Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Airfryer › Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer

Fastelavnsboller i airfryer
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Indhold
  • Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
  • Opskrift på fastelavnsboller i airfryer
  • Nemme fastelavnsboller i airfryer
  • Tips
  • Kommentarer

Du kan sagtens bage de lækreste fastelavnsboller i din airfryer.

Opskriften her er på gode gammeldags, lukkede fastelavnsboller fyldt med skøn kagecreme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.

Opskriften giver seks fastelavnsboller.

Hvis du foretrækker at bage fastelavnsbollerne i en almindelig ovn, så finder du opskriften på gammeldags fastelavnsboller her.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Nemme boller i airfryer
  • Chokolademuffins i airfryer
  • Åbne fastelavnsboller

Opskrift på fastelavnsboller i airfryer

Nemme fastelavnsboller i airfryer

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 32 minutter min
Her får du opskriften på gammeldags fastelavnsboller i airfryer fyldt med creme og med chokoladeglasur og hakkede mandler på toppen.
Antal: 6 stk.
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 0,75 dl mælk lun
  • 25 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 1 æg
  • 75 g smør smeltet
  • 1 knivspids salt
Creme
  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme pasteuriseret
  • 20 g sukker
  • 7 g vaniljesukker
  • 10 g majsstivelse
Glasur
  • flormelis
  • kakao
  • vand koldt
Pynt
  • mandler hakkede

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave cremen. Rør majsstivelsen ud i en smule af mælken og kom resten af mælken og de øvrige ingredienser i en gryde, som du varmer op.
  2. Pisk majsstivelsen i og fortsæt med at piske, til cremen er tilpas tyk. Sæt den nu på køl. Du kan også sagtens bruge et pulver til at lave din kagecreme, hvis du foretrækker det.
  3. Lav nu dejen til dine fastelavnsboller. Start med at smelte smørret og sæt det til side, så det ikke er for varmt, når du skal have det i dejen. Det kan nemlig ødelægge gærens evne til at hæve. Lun mælken og smuldr gæren i.
  4. Pisk ægget og tag halvdelen fra, som du skal bruge senere til at pensle dine fastelavnsboller med.
  5. Tilsæt nu resten af æggemassen, sukker, salt, mel og det smeltede (ikke for varme) smør til mælken og gæren, og ælt dejen grundigt sammen. Ælt den gerne på røremaskine i fem minutter ved middel hastighed, men du kan også sagtens ælte den i hånden.
  6. Sæt nu dejen til hævning i skålen under et viskestykke. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og det tager cirka en time.
  7. Rul dejen ud til et rektangel på 20 gange 30 centimeter. Det skærer du i 6 kvadratiske firkanter på 10 gange 10 centimeter.
  8. På hver firkant sætter du en klat kagecreme og folder dejens fire hjørner ind mod midten, så den lukker tæt, og dejen ikke kan ryge ud under bagning. Vend bollen om og gør det samme med de øvrige 5 fastelavnsboller.
  9. Læg nu et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  10. Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og placer dem forsigtigt i kurven på din airfryer. Du kan evt. klippe små stykker bagepapir ud på størrelse med fastelavnsbollerne og placere dem på dem. Så undgår du, at fastelavnsbollerne hænger fast.
  11. Bag dine fastelavnsboller i airfryer i 12 minutter ved 180 grader.
  12. Lad nu fastelavnsbollerne køle af, mens du laver glasur og hakker mandler til pynt. Pynt dine fastelavnsboller, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier293kcalKulhydrater41gProtein6gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol71mgNatrium170mgKalium116mgKostfibre1gSukker10gVitamin A433IUVitamin C0.002mgCalcium54mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens skifte kagecremen ud med hindbærmarmelade, hvis du hellere vil have det i dine fastelavnsboller.

Og du kan også sagtens fryse fastelavnsbollerne. Men vent med at pynte dem med glasur, hvis de skal en tur i fryseren.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    februar 03, 2024 at 2:36 pm

    Måske der lige mangler lidt information omkring mængde under "Glasur"?

    Svar

Mere inspiration

  • banankage i airfryer
    Banankage i airfryer (nem opskrift uden smør)
  • Italiensk gris i airfryer
    Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg
  • hindbærgalette i airfryer
    Hindbærgalette i airfryer
  • ferskentærte i airfryer
    Ferskentærte i airfryer (nem opskrift)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required