Fisk i fad med porrer og gulerødder er nem aftensmad, hvor du laver retten i ovnen.
I denne opskrift har jeg anvendt brosme, som jeg synes er en fremragende spisefisk. Men du kan sagtens istedet bruge torsk, kuller eller havtaske. Eller for den sags skyld rødspættefileter, der rulles sammen.
Stegetiden i ovnen er den samme. Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Fisk i fad
Ingredienser
- 600 g brosme - torsk eller kuller er også godt
- 3 store porrer
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 dl hvidvin
- 2,5 dl fløde
- 3 tsk sennep
- 1 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
Kartofler med persille
- 600 g kartofler - små/nye
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner. Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
- Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk. Skår i skiver på skrå. Gulerødder skæres i tynde stænger.
- Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grøntsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.
- Hæl hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian. Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.
- Kog også små eller nye kartofler i letsaltet vand, hæld vandet fra og vend med masser af friskhakket persille.
- Server fisk i fad med tilbehør og lækre persillekartofler. Resten af den gode hvidvin nydes til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Fisk i fad serveres straks sammen med det valgte tilbehør.
Vinforslag
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Margit Pedersen
Dejlig fiskeret. Fiskemanden havde lange i dag, så det blev den, jeg brugte. Det gik fint.
Det er fuldt forståeligt, at du og mange andre, som lægger deres gode og gennemarbejdede opskrifter ud til alle os, der så bare plukker kvit og frit af dem, har brug for reklameindtægter fra diverse firmaer, som annoncerer på hjemmesiden.
Men jeg forstår ikke, at kinesiske Temu skal være blandt sponsorerne/ annoncørerne. Dansk Erhverv siger, at Temu ødelægger dansk internethandel. Og Forbrugerrådet advarer mod, at mange varer fra Temu slet ikke lever op til danske normer med hensyn til kvalitet og sikkerhed.
Venlig hilsen, Margit
Kirsten
Vores fisk havde brug for lidt længere tid end de 20 minutter, nok fordi varmekapaciteten på sådan en stor bunke grøntsager, hvidvin og fløde er ret høj...Det var i hvert fald ikke helt færdigt efter de 20 minutter.
Wivi Larsen
Smager godt. Jeg brugte fisken Lange. Jeg syntes sovsen manglede lidt smag så jeg opløste 1/2 grøntsagsbouillon terning i inden jeg hældte det i fadet og det kan anbefales.
Bente Schjøtt
Jeg fulgte dit råd med en grøntsagsbouillon terning og også lidt ekstra salt, det blev bare super godt. Tak for godt råd.