Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Farsbrød med spidskål

Farsbrød med spidskål og tilbehør

farsbrød med spidskål
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook1.5kPinterestSMSEmailMessenger
1.5k
DELINGER
Indhold
  • Farsbrød med spidskål og tilbehør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på farsbrød med spidskål
  • Noter
  • Kommentarer

Farsbrød med spidskål og tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på farsbrød med spidskål. Her laver du farsbrød med lag af spidskål, og det er en familievenlig ret til aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Farsbrød
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl bouillon
  • 2 dl mælk (måske lidt mere eller mindre)
  • friskkværnet peber
Spidskål
  • 1 spidskål

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre farsen til dit farsbrød med spidskål, hvor det hakkede kød først røres med salt. Derefter tilsættes et æg, løgpulver og hvidløgspulver, og det røres sammen.
  2. Tilsæt så rasp sammen med bouillon, og derefter røres mælken gradvist i indtil den rette konsistens er opnået. Det plejer at passe nogenlunde med et par deciliter mælk,. men det kan altså variere. Farsen skal være let og luftig, og gerne lidt til den tynde side - uden at være flydende. Lad den stå.
  3. Pil forsigtigt alle bladene af spidskålen, og damp dem ca. 2 minutter i kogende og saltet vand. Du skal gøre det ad flere omgange. Lægges til side.
  4. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  5. Smør en brødform med smør, og jeg plejer at lave farsbrød med spidskål i en brødform på 1,5 liter.
  6. Beklæd bunden med dampede blade af spidskål, og de må gerne gå lidt op ad kanten. Læg derpå et lag fars, så et lag spidskål, et lag fars, spidskål, fars og afslut med spidskål, der trykkes let ned af siderne, så farsbrødet er lukket inde af spidskål. Du må lige fordele mængden af fars og kål, så du til til tre lag fars og fire lag spidskål. Tryk farsbrødet let til.
    farsbrød med spidskål klar til at komme i ovnen
  7. Beklæd formen med sølvpapir, så den er lukket til.
  8. Stil formen med farsbrød og spidskål ind i ovnen på næstnederste rille, hvor den skal have ca. 35 minutter. Efter 30 minutter kan du evt. tage sølvpapiret af, og derefter bage farsbrødet færdig uden.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på farsbrød med spidskål

Farsbrød med spidskål er en dejlig hverdagsret, og den er god til både børn og voksne.

Her laves farsrød med lag af spidskål, og det smager altså fremragende. Samtidig er retten rimelig nem at lave.

Farsbrødet er som sagt laves med spidskål, men du kan også erstatte spidskål med hvidkål. Fremgangsmåden er den samme.

Opskriften er beregnet til fire personer, og rester kan skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg på rugbrød.

Se også disse opskrifter:

  • Forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Farsbrød med porrer
  • Hvidkålsrouletter eller kåldolmere

Noter

Det færdigbagte farsbrød med spidskål vendes forsigtigt ud på et skærebræt, hvorefter det hviler 10 minutter.

Så kan du nemt skære det i skiver i passende størrelse.

Tilbehør til det lækre farsbrød kan evt. være bagte rodfrugter (som du kan tilberede i ovnen sammen med farsbrødet), en lækker salat og paprikasovs.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Kommentarer Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Arne Quistgaard skriver

      september 21, 2024 at 11:23 am

      Dejlig let og velsmagende ret !

      Svar
    2. Lisbeth Dürke skriver

      juli 25, 2022 at 6:33 pm

      Tak for inspiration. Opskriften blev lavet om til sommerhusmad. Spidskålen blev snittet og fik et kort opkog, Hvorefter opskriften blev fulgt, dog tilberedt i jerngryde. Kan anbefales😊

      Svar
    3. Bessie Rasmussen skriver

      september 25, 2021 at 12:26 pm

      Vil gerne prøve opskrifterne

      Svar

    Mere inspiration

    • Billede af braiseret nakkefilet.
      Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
    • Billede af bondegryde.
      Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
    • Billede af rugmelstærte med kål.
      Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
    • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
      Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Vil du have de bedste opskrifter på mail?

    Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Er du endnu ikke medlem?

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

    Bliv medlem her

    Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Har du også en kommentar?

    A rating is required
    A name is required
    An email is required