• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Dumplings med et delikat fyld af grøntsager

Dumplings med et delikat fyld af grøntsager

Dumplings
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 27. februar 2021

Dumplings med fyld af grøntsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.

Dumplings med fyld af grønsager er en af de retter, som jeg altid bestiller, når jeg er ude og spise på asiatiske restauranter. Det er fordi, de bare er dødlækre, og så er de også ret fine at se på.

Det er til gengæld også en af de retter, som jeg ikke selv troede, at jeg kunne lave, indtil jeg lavede hjemmelavet ravioli og derefter fik blod på tanden efter at lave flere små pastapakker.

Men mine damer og herrer: Det er faktisk ikke så svært igen og det er et ret hyggeligt projekt. Jeg selv lyttede til en god podcast, imens jeg foldede dejen henover det lækreste fyld.

Så er det ikke kun lækkert at spise denne ret men også at lave den. Indholdet er super alsidigt, for du kan næsten putte hvad som helst i dem, men denne opskrift må jeg indrømme, er den bedste.

En fusion mellem kinesisk og japansk

Næsten alle lande i hele Asien har deres egen udgave af dumplings. Forskellen er ofte, hvordan de folder dejen, og hvilke slags fyld de putter i dem.

Denne opskrift er inspireret af Kina. Men jeg har tilberedt dem, ligesom de tilbereder den japanske udgave kaldet gyoza.

Det vil sige, at de først steges på én side og bliver sprøde, og derefter bliver de dampet. Dette er virkelig lækkert.

Du kan vælge at servere dem for sig selv eller som en del af et større kinesisk måltid, begge dele vil helt klart imponere selv den mest berejste person.

Opskrift på dumplings med grøntsager

Dumplings
Rakel Seneca

Dumplings med fyld af grønsager

4.91 fra 21 stemmer
Dumplings med fyld af grønsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Asiatisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dejen
  • 300 g hvedemel
  • 160 ml varmt vand
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk kartoffelmel
Fyldet
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefærpasta
  • 1 stk løg
  • 100 g gulerødder
  • 150 g champignoner
  • 60 g porrer
  • 200 g hvidkål
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk riseddike
  • 1 tsk chilisauce
  • 1 stk forårsløg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at blande hvedemelet og saltet sammen. Tilføj derefter lidt varmt vand ad gangen, imens du ælter det sammen med dine hænder. Ælt dejen i tre til fem minutter, til den er blød og glat.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl, imens du laver fyldet.
  3. Start med at finhakke alle grøntsagerne. Tag nu en pande og tilføj sesamolie, champignoner, løg og gulerødderne. Steg dette i cirka to-tre minutter.
  4. Tilføj nu porre og hvidkål. Steg det i yderligere fem minutter, eller indtil grønsagerne er blevet bløde. Tilsæt hvidløg, ingefær, riseddike, chilisauce og soyasauce. Bland det godt sammen og lad det stege i et minuts tid. Lad fyldet køle ned en smule, mens du ruller dejen ud.
  5. Tag dejen fra køleskabet og del den i to dele. Drys en smule kartoffelmel på din bordplade og tag nu én del og rul den fladt ud, til den er flad som en pandekage. Brug nu et stort glas eller en form til at udskærer 10 runde forme. Forsæt med den næste del af dejen og skær yderligere 10 forme ud.
  6. Tag en af de runde fladt rullede stykker i din hånd, tilføj en spiseske fyld i midten, Med din finger putter du forsigtigt en smule vand hele vejen rundt i kanten af dejen, fold den henover fyldet, så du nu har en halvmåneform. Lav tre viftefold i hver side af dumplingen og pres nu alle kanterne sammen, så der ikke er noget fyld som falder ud. Forsæt, indtil alle dumplings er blevet lavet. Hvis du oplever, at dejen er klistret, så kan du drysse en smule kartoffelmel hen over den.
  7. Tag nu en pande og varm en smule olie op på mellem varme. Put dumplings på panden, cirka fem ad gangen afhængigt af størrelsen på panden. Steg dem på kun en side i to-tre minutter - eller indtil bunden er gyldenbrun.
  8. Hæld nu 160 ml vand henover dem og put låg på panden. Skru temperaturen ned på lav varme og lad dem dampe i cirka syv minutter.
  9. Server dem med soyasauce og friskhakket forårsløg samt sesamfrø.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan købe dejen til dumplings i asiatiske købmandsbutikker, hvis du er så heldig at have en i den by, du bor i.

Se også vores andre opskrifter fra det asiatiske køkken:

Mango sticky rice

4.8 fra 12 stemmer
Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.
Gå til opskrift
Mango sticky rice

Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza

4.9 fra 38 stemmer
Japanske dumplings minder om de kinesiske, blot steger japanerne deres på den ene side, før de damper dem. Her er opskriften på gudemad.
Gå til opskrift
Japanske dumplings

Veg Manchurian med friterede grøntsagskugler

5 fra 6 stemmer
Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?
Gå til opskrift
Veg Manchurian
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Forsiden lige nu

billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften
billede med spidskålspakker
Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød→ Se opskriften
spinatpandekager
Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift→ Se opskriften
blomkålscurry
Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål→ Se opskriften
surdejsboller
Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej→ Se opskriften
Billede med nye kartofler, der lige er gravet op
Er nye kartofler eller gamle kartofler sundest?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required