• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

billede med fad med kylling
Et super lækkert fad med kylling og en skøn flødesovs, hvor der også er champignon og andre grøntsager i. Øverst ligger de ovnbagte kartofler, og det er en dejlig familieret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. april 2024 - Udgivet:  5. marts 2023

Del gerne:
5.6k
SHARES
FacebookMessenger5.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
  2. Opskrift på kylling i fad
  3. Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 203 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.

Her er en lækker opskrift på kylling i fad, der også indeholder ovnbagte kartofler og en skøn flødesovs med champignon.

Retten er nem at lave, den er klar på lidt over en halv times tid og lige så populær som den traditionelle kylling i karry og andre kyllingeretter.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingebryst i fad med skinke og grøntsager

Kyllingebryst i peberflødesovs

Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager

Opskrift på kylling i fad

billede med fad med kylling

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Min opskrift på kylling i fad, der laves med ovnbagte kartofler og en cremet champignon flødesovs. En nem ret på under en time.
Bedømmelse
4.8 fra 203 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kartofler

  • 650 g kartofler - små
  • 3 spsk olie
  • 1 tsk oregano - tørret
  • flagesalt

Kylling og grøntsager

  • 600 g kyllingebryst
  • 250 g champignon
  • 2 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt persille

Flødesovs

  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk estragon - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med kartofler, som vaskes og halveres. Lidt større kartofler deles i kvarte. Kommes i en skål sammen med olie, oregano og flagesalt, og det hele blandes godt sammen.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka en halv time, så de er helt møre.
  • Kyllingebrystfilet skæres ud i gode, mundrette tern, som derefter steges møre i lidt olie på en varm pande. Kyllingestykkerne må gerne få en lækker stegeskorpe. Krydres med salt og peber, og lægges i et ildfast fad.
  • Champignon børstes rene for jord, men undgå helst at skylle champignon, fordi de nemt suger vand til sig. Deles i halve eller kvarte, afhængig af størrelse.
  • Svits nu champignon på panden, hvor du stegte kyllingekødet. De skal svitses virkelig godt, hvorefter de hældes over kyllingekødet i fadet.
  • Forårsløg og rød peberfrugt skæres i mindre stykker, og svitses af på panden i et par minutter. Hak persille groft, og vend det med.
  • Kom piskefløde ved sammen med sennep og estragon. Lad det creme lidt ind, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld flødesovsen med grøntsager over i fadet til kylling og champignon, og fordel fyldet godt rundt.
  • Sæt din ret med kylling i fad i ovnen og lad det nu få 10 minutter ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
843
% Daglig værdi*
Fedt
 
60
g
92
%
Mættet fedt
 
30
g
188
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
237
mg
79
%
Natrium
 
1415
mg
62
%
Kalium
 
1673
mg
48
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
3038
IU
61
%
Vitamin C
 
78
mg
95
%
Calcium
 
133
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Kylling i fad anrettes med nogle af de ovnbagte kartofler, der lægges øverst i fadet (som du kan se på billedet øverst).

Drys også gerne med lidt hakket persille, og servér resten af de ovnbagte kartofler i en lille skål ved siden af.

Jeg har brugt cirka 600 gram kyllingebryst i denne opskrift, hvilket svarer til tre store stykker kyllingebryst.

Anvend også gerne små kartofler, fordi de kan bages på omkring en halv time, mens du laver den øvrige ret færdig.

Dette fad med kylling indeholder en del grøntsager, og derfor er yderligere tilbehør ikke nødvendigt.

Men du kan da servere et stykke brød til, og her vil jeg anbefale dig at lave mit brød af nem dej, for det er et godt og meget nemt brød at bage. Søg den frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Grethe Laier

    september 21, 2024 at 1:16 pm

    Har brugt tørrede skovsvampe I stedet for champignon. De skal udblødes i vand, men kan tørres i køkkenrulle og steges. Smager skønt.

    Svar
  2. Mona

    juni 11, 2024 at 7:03 pm

    Kan man bruge madlavnings fløde?

    Svar
  3. Willy Pedersen

    januar 28, 2024 at 6:03 pm

    Smager virkelig godt. Brugte dog kun halvdelen af piskefløden.
    5 stjerner herfra.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 28, 2024 at 8:42 pm

      Hej Willy
      Mange tak - og dejligt du kunne lide kyllingeretten. Og jo - man kan sagtens spare lidt på fløden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Christian

    august 15, 2023 at 11:57 pm

    Kan denne ret laves dagen før og så opvarme den dagen efter uden at kartoflerne smatter ud?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2023 at 5:57 am

      Hej Christian
      Ja, det kan du godt - det der ikke være problemer i 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required