Fedtfattig dressing med hytteost er et fremragende alternativ til creme fraichedressing. Denne kan bruges både som dressing og dip.
Fedtfattige dressinger er sagen, hvis man vil vil have en god, cremet smag i salaten, men er ked af de kalorier, der følger med.
Her er hytteost en perfekt basis til en lækker dressing, som både er sund og velsmagende.
Man kan blende hytteost, hvis den skal være mere jævn, men man kan også sagtens blande den op med krydderurter, citron og meget andet uden at ændre konsistensen.
Her er opskrifterne på henholdsvis hytteostdip til gnavegrønt og dressing.
Opskrift på fedtfattige dressinger med hytteost
Fedtfattig dressing med hytteost
Ingredienser
- 250 g hytteost - 1,5 %
- 1 håndfuld krydderurter
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk mælk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag en håndfuld blandede krydderurter, for eksempel mynte, persille og basilikum, og kom dem i miniblenderen.
- Hak dem og tilføj hvidløg samt citronsaft og hytteost.
- Blend godt sammen og hæld lidt mælk i for at få en tyndere konsistens, hvis du ønsker det.
- Smag til med salt og peber og brug den som salatdressing eller som dip. Hvis du skal bruge den til dip, skal du ikke blande mælk i.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrift på salater
Dippen serverer du sammen med gulerodsstave, selleristave og agurkestave. Du kan også lave rugbrødschips og servere til.
Vi har lavet et utal af opskrifter på salat. Her får du tre salater, som du kan kan blande hytteostdressingen i.
Salat med edamamebønner, æbler og spidskål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Heidi Lykke Jakobsen
Spørgsmål der melder sig...
Hvordan er holdbarheden på en blandet dip? Og kan blendet hytteost erstatte creme fraiche i andre sammenhænge? Feks tunsalat, kartoffelsalat, varme retter mv.?