Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farsbrød

Farsbrød (spændende, nem og lækker opskrift)

billede til farsbrød i ovn
5 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
744
SHARES
FacebookMessenger744PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spændende farsbrød - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på farsbrød
  • Servering
  • Kommentarer

Spændende farsbrød - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk løgpulver eller et meget finthakket lille løg
  • 50 g havregryn
  • 3 spsk rasp
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 æg
  • 100 g mælk
  • 2 spsk soja
Til sovs
  • 300 g mælk
  • 300 g vand
  • 2 dl svinebouillon kogende vand og 1 terning
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse rørt ud i en smule koldt vand
  • 1 spsk gastrik eller eddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til farsbrød i ovn starter du med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. 500 gram hakket svin og kalv røres grundigt med 1 teske salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende udelukkende hakket svinekød.
  3. Tilsæt 1 spiseskefuld løgpulver sammen med 50 gram havregryn, 3 spiseskefulde rasp, 1 spiseskefuld engelsk sauce, 1 æg og 100 gram mælk, og rør farsen godt igennem.
  4. Kom farsen i det ildfaste fad eller lille bradepande, og form det til et farsbrød.
  5. Smør farsbrødet med 2 spiseskefulde soja.
  6. Bag farsbrødet i 40 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 15 minutter hældes 300 gram mælk og 300 gram vand ved, så du har lidt til den gode sovs.
  7. Når farsbrødet er færdigbagt tages det op på et skærebræt.
  8. Hæld skyen i en gryde, og kog det op sammen med 2 deciliter svinebouillon og 1 spiseskefuld ribsgele. Jævn med 1 spiseskefuld majsstivelse til en passende konsistens, og smag til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber. Juster evt. farven med lidt madkulør.

Næringsindhold

Kalorier475kcalKulhydrater20gProtein28gFedt31gMættet fedt12gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.01gKolesterol141mgNatrium1902mgKalium608mgKostfibre1gSukker8gVitamin A213IUVitamin C2mgCalcium164mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på farsbrød

Farsbrød i ovn er en af de meget populære familieretter, som både børn og voksne sætter pris på, og det er heldigvis en nem opskrift.

Farbrødet er uden bacon, og ønskes en version med bacon, skal du over og have fat i min opskrift på forloren hare.

Jeg laver farsen med lidt havregryn for at gøre farsbrødet lidt mere sundt, og så er det ellers bare at glæde sig til den gode sovs. Der er anvendt hakket kalv og svin, men andre typer hakket kød kan også bruges.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Græsk farsbrød
  • Kyllingefarsbrød
  • Frikadeller

Servering

Det færdige farsbrød serveres eventuelt med råstegte kartofler og dampet broccoli.

Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    august 02, 2024 at 10:41 am

    Den opskrift skal jeg prøve i weekenden. Er der noget tilovers smager det helt sikkert lækkert på et godt stykke rugbrød dagen efter. Jeg er begyndt at veje flydende ting af i gram, også når jeg bager. Det bliver faktisk mere nøjagtigt. Det er rigtigt, som du siger, at man har jo vægten fremme i forvejen, så hvor svært kan det være. Man skal aldrig blivr forskrækket over, at noget er anderledes, det lykkes alligevel. God weekend fra det Nordjyske 😊

    Svar
  2. Lissi Rasmussen skriver

    juni 15, 2024 at 11:29 am

    Det irreterer mig at alt flydende skal vejes af i stedet for i dl. Andre har også klaget. Med venlig hilsen Lissi Rasmussen

    Svar
  3. Manfred plank skriver

    april 30, 2024 at 5:55 pm

    Smager super lækker Holger. V. H. MP

    Svar
  4. Marcella skriver

    december 19, 2023 at 5:42 pm

    Hej Holger
    Wow, et dejligt og velsmagende farsbrød! Tak for alle dine super opskrifter.
    De bedste hilsner
    Marcella

    Svar
  5. Mette Jensen skriver

    november 14, 2023 at 11:05 am

    Hej..
    Jeg har stor glæde af bruge din opskrifter daglig. Men en ting jeg ikke forstå f.eks mælk 200 gram . Hvad betyder det. Jeg plejer at bruge DL . Mon du kan forklare mig. Jeg spiser aldrig svinekød for det bør jeg mig ikke om. Jeg plejer at erstatte svine til kylling. Men gram? Skal jeg vejer mælk istedet for DL?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2023 at 2:49 pm

      Hej Mette
      Tak for det, og det er en god pointe. Jeg plejer at veje væsken af, da jeg alligevel har vægten fremme - og så er det mere oræcist i forhold til en opskrift. Men jeg øver mig i at skrive begge dele 🙂
      Jeg retter også lige denne til.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required