Se hvordan du hurtigt og nemt laver en lækker edamamesalat med kinåkål, ristede pinjekerner, æbler og forårsløg. Edamame er grønne sojabønner.
Opskriften på edamamesalat med kinakål er beregnet til fire personer.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig justeres til som du synes.
Ingredienser til edamamesalat med kinakål
En halv kinakål
200 gram edamame sojabønner
4 forårsløg
2 økologiske æbler
50 gram pinjekerner
Dressing bestående af
3 spiseskefulde limesaft
3 spiseskefulde rapsolie
En halv teskefuld rørsukker
En halv teskefuld salt
Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande. Ryst panden godt, så pinjekernerne ikke brænder på. For så skal du starte forfra, og pinjekerner er dyre. Hæld dem ud på en tallerken, og lad dem køle af.
- Skyl kinakålen grundigt, og ryst vandet af. Snit så kinakålen i tynde skiver fra den spidse ende, og læg dem i en stor salatskål.
- Edamame er grønne sojabønner, og du skal kun bruge bønnerne, mens bælgene altid skal kasseres. Derfor vil jeg foreslå du køber de pillede edamame bønner fra frost.
- Sæt en kasserolle med lidt vand over, og når vandet spilkoger, kommer du edamame bønnerne i. Lad dem koge i 30 sekunder, hæld masser af koldt vand i gryden, og lad bønnerne stå et minut. Hæld så vandet fra.
- Fordel bønnerne ud over kinakålen.
- Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre tern. Vend dem straks med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke. Kom også dem i salatskålen.
- Snit forårsløgene i helt tynde skiver, og vip dem op til resten af edamamesalaten.
- Fordel også de ristede pinjekerner ud over salaten.
- Så skal du lave dressingen til din edamamesalat med kinakål. Kom limesaft, rapsolie, rørsukker og salt i en lille skål, og rør det godt sammen, så rørsukkeret bliver rørt helt ud i væsken.
- Hæld dressingen over salaten, og lad den nu stå og trække nogle minutter.
Så er din edamamesalat med kinakål klar til servering.
Se flere lækre salater her:
Rosenkålssalat med saltede mandler
Salat med gulerødder og rucola
Din vurdering
-
Edamamesalat med kinakål