• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift

Farsbrød - spændende, nem og lækker opskrift

billede til farsbrød i ovn
Farsbrød i ovn er en lækker og typisk dansk hverdagsret, der er meget nem at lave. God til både børn og voksne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  8. november 2023

Del gerne:
647
SHARES
FacebookMessenger647PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Spændende farsbrød - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Servering
Gå til opskrift

Farsbrød i ovn er en af de meget populære familieretter, som både børn og voksne sætter pris på, og det er heldigvis en nem opskrift.

Farbrødet er uden bacon, og ønskes en version med bacon, skal du over og have fat i min opskrift på forloren hare.

Jeg laver farsen med lidt havregryn for at gøre farsbrødet lidt mere sundt, og så er det ellers bare at glæde sig til den gode sovs. Der er anvendt hakket kalv og svin, men andre typer hakket kød kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Græsk farsbrød
  • Kyllingefarsbrød
  • Frikadeller

Opskrift

billede til farsbrød i ovn

Spændende farsbrød - nem opskrift

Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Bedømmelse
5 fra 23 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver - eller et meget finthakket lille løg
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk rasp
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 æg
  • 100 g mælk
  • 2 spsk soja

Til sovs

  • 300 g mælk
  • 300 g vand
  • 2 dl svinebouillon - kogende vand og 1 terning
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse - rørt ud i en smule koldt vand
  • 1 spsk gastrik - eller eddike
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Til farsbrød i ovn starter du med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
  • 500 gram hakket svin og kalv røres grundigt med 1 teske salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende udelukkende hakket svinekød.
  • Tilsæt 1 spiseskefuld løgpulver sammen med 50 gram havregryn, 3 spiseskefulde rasp, 1 spiseskefuld engelsk sauce, 1 æg og 100 gram mælk, og rør farsen godt igennem.
  • Kom farsen i det ildfaste fad eller lille bradepande, og form det til et farsbrød.
  • Smør farsbrødet med 2 spiseskefulde soja.
  • Bag farsbrødet i 40 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 15 minutter hældes 300 gram mælk og 300 gram vand ved, så du har lidt til den gode sovs.
  • Når farsbrødet er færdigbagt tages det op på et skærebræt.
  • Hæld skyen i en gryde, og kog det op sammen med 2 deciliter svinebouillon og 1 spiseskefuld ribsgele. Jævn med 1 spiseskefuld majsstivelse til en passende konsistens, og smag til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber. Juster evt. farven med lidt madkulør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
141
mg
47
%
Natrium
 
1902
mg
83
%
Kalium
 
608
mg
17
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
213
IU
4
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
164
mg
16
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Det færdige farsbrød serveres eventuelt med råstegte kartofler og dampet broccoli.

Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    august 02, 2024 at 10:41 am

    Den opskrift skal jeg prøve i weekenden. Er der noget tilovers smager det helt sikkert lækkert på et godt stykke rugbrød dagen efter. Jeg er begyndt at veje flydende ting af i gram, også når jeg bager. Det bliver faktisk mere nøjagtigt. Det er rigtigt, som du siger, at man har jo vægten fremme i forvejen, så hvor svært kan det være. Man skal aldrig blivr forskrækket over, at noget er anderledes, det lykkes alligevel. God weekend fra det Nordjyske 😊

    Svar
  2. Lissi Rasmussen

    juni 15, 2024 at 11:29 am

    Det irreterer mig at alt flydende skal vejes af i stedet for i dl. Andre har også klaget. Med venlig hilsen Lissi Rasmussen

    Svar
  3. Manfred plank

    april 30, 2024 at 5:55 pm

    Smager super lækker Holger. V. H. MP

    Svar
  4. Marcella

    december 19, 2023 at 5:42 pm

    Hej Holger
    Wow, et dejligt og velsmagende farsbrød! Tak for alle dine super opskrifter.
    De bedste hilsner
    Marcella

    Svar
  5. Mette Jensen

    november 14, 2023 at 11:05 am

    Hej..
    Jeg har stor glæde af bruge din opskrifter daglig. Men en ting jeg ikke forstå f.eks mælk 200 gram . Hvad betyder det. Jeg plejer at bruge DL . Mon du kan forklare mig. Jeg spiser aldrig svinekød for det bør jeg mig ikke om. Jeg plejer at erstatte svine til kylling. Men gram? Skal jeg vejer mælk istedet for DL?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2023 at 2:49 pm

      Hej Mette
      Tak for det, og det er en god pointe. Jeg plejer at veje væsken af, da jeg alligevel har vægten fremme - og så er det mere oræcist i forhold til en opskrift. Men jeg øver mig i at skrive begge dele 🙂
      Jeg retter også lige denne til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required