• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fisk i fad med porrer og gulerødder

Fisk i fad med porrer og gulerødder

billede med fisk i fad
4.7 fra 128 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.9k
SHARES
FacebookMessenger3.9kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 30. juni 2020

Fisk i fad med porrer og gulerødder er nem aftensmad, hvor du laver retten i ovnen.

I denne opskrift har jeg anvendt brosme, som jeg synes er en fremragende spisefisk. Men du kan sagtens istedet bruge torsk, kuller eller havtaske. Eller for den sags skyld rødspættefileter, der rulles sammen.

Stegetiden i ovnen er den samme. Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Torsk i fad med pasta
  • Lyssej i fad med spidskål
  • Torsk med kål

Opskrift

billede med fisk i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fisk i fad

4.68 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 540
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g brosme - torsk eller kuller er også godt
  • 3 store porrer
  • 4 mellemstore gulerødder
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde
  • 3 tsk sennep
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
Kartofler med persille
  • 600 g kartofler - små/nye
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde
 

  1. Tjek at fisken er benfri, og del derefter i portioner. Kom lidt salt på, og lad fisken stå et kvarter.
  2. Porrerne rengøres, og husk at vaske eventuelt jord i toppen væk. Skår i skiver på skrå. Gulerødder skæres i tynde stænger.
  3. Kom en stor klat smør på en pande, og sautér porrer og gulerødder let møre ved middel varme, hvor grøntsagerne IKKE tager farve. Det tager cirka 10 minutter.
  4. Hæl hvidvin og fløde ved, og tilsæt også sennep og timian. Rør rundt, og hæld derefter det hele i et ildfast fad. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  5. Læg fiskestykkerne over, og bag det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.
  6. Kog også små eller nye kartofler i letsaltet vand, hæld vandet fra og vend med masser af friskhakket persille.
  7. Server fisk i fad med tilbehør og lækre persillekartofler. Resten af den gode hvidvin nydes til.

Næringsindhold

Kalorier: 540kcalKulhydrater: 44gProtein: 33gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 135mgNatrium: 787mgKalium: 1658mgKostfibre: 6gSukker: 9gVitamin A: 12396IUVitamin C: 45mgCalcium: 151mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fisk i fad serveres straks sammen med det valgte tilbehør.

Vinforslag

Peter Yealands Sauvignon Blanc 2017 hvidvin
Som vin til denne ret kan jeg anbefale Peter Yealands Sauvignon Blanc 2017, der er en hvidvin fra New Zealand. En let og dejlig hvidvin, der passer godt til lette retter, og den har en fin tone af hyldeblomst, uden at være sød. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Pedersen

    juni 03, 2024 at 6:38 pm

    Dejlig fiskeret. Fiskemanden havde lange i dag, så det blev den, jeg brugte. Det gik fint.
    Det er fuldt forståeligt, at du og mange andre, som lægger deres gode og gennemarbejdede opskrifter ud til alle os, der så bare plukker kvit og frit af dem, har brug for reklameindtægter fra diverse firmaer, som annoncerer på hjemmesiden.
    Men jeg forstår ikke, at kinesiske Temu skal være blandt sponsorerne/ annoncørerne. Dansk Erhverv siger, at Temu ødelægger dansk internethandel. Og Forbrugerrådet advarer mod, at mange varer fra Temu slet ikke lever op til danske normer med hensyn til kvalitet og sikkerhed.
    Venlig hilsen, Margit

    Svar
  2. Kirsten

    september 14, 2023 at 6:23 am

    Vores fisk havde brug for lidt længere tid end de 20 minutter, nok fordi varmekapaciteten på sådan en stor bunke grøntsager, hvidvin og fløde er ret høj...Det var i hvert fald ikke helt færdigt efter de 20 minutter.

    Svar
  3. Wivi Larsen

    november 19, 2021 at 10:58 pm

    Smager godt. Jeg brugte fisken Lange. Jeg syntes sovsen manglede lidt smag så jeg opløste 1/2 grøntsagsbouillon terning i inden jeg hældte det i fadet og det kan anbefales.

    Svar
    • Bente Schjøtt

      januar 07, 2025 at 6:44 pm

      Jeg fulgte dit råd med en grøntsagsbouillon terning og også lidt ekstra salt, det blev bare super godt. Tak for godt råd.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required