• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller
Langtidshævede durum boller, der både kan bruges som madbrød eller til en god sandwich. Durumbollerne er både robuste og smagfulde, og har en dejlig krumme. Foto: Madensverden.dk

Opdateret:  7. februar 2020 - Udgivet:  15. januar 2017

Del gerne:
428
SHARES
FacebookMessenger428PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.
  2. Opskrift på langtidshævede durum boller
  3. Langtidshævede durum boller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.

Her får du opskriften på langtidshævede durum boller, som er virkelig lækre boller bagt med durummel.

De er langtidshævet i fire timer. Du kan også lave dem som koldhævede durum boller. Så skal du halvere mængden af gær og lade bollerne hæve i 8 timer.

Opskriften giver 12 lækre langtidshævede durum boller.

Se også disse opskrifter:

  • Durumboller
  • Hjemmebagte burgerboller med durummel
  • Boller med havregryn

Opskrift på langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller

Langtidshævede durum boller

Bedste opskrift på langtidshævede durum boller. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 27 minutter minutter
Tilberedning: 18 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer 5 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 dl vand - lunkent
  • 20 g gær
  • 350 g manitoba hvedemel
  • 150 g durum hvedemel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom 4 dl vand, som er lunkent, op i skålen til din røremaskine, og smuldr 20 g gær i, inden den røres ud i vandet.
  • Bland de to slags mel - 350 g manitoba hvedemel og 150 g durum hvedemel - sammen, og ælt det gradvist ind i dejen. Tilsæt også 1 tsk salt.
  • Sammenlagt har jeg angivet 500 gram mel her, men det kan være, du skal bruge en smule mere eller mindre. Så tilsæt melet gradvist, indtil dejen har den rette konsistens, hvor den hverken er for sej eller for tynd.
  • Ælt nu dejen igennem i 10 minutter, læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i fire timer et lunt sted.
  • Hvis du ønsker at lave koldhævede durum boller, så skal du nøjes med 10 gram gær og lade bollerne hæve otte timer i køleskabet i stedet.
  • Kom så lidt durummel ud på køkkenbordet, og læg forsigtigt dejen ud på det. Det er VIGTIGT, at du nu IKKE ælter dejen igen. Tryk i stedet dejen forsigtigt ud, så du kan skære den ud i 12 lige store firkanter, der er cirka tre centimeter høje.
  • Stil dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med durummel. Men husk det skal ske med forsigtighed.
  • Læg et viskestykke over, og lad de langtidshævede durum boller efterhæve i 20 minutter.
  • Så bager du de italienske boller i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter. Måske et par minutter mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
95
mg
3
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de færdigbagte durum boller ud og lad dem køle af på en rist.

Du kan bruge de langtidshævede durum boller til en lækker sandwich, men de smager også virkelig lækkert som de er med lidt smør på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Michelle Hjorth

    december 09, 2024 at 10:10 am

    Hej
    Kan de fryses ned?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 09, 2024 at 1:46 pm

      Hej Michelle
      Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    august 20, 2024 at 9:30 am

    Vi vil blive glade, hvis du vil give stjerner til denne opskrift, når du har prøvet den!

    Svar
  3. Isa

    januar 20, 2017 at 1:04 pm

    Kan man koldhæve dejen til næste dag? Evt forme bollerne også hæve dem i køleskabet til næste morgen.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 21, 2017 at 7:02 pm

      Hej Isa
      Det kan du sagtens. Men så skal du kun tilsætte 10 gram gær. Det gr kun bollerne bedre.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required