• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dry rub

Dry rub

dry rub til svinemørbrad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
117
SHARES
FacebookMessenger117PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  27. februar 2024

Indhold

  1. Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.
  2. Opskrift på dry rub
  3. Dry rub
  4. Tips

Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.

Opskriften på dry rub til spicy svinemørbrad er beregnet til 3-4 personer.

Det afhænger selvfølgelig af hvor stor mørbraden er, hvor meget tilbehør du serverer til.

Se også: Wienerschnitzel af svinemørbrad

Krydderiblandingen laves blandt andet med spidskommen, men den kan være lidt stærk, så vær opmærksom her.

Den røgede paprika kan også erstattes af en almindelig paprika.

Opskrift på dry rub

dry rub til svinemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Dry rub

5 fra 2 stemmer
Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 196
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset
Dry rub
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 tsk paprika - røget, eller almindelig
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk flagesalt
  • 2 spsk brun farin

Fremgangsmåde
 

  1. Bland alle ingredienserne til din dry rub krydderiblanding sammen i en lille skål. Sørg for at sukkeret er godt blandet i og at der ingen klumper er af brun farin.
  2. Kom det hele i en frostpose og kom så den afpudsede mørbrad i.
  3. Sørg for at krydderiblandingen bliver godt fordelt over hele mørbraden og gnid det godt ind i kødet.
  4. Læg det i køleskab og lad det marinere natten over, så kødet samler masser af smag.
  5. Tag kødet ud af posen og læg på en varm grill.
  6. Lad din spicy svinemørbrad grille over direkte varme i ca. 15-20 minutter, vend den tit, så den ikke brænder på (HUSK sukker brænder hurtigt!). Eller lav den i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 18 minutter. Måske et par minutter mere, afhængig af hvor rosa eller gennemstegt du ønsker mørbraden.
  7. Lad den færdigstegte mørbrad hvile lidt, inden den skæres i skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 196kcalKulhydrater: 4gProtein: 31gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 1243mgKalium: 626mgKostfibre: 0.4gSukker: 2gVitamin A: 56IUVitamin C: 2mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tilbehør til svinemørbrad med dry rub kan blandt andet være bagt broccoli.

Som sagt kan du også tilberede den krydrede svinemørbrad i ovnen, hvor den skal have ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.

Eller steg den i lidt olie på en pande, hvor stegetiden er ca. 15 minutter, men hvor mørbraden vendes en del gange undervejs.

Se også: Teriyaki svinemørbrad til grill eller pande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann

    maj 13, 2024 at 12:19 pm

    Hvorfor kan opskrifter ikke printes mere ?
    Hilsen
    Vagn

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2024 at 2:25 pm

      Hej Vagn
      Er du logget ind? For så bør du da kunne printe den 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required