• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Finskbrød

Finskbrød

billede med finskbrød
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
201
SHARES
FacebookMessenger201PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. september 2024 - Udgivet: 23. november 2019

Finskbrød er småkager som mormor bagte dem. Du laver nemt 40 lækre småkager med perlesukker og mandelflage til kagedåsen med denne opskrift.

Helt siden min barndom har nydt de knasende sprøde småkager med navnet finskbrød. Eller finsk brød. Og småkagerne er særdeles nemme at bage - også for børn.

Opskriften her giver cirka 40 stk., men du kan sagtens doble ingredienserne, og lave en større portion.

Småkagerne kan sagtens holde sig i lang tid i en kagedåse, og så har du jo altid noget lækkert til kaffen.

Se også de populære opskrifter på:

  • Fedtebrød
  • Havreflager
  • Håkonskager
  • Vaniljekranse

Opskrift på finskbrød

billede med finskbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Finskbrød

4.80 fra 70 stemmer
Finskbrød er småkager som mormor bagte dem. Du laver nemt 40 lækre småkager med perlesukker og mandelflage til kagedåsen med denne opskrift.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Dej på køl 30 minutter min
Samlet tid 57 minutter min
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 53
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 150 g smør - koldt
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • perlesukker - til pynt på småkagerne
  • mandelflager - og hasselnøddeflager, hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære smørret i mindre tern.
  2. Bland sukker og hvedemel sammen, og kom så smørternene i. Smuldr dejen sammen med fingrene, og lav en sammenhængende dej. Det er faktisk en mørdej, som du her blander sammen.
  3. Saml dejen og stil den på køl i 30 minutter. Eller hop videre til næste trin.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  5. Del dejen i fire lige store stykker. Tril dejen ud i tynde stænger på ca. 50 centimeters længde, som du ruller let flade med en kagerulle i den tykkelse, som du synes kagerne skal have. Stængerne skal ikke være for tynde.
  6. Pisk æg og mælk sammen, og pensl finskbrødene med det.
  7. Drys småkagerne med perlesukker, hakkede mandelflager og hasselnøddeflager.
  8. Skær de flade stænger ud i ca. fem centimeter lange finsk brød, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan godt have dem alle på én bageplade, men vær opmærksom på, at de flyder en smule ud under bagningen.
  9. Bag så kagerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft, og bagetiden er cirka 12 minutter. De lækre finskbrød er færdige når de er let gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 53kcalKulhydrater: 5gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 26mgKalium: 8mgKostfibre: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 100IUCalcium: 3mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad dine nybagte finskbrød køle lidt af, og kom dem så forsigtigt i en kagedåse.

Så har du altid lækre småkager til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Forsiden lige nu

Billede resultat for flanksteak i grill
Flanksteak→ Se opskriften
billederesultat for italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler
Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler→ Se opskriften
billede til panna cotta med lakrids
Panna cotta med lakrids og hindbærgelé→ Se opskriften
glaseret laks med honning og soja
Glaseret laks med blomkålsris og spinat - nem og lækker opskrift→ Se opskriften
kagemand af frugt
Kagemand af frugt (opskrift til en sund fødselsdag)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 35
Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
honningkylling med ferskensalsa
Honningkylling→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af squashsalat af rå squash.
Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required