Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › En heldig kartoffel bagt med rosmarin

En heldig kartoffel bagt med rosmarin

en heldig kartoffel
Del og send:
Facebook122PinterestSMSEmailMessenger
122
DELINGER

Hvad er en heldig kartoffel? Det er både en talemåde, men også noget jeg kalder denne nemme omgang kartofler i fad, der bages i ovnen med rosmarin.

En heldig kartoffel er ikke kun en talemåde for en lykkelig eller heldig person, det er også det, som jeg kalder denne måde at tilberede kartofler i ovn på.

På den måde er det faktisk en win-win, for du er også en heldig kartoffel, når du nyder de ovnbagte, små kartofler, der laves med masser af frisk rosmarin. En ret simpel opskrift og metode til tilberedning af de nemme og små kartofler med skræl.

Oprindelig skal man formentlig finde forklaringen på den heldige kartoffel tilbage i 1800-tallet.

Her var det en yndet leg til søs, at lade en mindre genstand (typisk en kartoffel) vandre rundt mellem søfolk, der sad i en rundkreds.

Imens skulle en person i midten forsøge at få fat i kartoflen, og når det ikke lykkedes, ja så kunne man tale om en heldig kartoffel. Derfra sandsynligvis forklaringen på den lidt specielle talemåde.

I dag bruger man vendingen om en heldig eller lykkelig person. Eksempelvis kan en person, der er godt gift, blive omtalt som en heldig kartoffel.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til heldig kartoffel

800 gram små kartofler med skræl
4 spiseskefulde olivenolie
1 potte rosmarin
Flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. De små kartofler skylles og tørres. Vær sikker på at al jord er væk, men du skal endelig ikke skrælle dem.
  3. Kom kartoflerne i en skål. Hak noget af rosmarin fint og vend det sammen med kartoflerne, olivenolie og salt.
  4. Fordel kartoflerne i ét lag i et ildfast fad eller bradepande.
  5. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter. Ryst dem eventuelt rundt en gang eller to undervejs.

Nu kan du servere en heldig kartoffel til dine gæster, og de kan anvendes som tilbehør til stort set alle kødretter. Nemt og godt.

Se også mine opskrifter på:

Kartoffelpandekager

Kartoffelsuppe

Kartofler i sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.