Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Viden om mad › Dry rub

Dry rub

dry rub til svinemørbrad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
125
SHARES
FacebookMessenger125PinterestEmailSMS

Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.

Opskriften på dry rub til spicy svinemørbrad er beregnet til 3-4 personer.

Det afhænger selvfølgelig af hvor stor mørbraden er, hvor meget tilbehør du serverer til.

Se også: Wienerschnitzel af svinemørbrad

Krydderiblandingen laves blandt andet med spidskommen, men den kan være lidt stærk, så vær opmærksom her.

Den røgede paprika kan også erstattes af en almindelig paprika.

Opskrift på dry rub

Dry rub

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad afpudset
Dry rub
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk paprika røget, eller almindelig
  • 1 tsk oregano tørret
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk flagesalt
  • 2 spsk brun farin

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne til din dry rub krydderiblanding sammen i en lille skål. Sørg for at sukkeret er godt blandet i og at der ingen klumper er af brun farin.
  2. Kom det hele i en frostpose og kom så den afpudsede mørbrad i.
  3. Sørg for at krydderiblandingen bliver godt fordelt over hele mørbraden og gnid det godt ind i kødet.
  4. Læg det i køleskab og lad det marinere natten over, så kødet samler masser af smag.
  5. Tag kødet ud af posen og læg på en varm grill.
  6. Lad din spicy svinemørbrad grille over direkte varme i ca. 15-20 minutter, vend den tit, så den ikke brænder på (HUSK sukker brænder hurtigt!). Eller lav den i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 18 minutter. Måske et par minutter mere, afhængig af hvor rosa eller gennemstegt du ønsker mørbraden.
  7. Lad den færdigstegte mørbrad hvile lidt, inden den skæres i skiver.

Næringsindhold

Kalorier196kcalKulhydrater4gProtein31gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1243mgKalium626mgKostfibre0.4gSukker2gVitamin A56IUVitamin C2mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tilbehør til svinemørbrad med dry rub kan blandt andet være bagt broccoli.

Som sagt kan du også tilberede den krydrede svinemørbrad i ovnen, hvor den skal have ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.

Eller steg den i lidt olie på en pande, hvor stegetiden er ca. 15 minutter, men hvor mørbraden vendes en del gange undervejs.

Se også: Teriyaki svinemørbrad til grill eller pande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Hermann skriver

    maj 13, 2024 at 12:19 pm

    Hvorfor kan opskrifter ikke printes mere ?
    Hilsen
    Vagn

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 13, 2024 at 2:25 pm

      Hej Vagn
      Er du logget ind? For så bør du da kunne printe den 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required