Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Dumplings med et delikat fyld af grøntsager

Dumplings med et delikat fyld af grøntsager

Dumplings
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Dumplings med fyld af grøntsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.

Dumplings med fyld af grønsager er en af de retter, som jeg altid bestiller, når jeg er ude og spise på asiatiske restauranter. Det er fordi, de bare er dødlækre, og så er de også ret fine at se på.

Det er til gengæld også en af de retter, som jeg ikke selv troede, at jeg kunne lave, indtil jeg lavede hjemmelavet ravioli og derefter fik blod på tanden efter at lave flere små pastapakker.

Men mine damer og herrer: Det er faktisk ikke så svært igen og det er et ret hyggeligt projekt. Jeg selv lyttede til en god podcast, imens jeg foldede dejen henover det lækreste fyld.

Så er det ikke kun lækkert at spise denne ret men også at lave den. Indholdet er super alsidigt, for du kan næsten putte hvad som helst i dem, men denne opskrift må jeg indrømme, er den bedste.

En fusion mellem kinesisk og japansk

Næsten alle lande i hele Asien har deres egen udgave af dumplings. Forskellen er ofte, hvordan de folder dejen, og hvilke slags fyld de putter i dem.

Denne opskrift er inspireret af Kina. Men jeg har tilberedt dem, ligesom de tilbereder den japanske udgave kaldet gyoza.

Det vil sige, at de først steges på én side og bliver sprøde, og derefter bliver de dampet. Dette er virkelig lækkert.

Du kan vælge at servere dem for sig selv eller som en del af et større kinesisk måltid, begge dele vil helt klart imponere selv den mest berejste person.

Opskrift på dumplings med grøntsager

Dumplings med fyld af grønsager

Rakel Seneca
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Dumplings med fyld af grønsager er en af de lækreste retter fra det asiatiske køkken. Denne udgave er vegetarisk og relativ let at lave.
Antal: 20 stk
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dejen
  • 300 g hvedemel
  • 160 ml varmt vand
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk kartoffelmel
Fyldet
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefærpasta
  • 1 stk løg
  • 100 g gulerødder
  • 150 g champignoner
  • 60 g porrer
  • 200 g hvidkål
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 spsk riseddike
  • 1 tsk chilisauce
  • 1 stk forårsløg
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk olie

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande hvedemelet og saltet sammen. Tilføj derefter lidt varmt vand ad gangen, imens du ælter det sammen med dine hænder. Ælt dejen i tre til fem minutter, til den er blød og glat.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl, imens du laver fyldet.
  3. Start med at finhakke alle grøntsagerne. Tag nu en pande og tilføj sesamolie, champignoner, løg og gulerødderne. Steg dette i cirka to-tre minutter.
  4. Tilføj nu porre og hvidkål. Steg det i yderligere fem minutter, eller indtil grønsagerne er blevet bløde. Tilsæt hvidløg, ingefær, riseddike, chilisauce og soyasauce. Bland det godt sammen og lad det stege i et minuts tid. Lad fyldet køle ned en smule, mens du ruller dejen ud.
  5. Tag dejen fra køleskabet og del den i to dele. Drys en smule kartoffelmel på din bordplade og tag nu én del og rul den fladt ud, til den er flad som en pandekage. Brug nu et stort glas eller en form til at udskærer 10 runde forme. Forsæt med den næste del af dejen og skær yderligere 10 forme ud.
  6. Tag en af de runde fladt rullede stykker i din hånd, tilføj en spiseske fyld i midten, Med din finger putter du forsigtigt en smule vand hele vejen rundt i kanten af dejen, fold den henover fyldet, så du nu har en halvmåneform. Lav tre viftefold i hver side af dumplingen og pres nu alle kanterne sammen, så der ikke er noget fyld som falder ud. Forsæt, indtil alle dumplings er blevet lavet. Hvis du oplever, at dejen er klistret, så kan du drysse en smule kartoffelmel hen over den.
  7. Tag nu en pande og varm en smule olie op på mellem varme. Put dumplings på panden, cirka fem ad gangen afhængigt af størrelsen på panden. Steg dem på kun en side i to-tre minutter - eller indtil bunden er gyldenbrun.
  8. Hæld nu 160 ml vand henover dem og put låg på panden. Skru temperaturen ned på lav varme og lad dem dampe i cirka syv minutter.
  9. Server dem med soyasauce og friskhakket forårsløg samt sesamfrø.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan købe dejen til dumplings i asiatiske købmandsbutikker, hvis du er så heldig at have en i den by, du bor i.

Se også vores andre opskrifter fra det asiatiske køkken:

Mango sticky rice
Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.
Se opskriften her
Mango sticky rice
Japanske dumplings med svinekød - opskrift på gyoza
Japanske dumplings minder om de kinesiske, blot steger japanerne deres på den ene side, før de damper dem. Her er opskriften på gudemad.
Se opskriften her
Japanske dumplings
Veg Manchurian med friterede grøntsagskugler
Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?
Se opskriften her
Veg Manchurian
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required