakkes groft)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk løgpulver (eller 1 finthakket alm. løg)
  • 1 stort æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk (måske lidt mere)
  • smør (og olie til stegning)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Bed fiskehandleren om at hakke 500 g torsk groft, for det giver altså en bedre konsistens i de færdige fiskefrikadeller. Eller hak den selv derhjemme. Det kan gøres med en skarp kniv, i en foodprocessor eller Thermomix.
  2. Kom fiskefarsen i en skål, og rør den godt sammen med 1 tsk salt og 1 tsk friskkværnet peber.
  3. Rør derefter 1 tsk løgpulver og 1 stort æg i farsen.
  4. Kom derefter 2 spsk hvedemel i farsen, og rør det godt ud.
  5. Tilsæt ca. 1 dl mælk indtil du har en let og lind fiskefars. Det kan sagtens være lidt mere eller mindre. Så den endelige konsistens på fiskefarsen styres altså med den sidste mængde mælk.
  6. Stil derefter den færdige fiskefars på køl i mindst en halv time - den må gerne få en time i køleskabet.
  7. Varm en pande godt op, og kom en god klat smør og lidt olie på. Spar ikke på smørret når du steger fiskefrikadeller.
  8. Form 10 lækre fiskefrikadeller med en spiseske, hvor du anvender en spiseskefuld fiskefars til hver fiskedelle. Dryp lidt fedtstof over hver fiskefrikadelle hver gang du sætter en på panden. Antallet afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  9. Steg de hjemmelavede fiskedeller cirka 5-7 minutter på hver side, og sørg for at de får en god stegeskorpe, hvorefter du kan skrue lidt ned for varmen.

Næringsindhold

Kalorier61kcalKulhydrater2gProtein10gFedt1gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.3gTransfedt0.002gKolesterol41mgNatrium271mgKalium235mgKostfibre0.1gSukker1gVitamin A64IUVitamin C1mgCalcium25mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på fiskefrikadeller

Fiskehandlerens hjemmelavede fiskefrikadeller er bare den helt rigtige opskrift på fiskedellerne.

Med en grovhakket fiskefars, der røres med blandt andet løgpulver og mælk, hvorefter du har den bedste fiskefars.

Opskriften giver cirka 10 dejlige fiskefrikadeller, men det afhænger af hvor store du laver dem.

Se flere opskrifter:

  • Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
  • Fiskefilet (klassisk opskrift på paneret rødspættefilet)
  • Ovnbagt laks (nem opskrift på laks i ovn med stegetid)
  • Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs
  • Helstegt rødspætte (en traditionel dansk favorit)
  • Ovnbagt havkat med lækker skalotteløgssauce

Servering

De hjemmelavede fiskefrikadeller nydes med en god remoulade, råkost med spidskål og gulerødder eller hvad du nu foretrækker. Du kan søge opskrifterne frem ved at bruge søgefeltet øverst.

På fotoet kan du se, at jeg har serveret fiskefrikadellerne med en hjemmelavet broccoli remoulade.

Krydderurter i farsen

Du kan bruge fiskefarsen som den er, men du kan også tilsætte lidt krydderurter.

Eksempelvis er kørvel godt, og den kan kombineres eller udskiftes med purløg eller dild, alt efter hvad du er til. Men de friske krydderurter giver en dejlig smag til fiskefrikadellerne.

Du kan i øvrigt også hakke et par spiseskefulde kapers, og blande dem i fiskefarsen.

Fiskefrikadeller i ovn

Du kan også vælge at stege dine fiskefrikadeller i ovnen. Her beklæder du en bageplade med bagepapir, og lægger fiskefrikadellefarsen på pladen med en spiseske.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og bag nu fiskefrikadellerne i cirka 25 minutter. De er færdige når de har fået en flot farve. Tag fiskefrikadellerne ud af ovnen, læg dem i et fad og drys dem med friskhakket purløg inden servering.

Det er mindst lige så godt at stege fiskefrikadellerne i ovnen som på panden. Så du skal ikke være bange for resultatet. Samtidig sparer du altså en del stegeos og fiskelugt i køkkenet, så det er en win-win.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina Holm skriver

    februar 14, 2025 at 1:31 am

    Tusind tak for inspiration till mange gode retter gennem årene. Opskrifterne fra Madens Verden er til at stole på, altid godt beskrevet og "overkommelige" at kaste sig ud i.
    Vil blot supplere med en ny erfaring mht til frikadellefarsen fra Esbjerg slagtermesteren, hvor jeg bruger havremælk i stedet for alm. komælk (af hensyn til et familiemedlems fordøjelsesproblemer). Resultatet er stadig glimrende.
    Venlig hilsen Nina, madmor

    Svar
  2. Hedevig B Madsen skriver

    november 02, 2024 at 12:57 pm

    Glæder mig over alle de lækre madopskrifter, som jeg bruger i dagligdagen.

    Svar
  3. leif østberg skriver

    oktober 08, 2024 at 9:46 am

    Jeg prøvede din opskrift and den smagte godt, men konsistensen var lidt "grynet" Jeg lavede opskriften i min ThemoMix .

    Svar
  4. Karen skriver

    november 14, 2023 at 10:43 am

    En deciliter mælk. Måske mere. Det må vist være en fejl.
    Godt man kan tænke selv😉😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2023 at 2:48 pm

      Hej Karen
      Man skal altid tænke selv 🙂
      Men jeg synes det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk - måske lidt mere. Men indtil den rette konsistens opnås.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Karen skriver

        november 14, 2023 at 4:55 pm

        Jeg skrev forkert. Der står nemlig 2 deciliter. Det må være alt for meget.
        Men de blev gode😊😊 med en halv deciliter.

  5. Susanne westergaard skriver

    februar 23, 2023 at 6:19 pm

    Smager rigtig godt, men luftige, det er de ikke.

    Svar
  6. Vagn skriver

    september 20, 2021 at 2:53 pm

    Ligesom oldemor lavede dem. Lidt havregryn og lidt timian er godt.

    Svar
  7. Hanne Nielsen skriver

    juli 10, 2021 at 8:35 pm

    Er det ikke muligt at få opskriften på broccoli remouladen ?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required