• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  30. januar 2024

Indhold

  1. Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
  2. Opskrift på fastelavnsboller i airfryer
  3. Nemme fastelavnsboller i airfryer
  4. Tips

Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Du kan sagtens bage de lækreste fastelavnsboller i din airfryer.

Opskriften her er på gode gammeldags, lukkede fastelavnsboller fyldt med skøn kagecreme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Opskriften giver seks fastelavnsboller.

Hvis du foretrækker at bage fastelavnsbollerne i en almindelig ovn, så finder du opskriften på gammeldags fastelavnsboller her.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Nemme boller i airfryer
  • Chokolademuffins i airfryer
  • Åbne fastelavnsboller

Opskrift på fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer
KatrineKatrine Rørby Madsen

Nemme fastelavnsboller i airfryer

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 32 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Kalorier: 293
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 g gær
  • 0,75 dl mælk - lun
  • 25 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 75 g smør - smeltet
  • 1 knivspids salt
Creme
  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme - pasteuriseret
  • 20 g sukker
  • 7 g vaniljesukker
  • 10 g majsstivelse
Glasur
  • flormelis
  • kakao
  • vand - koldt
Pynt
  • mandler - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave cremen. Rør majsstivelsen ud i en smule af mælken og kom resten af mælken og de øvrige ingredienser i en gryde, som du varmer op.
  2. Pisk majsstivelsen i og fortsæt med at piske, til cremen er tilpas tyk. Sæt den nu på køl. Du kan også sagtens bruge et pulver til at lave din kagecreme, hvis du foretrækker det.
  3. Lav nu dejen til dine fastelavnsboller. Start med at smelte smørret og sæt det til side, så det ikke er for varmt, når du skal have det i dejen. Det kan nemlig ødelægge gærens evne til at hæve. Lun mælken og smuldr gæren i.
  4. Pisk ægget og tag halvdelen fra, som du skal bruge senere til at pensle dine fastelavnsboller med.
  5. Tilsæt nu resten af æggemassen, sukker, salt, mel og det smeltede (ikke for varme) smør til mælken og gæren, og ælt dejen grundigt sammen. Ælt den gerne på røremaskine i fem minutter ved middel hastighed, men du kan også sagtens ælte den i hånden.
  6. Sæt nu dejen til hævning i skålen under et viskestykke. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og det tager cirka en time.
  7. Rul dejen ud til et rektangel på 20 gange 30 centimeter. Det skærer du i 6 kvadratiske firkanter på 10 gange 10 centimeter.
  8. På hver firkant sætter du en klat kagecreme og folder dejens fire hjørner ind mod midten, så den lukker tæt, og dejen ikke kan ryge ud under bagning. Vend bollen om og gør det samme med de øvrige 5 fastelavnsboller.
  9. Læg nu et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  10. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og placer dem forsigtigt i kurven på din airfryer. Du kan evt. klippe små stykker bagepapir ud på størrelse med fastelavnsbollerne og placere dem på dem. Så undgår du, at fastelavnsbollerne hænger fast.
  11. Bag dine fastelavnsboller i airfryer i 12 minutter ved 180 grader.
  12. Lad nu fastelavnsbollerne køle af, mens du laver glasur og hakker mandler til pynt. Pynt dine fastelavnsboller, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 293kcalKulhydrater: 41gProtein: 6gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 71mgNatrium: 170mgKalium: 116mgKostfibre: 1gSukker: 10gVitamin A: 433IUVitamin C: 0.002mgCalcium: 54mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens skifte kagecremen ud med hindbærmarmelade, hvis du hellere vil have det i dine fastelavnsboller.

Og du kan også sagtens fryse fastelavnsbollerne. Men vent med at pynte dem med glasur, hvis de skal en tur i fryseren.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole

    februar 03, 2024 at 2:36 pm

    Måske der lige mangler lidt information omkring mængde under "Glasur"?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required