Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
Fastelavnsbollekage er selvfølgelig en super lækker og nem kage til fastelavn, men du kan jo sagtens nyde den året rundt. Den er altså ikke kun forbeholdt fastelavn.
Dejen er både nem at lave og arbejde med, og du kan enten lave kagen i et fad, eller i en bradepande, hvor dejen bredes ud. Det kan du blot gøre med hænderne, så det er ikke nødvendigt at rulle dejen ud.
Laves du kagen i et fad, skal du bruge halvdelen af dejen. Resten kan du så blot dele i 6-8 lige store stykker, og bage som lækre boller.
Bemærk, at jeg har notereret fastelavnsbollekagen til at være til 24 personer, og her er et stykke kage til hver. Men antallet afhænger jo af hvor kagesultne I er.
Kagen er i øvrigt også god at tage med på arbejde og ved andre sammenkomster. God bagelyst.
Se også mine opskrifter på:
- Gammeldags fastelavnsboller med creme
- Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme
- Fastelavnsboller i airfryer
- Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej
Opskrift på fastelavnsbollekage

Fastelavnsbollekage
Ingredienser
Dej til fastelavnsbollekage
- 300 g vand - lunkent
- 30 g sukker
- 50 g gær
- 600 g hvedemel
- 10 g salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 æg
- 75 g smør - blødt
Desuden
- 300 g kagecreme - hjemmelavet eller pulver
- 200 g flormelis - rørt ud i lidt kogende vand
Fremgangsmåde
- Vand, sukker og gær røres godt sammen, så gæren er rørt helt ud.
- Tilsæt hvedemel sammen med salt, kardemomme, æg og blødt smør, og kør dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed.
- Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker gærdej op. Dejen er blød og nem at arbejde med, og sådan skal den være. Lad den hvile fem minutter på køkkenbordet.
- Lav en hjemmelavet kagecreme - eller rør en creme sammen af købt pulver. Begge dele er fint. lad cremen blive kold.
- Nu kan du bage fastelavnsbollekage på to måder. Enten i et fad på ca. 30 gange 20 centimeter. hvor du lægger et stykke bagepapir i bunden. Her bredes halvdelen af dejen ud i fadet, og det kan du nemt gøre med fingrene. Eller bred hele dejen ud på en bradepande belagt med bagepapir.
- Lad dejen hæve i ca. 25-30 minutter under et viskestykke.
- Nu laver du fordybninger i dejen til cremen. I fadet er det 12 huller, som du kan se på billedet af den færdigbagte fastelavnskage. Til fastelavnsbollekage i bradepande er det 24 huller. Brug pegefinger og langemand på hver hånd til at lave fordybningerne med, og kom en god teskefuld kagecreme i hvert hul.
- Kagen skal ikke hæve yderligere nu, men stilles direkte i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter. Bages på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Lad den færdigbagte fastelavnsbollekage køle helt af.
Rør flormelis ud i lidt kogende vand, men lad ikke glasuren blive for tynd. Pynt kagen.
I stedet for kagecreme kan kagen også bages med hindbærmarmelade, og du kan evt. lade hvert andet hul være med hindbær og resten med creme. Eller hvad du nu synes.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jette Christensen
Hej, skal lige være helt sikker, men du skriver, at når man bager kagen i form, så skal man bruge halvdelen af dejen. Vil det sige, at man skal lave 2 kager ?
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Præcist - så får du til to kager (det foretrækker mange).
Og ellers kan du også lave en stor fastelavnsbollekage, der fylder en almindelig bradepande.
God bagelyst
BH Holger
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Hej Holger
Jeg har prøvet opskriften og den blev super god. Jeg har i går atter bagt den, men lavede dobbelt portion og kom forskellig fyld i. Vaniliecreme, æblekompot og hindbær marmelade og sveskekompot. Så er der lidt for enhver lækkermund.😋
Helle Pedersen
Hejsa
Du skriver kagen kan fryses ned. Skal den være bagt inden eller ?
Glæder mig til at prøve opskriften 🤩
Hilsen Helle
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Jeg ville bage fastelavnsbollekagen, spise alt det du kan - og så fryse resten ned 🙂
Alt det bedste
Holger
Eva Harlfeldt
Hej Holger Tak for nogle fantastiske opskrifter 🤗vh Eva
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Mange tak for de søde ord - det glæder mig altid at høre.
Alt det bedste
Holger