• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande

Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande

billede med fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. februar 2023 - Udgivet:  19. februar 2023

Indhold

  1. Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
  2. Opskrift på fastelavnsbollekage
  3. Fastelavnsbollekage
  4. Noter

Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.

Fastelavnsbollekage er selvfølgelig en super lækker og nem kage til fastelavn, men du kan jo sagtens nyde den året rundt. Den er altså ikke kun forbeholdt fastelavn.

Dejen er både nem at lave og arbejde med, og du kan enten lave kagen i et fad, eller i en bradepande, hvor dejen bredes ud. Det kan du blot gøre med hænderne, så det er ikke nødvendigt at rulle dejen ud.

Laves du kagen i et fad, skal du bruge halvdelen af dejen. Resten kan du så blot dele i 6-8 lige store stykker, og bage som lækre boller.

Bemærk, at jeg har notereret fastelavnsbollekagen til at være til 24 personer, og her er et stykke kage til hver. Men antallet afhænger jo af hvor kagesultne I er.

Kagen er i øvrigt også god at tage med på arbejde og ved andre sammenkomster. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme
  • Fastelavnsboller i airfryer
  • Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej

Opskrift på fastelavnsbollekage

billede med fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fastelavnsbollekage

4.60 fra 5 stemmer
Bag en lækker fastelavnsbollekage i fad eller bradepande. En skøn kage med creme, og dejen er meget nem at arbejde med. Kagen kan fryses ned.
Samlet tid 1 time t
Antal: 24 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 176
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej til fastelavnsbollekage
  • 300 g vand - lunkent
  • 30 g sukker
  • 50 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g smør - blødt
Desuden
  • 300 g kagecreme - hjemmelavet eller pulver
  • 200 g flormelis - rørt ud i lidt kogende vand

Fremgangsmåde
 

  1. Vand, sukker og gær røres godt sammen, så gæren er rørt helt ud.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med salt, kardemomme, æg og blødt smør, og kør dejen på røremaskine med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset køkkenbord, og virk den op. Se evt. her hvordan man virker gærdej op. Dejen er blød og nem at arbejde med, og sådan skal den være. Lad den hvile fem minutter på køkkenbordet.
  4. Lav en hjemmelavet kagecreme - eller rør en creme sammen af købt pulver. Begge dele er fint. lad cremen blive kold.
  5. Nu kan du bage fastelavnsbollekage på to måder. Enten i et fad på ca. 30 gange 20 centimeter. hvor du lægger et stykke bagepapir i bunden. Her bredes halvdelen af dejen ud i fadet, og det kan du nemt gøre med fingrene. Eller bred hele dejen ud på en bradepande belagt med bagepapir.
  6. Lad dejen hæve i ca. 25-30 minutter under et viskestykke.
  7. Nu laver du fordybninger i dejen til cremen. I fadet er det 12 huller, som du kan se på billedet af den færdigbagte fastelavnskage. Til fastelavnsbollekage i bradepande er det 24 huller. Brug pegefinger og langemand på hver hånd til at lave fordybningerne med, og kom en god teskefuld kagecreme i hvert hul.
  8. Kagen skal ikke hæve yderligere nu, men stilles direkte i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor den skal have ca. 20 minutter. Bages på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 176kcalKulhydrater: 30gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 14mgNatrium: 199mgKalium: 44mgKostfibre: 1gSukker: 10gVitamin A: 88IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte fastelavnsbollekage køle helt af.

Rør flormelis ud i lidt kogende vand, men lad ikke glasuren blive for tynd. Pynt kagen.

I stedet for kagecreme kan kagen også bages med hindbærmarmelade, og du kan evt. lade hvert andet hul være med hindbær og resten med creme. Eller hvad du nu synes.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Christensen

    februar 19, 2025 at 12:37 pm

    Hej, skal lige være helt sikker, men du skriver, at når man bager kagen i form, så skal man bruge halvdelen af dejen. Vil det sige, at man skal lave 2 kager ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 19, 2025 at 1:28 pm

      Hej Jette
      Præcist - så får du til to kager (det foretrækker mange).
      Og ellers kan du også lave en stor fastelavnsbollekage, der fylder en almindelig bradepande.
      God bagelyst
      BH Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 26, 2025 at 11:11 am

    Hej Holger
    Jeg har prøvet opskriften og den blev super god. Jeg har i går atter bagt den, men lavede dobbelt portion og kom forskellig fyld i. Vaniliecreme, æblekompot og hindbær marmelade og sveskekompot. Så er der lidt for enhver lækkermund.😋

    Svar
  3. Helle Pedersen

    januar 29, 2024 at 6:15 pm

    Hejsa
    Du skriver kagen kan fryses ned. Skal den være bagt inden eller ?
    Glæder mig til at prøve opskriften 🤩
    Hilsen Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 29, 2024 at 7:11 pm

      Hej Helle
      Jeg ville bage fastelavnsbollekagen, spise alt det du kan - og så fryse resten ned 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva Harlfeldt

    februar 20, 2023 at 9:33 am

    Hej Holger Tak for nogle fantastiske opskrifter 🤗vh Eva

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 28, 2024 at 9:30 am

      Hej Eva
      Mange tak for de søde ord - det glæder mig altid at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required