• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Farsbrød med spidskål og tilbehør

Farsbrød med spidskål og tilbehør

farsbrød med spidskål
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  28. marts 2022

Her får du min opskrift på farsbrød med spidskål. Her laver du farsbrød med lag af spidskål, og det er en familievenlig ret til aftensmad.

Farsbrød med spidskål er en dejlig hverdagsret, og den er god til både børn og voksne.

Her laves farsrød med lag af spidskål, og det smager altså fremragende. Samtidig er retten rimelig nem at lave.

Farsbrødet er som sagt laves med spidskål, men du kan også erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg på rugbrød.

Se også disse opskrifter:

Forloren hare med bacon og vildtsovs - bedste opskrift

Farsbrød med porrer - nem fars i fad opskrift

Hvidkålsrouletter eller kåldolmere - opskrift med billeder

Opskrift på farsbrød med spidskål

farsbrød med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Farsbrød med spidskål og tilbehør

4.73 fra 11 stemmer
Her får du min opskrift på farsbrød med spidskål. Her laver du farsbrød med lag af spidskål, og det er en familievenlig ret til aftensmad.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Farsbrød
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl bouillon
  • 2 dl mælk - måske lidt mere eller mindre
  • friskkværnet peber
Spidskål
  • 1 spidskål

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at røre farsen til dit farsbrød med spidskål, hvor det hakkede kød først røres med salt. Derefter tilsættes et æg, løgpulver og hvidløgspulver, og det røres sammen.
  2. Tilsæt så rasp sammen med bouillon, og derefter røres mælken gradvist i indtil den rette konsistens er opnået. Det plejer at passe nogenlunde med et par deciliter mælk,. men det kan altså variere. Farsen skal være let og luftig, og gerne lidt til den tynde side - uden at være flydende. Lad den stå.
  3. Pil forsigtigt alle bladene af spidskålen, og damp dem ca. 2 minutter i kogende og saltet vand. Du skal gøre det ad flere omgange. Lægges til side.
  4. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  5. Smør en brødform med smør, og jeg plejer at lave farsbrød med spidskål i en brødform på 1,5 liter.
  6. Beklæd bunden med dampede blade af spidskål, og de må gerne gå lidt op ad kanten. Læg derpå et lag fars, så et lag spidskål, et lag fars, spidskål, fars og afslut med spidskål, der trykkes let ned af siderne, så farsbrødet er lukket inde af spidskål. Du må lige fordele mængden af fars og kål, så du til til tre lag fars og fire lag spidskål. Tryk farsbrødet let til.
    farsbrød med spidskål klar til at komme i ovnen
  7. Beklæd formen med sølvpapir, så den er lukket til.
  8. Stil formen med farsbrød og spidskål ind i ovnen på næstnederste rille, hvor den skal have ca. 35 minutter. Efter 30 minutter kan du evt. tage sølvpapiret af, og derefter bage farsbrødet færdig uden.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Det færdigbagte farsbrød med spidskål vendes forsigtigt ud på et skærebræt, hvorefter det hviler 10 minutter.

Så kan du nemt skære det i skiver i passende størrelse.

Tilbehør til det lækre farsbrød kan evt. være bagte rodfrugter (som du kan tilberede i ovnen sammen med farsbrødet), en lækker salat og paprikasovs.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Arne Quistgaard

      september 21, 2024 at 11:23 am

      Dejlig let og velsmagende ret !

      Svar
    2. Lisbeth Dürke

      juli 25, 2022 at 6:33 pm

      Tak for inspiration. Opskriften blev lavet om til sommerhusmad. Spidskålen blev snittet og fik et kort opkog, Hvorefter opskriften blev fulgt, dog tilberedt i jerngryde. Kan anbefales😊

      Svar
    3. Bessie Rasmussen

      september 25, 2021 at 12:26 pm

      Vil gerne prøve opskrifterne

      Svar

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Følg os på Instagram

    Besøg vores webshop

    • Forside Aftensmad

      Madens Verden Aftensmad

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden Airfryer

      Madens Verden Airfryer

      kr. 250,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden forklæde

      Madens Verden forklæde

      kr. 125,00
      Tilføj til kurv
    • Madens Verden mulepose

      Madens Verden mulepose

      kr. 50,00
      Tilføj til kurv

    Nyeste indhold

    Billede af grillede grøntsager.

    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

    Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

    Sauce gribiche med grønne asparges

    Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

    Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

    Ugens vine uge 23

    Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

    Billede af mirin.

    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

    Billede af ramen.

    Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

    Forsiden lige nu

    vegetar kødsovs uden kød
    Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
    Hyldeblomst
    Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
    torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
    Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
    edamamesalat med tomat og dressing
    Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
    Billede resultat for jordbær parfait
    Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
    Billede af ramen.
    Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
    billede til Sund aftensmad
    Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
    Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
    Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
    salat med laks og ærter
    Salat med laks og ærter→ Se opskriften
    kartoffelsalat med asparges
    Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
    Følg med her
    Instagram
    Facebook
    Youtube

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her
    Eller fortsæt gratis med annoncer her

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required