Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fastelavnsbollekage

Fastelavnsbollekage (i fad eller bradepande)

billede med fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fastelavnsbollekage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fastelavnsbollekage
  • Noter
  • Kommentarer

Fastelavnsbollekage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
Antal: 24 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej til fastelavnsbollekage
  • 300 g vand (lunkent)
  • 30 g sukker
  • 50 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g smør (blødt)
Desuden
  • 300 g kagecreme (hjemmelavet eller pulver)
  • 200 g flormelis (rørt ud i lidt kogende vand)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vand, sukker og gær røres godt sammen, så gæren er rørt helt ud.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med salt, kardemomme, æg og blødt smør, og kør dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker gærdej op. Dejen er blød og nem at arbejde med, og sådan skal den være. Lad den hvile fem minutter på køkkenbordet.
  4. Lav en hjemmelavet kagecreme - eller rør en creme sammen af købt pulver. Begge dele er fint. lad cremen blive kold.
  5. Nu kan du bage fastelavnsbollekage på to måder. Enten i et fad på ca. 30 gange 20 centimeter. hvor du lægger et stykke bagepapir i bunden. Her bredes halvdelen af dejen ud i fadet, og det kan du nemt gøre med fingrene. Eller bred hele dejen ud på en bradepande belagt med bagepapir.
  6. Lad dejen hæve i ca. 25-30 minutter under et viskestykke.
  7. Nu laver du fordybninger i dejen til cremen. I fadet er det 12 huller, som du kan se på billedet af den færdigbagte fastelavnskage. Til fastelavnsbollekage i bradepande er det 24 huller. Brug pegefinger og langemand på hver hånd til at lave fordybningerne med, og kom en god teskefuld kagecreme i hvert hul.
  8. Kagen skal ikke hæve yderligere nu, men stilles direkte i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter. Bages på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier176kcalKulhydrater30gProtein3gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol14mgNatrium199mgKalium44mgKostfibre1gSukker10gVitamin A88IUVitamin C0.02mgCalcium7mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på fastelavnsbollekage

Fastelavnsbollekage er selvfølgelig en super lækker og nem kage til fastelavn, men du kan jo sagtens nyde den året rundt. Den er altså ikke kun forbeholdt fastelavn.

Dejen er både nem at lave og arbejde med, og du kan enten lave kagen i et fad, eller i en bradepande, hvor dejen bredes ud. Det kan du blot gøre med hænderne, så det er ikke nødvendigt at rulle dejen ud.

Laves du kagen i et fad, skal du bruge halvdelen af dejen. Resten kan du så blot dele i 6-8 lige store stykker, og bage som lækre boller.

Bemærk, at jeg har notereret fastelavnsbollekagen til at være til 24 personer, og her er et stykke kage til hver. Men antallet afhænger jo af hvor kagesultne I er.

Kagen er i øvrigt også god at tage med på arbejde og ved andre sammenkomster. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej

Noter

Lad den færdigbagte fastelavnsbollekage køle helt af.

Rør flormelis ud i lidt kogende vand, men lad ikke glasuren blive for tynd. Pynt kagen.

I stedet for kagecreme kan kagen også bages med hindbærmarmelade, og du kan evt. lade hvert andet hul være med hindbær og resten med creme. Eller hvad du nu synes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Christensen skriver

    februar 19, 2025 at 12:37 pm

    Hej, skal lige være helt sikker, men du skriver, at når man bager kagen i form, så skal man bruge halvdelen af dejen. Vil det sige, at man skal lave 2 kager ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 19, 2025 at 1:28 pm

      Hej Jette
      Præcist - så får du til to kager (det foretrækker mange).
      Og ellers kan du også lave en stor fastelavnsbollekage, der fylder en almindelig bradepande.
      God bagelyst
      BH Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    januar 26, 2025 at 11:11 am

    Hej Holger
    Jeg har prøvet opskriften og den blev super god. Jeg har i går atter bagt den, men lavede dobbelt portion og kom forskellig fyld i. Vaniliecreme, æblekompot og hindbær marmelade og sveskekompot. Så er der lidt for enhver lækkermund.😋

    Svar
  3. Helle Pedersen skriver

    januar 29, 2024 at 6:15 pm

    Hejsa
    Du skriver kagen kan fryses ned. Skal den være bagt inden eller ?
    Glæder mig til at prøve opskriften 🤩
    Hilsen Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 29, 2024 at 7:11 pm

      Hej Helle
      Jeg ville bage fastelavnsbollekagen, spise alt det du kan - og så fryse resten ned 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva Harlfeldt skriver

    februar 20, 2023 at 9:33 am

    Hej Holger Tak for nogle fantastiske opskrifter 🤗vh Eva

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 28, 2024 at 9:30 am

      Hej Eva
      Mange tak for de søde ord - det glæder mig altid at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required