Se hvordan du hurtigt og nemt laver en lækker edamamesalat med kinåkål, ristede pinjekerner, æbler og forårsløg. Edamame er grønne sojabønner.
Edamamesalat med kinakål er en lækker og sund salat, der mætter godt, og som blandt andet kan serveres til kylling og meget andet.
Opskriften på den nemme salat med edamame og kinakål er beregnet til fire personer.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig justeres til som du synes. Så brug hvad du har.
Se flere lækre salater her:
- Spidskålssalat med æble og avocado
- Salat med gulerødder og rucola
- Grønkålssalat
- Bagte edamamebønner i ovn på 20 minutter
Opskrift på edamamesalat med kinakål
Edamamesalat med kinakål og pinjekerner
Ingredienser
- 0,5 kinakål
- 200 g edamamebønner - sojabønner
- 4 forårsløg
- 2 æbler
- 50 g pinjekerner
Dressing bestående af
- 3 spsk limesaft
- 3 spsk rapsolie
- 1 tsk rørsukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande. Ryst panden godt, så pinjekernerne ikke brænder på. For så skal du starte forfra, og pinjekerner er dyre. Hæld dem ud på en tallerken, og lad dem køle af.
- Skyl kinakåla grundigt, og ryst vandet af. Snit så kinakålen i tynde skiver fra den spidse ende, og læg dem i en stor salatskål.
- Edamame er grønne sojabønner, og du skal kun bruge bønnerne, mens bælgene altid skal kasseres. Derfor vil jeg foreslå du køber de pillede edamame bønner fra frost.
- Sæt en kasserolle med lidt vand over, og når vandet spilkoger, kommer du edamame bønnerne i. Lad dem koge i 30 sekunder, hæld masser af koldt vand i gryden, og lad bønnerne stå et minut. Hæld så vandet fra.
- Fordel bønnerne ud over kinakålen.
- Del æblerne i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre tern. Vend dem straks med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke. Kom også dem i salatskålen.
- Snit forårsløgene i helt tynde skiver, og vip dem op til resten af edamamesalaten.
- Fordel også de ristede pinjekerner ud over salaten.
- Så skal du lave dressingen til din edamamesalat med kinakål. Kom limesaft, rapsolie, rørsukker og salt i en lille skål, og rør det godt sammen, så rørsukkeret bliver rørt helt ud i væsken.
- Hæld dressingen over salaten, og lad den nu stå og trække nogle minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er din edamamesalat med kinakål klar til servering. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: