• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur - nem og lækker opskrift

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur - nem og lækker opskrift

billederesultat for eclairs
4.9 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
287
SHARES
FacebookMessenger287PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  9. oktober 2020

Eclairs er populært bagværk fra Frankrig, og kagerne er heldigvis nemme at lave selv.

Det er faktisk aflange stænger af vandbakkelser, der fyldes med en lækker vaniljecreme (flødecreme), og til sidst pyntes med lidt chokoladeglasur.

Eclairs er muligvis opfundet af den franske kok Antonin Carême i begyndelsen af 1800-tallet. Dengang under navnet pain à la Duchesse.

Og hvorfor hedder de så eclairs i dag? Jo, navnet kommer fra det franske ord eclair, der betyder et glimt af et lyn. Det er med henvisning til, at de lækre kager nemt bliver spist lynhurtigt. Så godt smager de.

Se også disse opskrifter:

  • Vandbakkelser
  • Kagekone med vandbakkelse
  • Kartoffelkager - klassiske konditorkager
  • Walesstang

Opskrift

billederesultat for eclairs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur

4.89 fra 34 stemmer
Min opskrift på eclairs med lækker vaniljecreme og chokoglasur. Det franske bagværk laves nemt af vandbakkelser og fyldes med flødecreme.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 684
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Vandbakkelse
  • 1 portion vandbakkelse - se min opskrift på vandbakkelsesdej her
Vaniljecreme/flødecreme
  • 200 g kagecreme -
  • 200 g piskefløde - pisket til flødeskum
Chokoglasur
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g piskefløde
  • 1 spsk glukosesirup

Fremgangsmåde
 

  1. Følg instruktionen på fremstilling af dej til vandbakkelser. Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt aflange stænger af vandbakkelse ud - de skal være ca. 5 centimeter lange. Husk at holde lidt afstand, da vandbakkelser jo vokser en del under bagningen.
  3. Bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Eller indtil de er færdigbagte, da bagetiden kan variere. Husk aldrig at åbne ovnlågen før vandbakkelserne er færdigbagte, da de ellers risikerer at falde sammen i ovnen. Når de er bagt færdige, slukkes ovnen og ovnlågen åbnes på klem. Lad nu vandbakkelserne køle lidt af i ovnen, så er du endnu mere sikker på de ikke falder sammen. Lad dem køle helt af.
  4. Lav kagecreme som anvist og lad den køle af. En købt kagecreme er også ok.
  5. Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt creme og fløde sammen til vaniljecreme, der er fyldet til dine eclairs. Kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  6. De afkølede stænger af vandbakkelser skæres forsigtigt over med en savtakket kniv, så du har en over- og en underdel.
  7. Sprøjt vaniljecreme på hver underdel, og læg derefter forsigtigt overdelen på.
    flødecreme i eclairs
  8. Så laver du chokoglasur. Chokoladen kommes i en lille gryde sammen med fløde og det varmes op indtil chokoladen netop er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs. Tilsæt så lidt glukosesirup, og og tag chokoglasuren af kogepladen. Rør det blankt.
  9. Pynt dine eclairs med chokoglasur, og så er de færdige til servering.
    chokolade på eclairs kager

Næringsindhold

Kalorier: 684kcalKulhydrater: 37gProtein: 8gFedt: 56gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 0.01gKolesterol: 74mgNatrium: 200mgKalium: 200mgKostfibre: 2gSukker: 9gVitamin A: 962IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 59mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige eclairs med vaniljecreme og chokoglasur serveres straks - eller opbevares på køl. Holdbarheden er et døgns tid.

I stedet for vaniljecreme, kan du også fylde vandbakkelserne med romcreme, en ren flødeskum eller evt. tilsætte lidt kaffesmag. Mulighederne er mange.

De kan også pyntes med en almindelig hvid glasur, eller eventuelt en karamelglasur. Fondant anvendes også ofte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required