Figenpålæg er lavet af tørrede figner, og så har det et lækkert knas af cashewnødder. Smør det på brød, eller spis det, som det er.
Figenpålæg er lavet af tørrede figner, som blendes sammen med kakao, appelsinsaft og lidt cashewnødder, der giver den lækreste knas.
Det er virkelig nemt at lave denne opskrift, da du faktisk bare skal blende det hele sammen.
Derefter kan det serveres og nydes med det samme. Du kan også spise det som en snack eller bruge det i madpakken.
Det gode ved denne opskrift er, at der er naturlige ingredienser i, og du ved, hvad pålægget indeholder. Dermed undgår du konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.
Opskrift på hjemmelavet figenpålæg
Figenpålæg
Ingredienser
- 250 gram figner - tørrede
- 2 spsk appelsinsaft
- 2 spsk kakaopulver
- 50 gram cashewnødder - hakkede
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Start med at koge noget vand og kom de tørrede figner i det kogte vand. Lad dem nu stå i blød i cirka fem minutter.
- Si vandet fra og skær stilkene af fignerne, kom fignerne i en blender eller en foodprocessor, blend dem nu sammen.
- Tilføj appelsinsaft, kakaopulver og salt. Blend det godt sammen og smag til med eventuelt mere kakao eller appelsinsaft.
- Du kan også tilføje lidt vand, hvis du ønsker, at konsistensen skal være mere cremet.
- Hak cashewnødderne og bland dem sammen med fignerne. Nu er dit figenpålæg klar til at blive smurt på brød. Du kan også opbevare det i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens eksperimentere med forskellige ingredienser, for eksempel kan du tilføje dadler, så du får mere sødme.
Cashewnødderne kan også udskiftes eller mikses med valnødder og mandler i dette figenpålæg.
Se også andre gode opskrifter med figner:
Del dine ideer og tanker med os andre her: