Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur - nem og lækker opskrift

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur - nem og lækker opskrift

billederesultat for eclairs
4.9 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
289
SHARES
FacebookMessenger289PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 9. oktober 2020

Eclairs er populært bagværk fra Frankrig, og kagerne er heldigvis nemme at lave selv.

Det er faktisk aflange stænger af vandbakkelser, der fyldes med en lækker vaniljecreme (flødecreme), og til sidst pyntes med lidt chokoladeglasur.

Eclairs er muligvis opfundet af den franske kok Antonin Carême i begyndelsen af 1800-tallet. Dengang under navnet pain à la Duchesse.

Og hvorfor hedder de så eclairs i dag? Jo, navnet kommer fra det franske ord eclair, der betyder et glimt af et lyn. Det er med henvisning til, at de lækre kager nemt bliver spist lynhurtigt. Så godt smager de.

Se også disse opskrifter:

  • Vandbakkelser
  • Kagekone med vandbakkelse
  • Kartoffelkager - klassiske konditorkager
  • Walesstang

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur

4.89 fra 34 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Fransk
Kalorier: 684
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Vandbakkelse
  • 1 portion vandbakkelse - se min opskrift på vandbakkelsesdej her
Vaniljecreme/flødecreme
  • 200 g kagecreme -
  • 200 g piskefløde - pisket til flødeskum
Chokoglasur
  • 60 g mørk chokolade
  • 60 g piskefløde
  • 1 spsk glukosesirup
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Følg instruktionen på fremstilling af dej til vandbakkelser. Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt aflange stænger af vandbakkelse ud - de skal være ca. 5 centimeter lange. Husk at holde lidt afstand, da vandbakkelser jo vokser en del under bagningen.
  3. Bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Eller indtil de er færdigbagte, da bagetiden kan variere. Husk aldrig at åbne ovnlågen før vandbakkelserne er færdigbagte, da de ellers risikerer at falde sammen i ovnen. Når de er bagt færdige, slukkes ovnen og ovnlågen åbnes på klem. Lad nu vandbakkelserne køle lidt af i ovnen, så er du endnu mere sikker på de ikke falder sammen. Lad dem køle helt af.
  4. Lav kagecreme som anvist og lad den køle af. En købt kagecreme er også ok.
  5. Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt creme og fløde sammen til vaniljecreme, der er fyldet til dine eclairs. Kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  6. De afkølede stænger af vandbakkelser skæres forsigtigt over med en savtakket kniv, så du har en over- og en underdel.
  7. Sprøjt vaniljecreme på hver underdel, og læg derefter forsigtigt overdelen på.
    flødecreme i eclairs
  8. Så laver du chokoglasur. Chokoladen kommes i en lille gryde sammen med fløde og det varmes op indtil chokoladen netop er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs. Tilsæt så lidt glukosesirup, og og tag chokoglasuren af kogepladen. Rør det blankt.
  9. Pynt dine eclairs med chokoglasur, og så er de færdige til servering.
    chokolade på eclairs kager
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 684kcalKulhydrater: 37gProtein: 8gFedt: 56gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 19gTransfedt: 0.01gKolesterol: 74mgNatrium: 200mgKalium: 200mgKostfibre: 2gSukker: 9gVitamin A: 962IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 59mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdige eclairs med vaniljecreme og chokoglasur serveres straks - eller opbevares på køl. Holdbarheden er et døgns tid.

I stedet for vaniljecreme, kan du også fylde vandbakkelserne med romcreme, en ren flødeskum eller evt. tilsætte lidt kaffesmag. Mulighederne er mange.

De kan også pyntes med en almindelig hvid glasur, eller eventuelt en karamelglasur. Fondant anvendes også ofte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Lynnerup skriver

    september 15, 2025 at 11:06 am

    Hej Holger.

    Jeg ledte efter en opskrift på vandbakkelsesdej og fandt din opskrift. Alene det, at den ikke falder sammen, fik mig lyst til at bage Eclairs kagerne. Jeg skal bage til ca 20 personer, men er i tvivl om, der kun skal sprøjtes en enkelt stribe dej ud på 5 cm for hver enkelt kage. Er det korrekt? Hvor stor bliver en Eclair så, når den er bagt?
    Mvh Susanne

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required