• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Efterårsgryde

Efterårsgryde

billederesultat for efterårsgryde
En lækker og hurtig efterårsgryde med masser af smag. Gryderetten laves blandt andet med svinemørbrad, æbler og knoldselleri. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  24. oktober 2023

Del gerne:
104
SHARES
FacebookMessenger104PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.
  2. Opskrift på efterårsgryde
  3. Efterårsgryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.

Denne efterårsgryde er en lækker gryderet med masser af smag, og selvfølgelig masser af årstidens grøntsager.

Gryderetten kan naturligvis laves året rundt, men om efteråret har vi blandt andet knoldselleri og æbler i sæson.

Efterårsgryden tager ca. 30 minutter at lave, så det er en nem og god hverdagsret til aftensmad.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se flere lækre opskrifter:

  • Nem gryderet med kylling
  • Efterårsretter
  • Gryderet med oksekød
  • Svamperagout med mørbrad

Opskrift på efterårsgryde

billederesultat for efterårsgryde

Efterårsgryde

Her er min opskrift på en lækker efterårsgryde. En nem og hurtig gryderet med svinemørbrad, broccoli, knoldselleri, æbler og en skøn sovs.
Bedømmelse
4.9 fra 13 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Bagte selleritern

  • 1 lille knoldselleri - i tern på ca. 2x2 centimeter
  • olivenolie
  • 6 kviste timian
  • flagesalt

Gryderet

  • 1 stort rødløg - grofthakket
  • 1 svinemørbrad - afpudses og skæres i grove tern
  • 5 kviste timian
  • 1 spsk balsamico
  • 2 dl vand
  • 3 spsk tomatpasta
  • 3 spsk kalvefond - koncentreret
  • 4 spsk piskefløde
  • 1 lille broccoli - i små buketter
  • 1 æble - i tynde både
  • 2 spsk gastrik
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  • Skræl den lille knoldselleri og skær i tykke skiver, og derefter i tern. Fordeles i fadet, hvorefter det vendes med frisk timian, olie og salt.
  • Bag knoldselleriternene i ca. 20 minutter.
  • Imens laver du resten klar. Rødløg sauteres af i lidt olie i en stegegryde, så løget er blødt uden at tage farve.
  • Tilsæt svinemørbrad i tern sammen med finthakket timian, og lad det stege ca. 5 minutter, hvor kødet vendes og brunes af.
  • Kom så vand ved sammen med balsamico, tomatpasta, koncentreret kalvefond og lidt piskefløde. Lad det simre under låg i fem minutter.
  • Derefter kommes broccoli i gryden sammen med æblebåde og gastrik. Lad det koge et par minutter mere uden låg. Både broccoli og æble må gerne have lidt bid ved servering.
  • Vend de ovnstegte selleritern i din efterårsgryde, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også gerne med lidt sukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
410
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
114
mg
38
%
Natrium
 
1474
mg
64
%
Kalium
 
1732
mg
49
%
Kulhydrater
 
41
g
14
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
1344
IU
27
%
Vitamin C
 
172
mg
208
%
Calcium
 
192
mg
19
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige efterårsgryde serveres straks - gerne med stykke brød til.

Der skal ikke yderligere tilbehør til, da gryderetten jo indeholder det hele.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis Danielsen

    oktober 17, 2024 at 8:10 pm

    Dejlig efterårsret med selleri og broccoli, som begge er min yndlings😋👌

    Svar
  2. Anne Lise Larsen

    oktober 17, 2024 at 10:11 am

    Lækker efterårs ret, i stedet for gastrik brugte jeg æble sirup.

    Svar
  3. Rose Nielsen

    februar 06, 2022 at 8:25 pm

    Det smager virkelig godt, elsker sellerien 🙂
    Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2022 at 1:55 pm

      Tusind ta, Rose - virkeligt dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required