Du skal prøve den lækre drømmekageroulade, der er en fantastisk opskrift og krydsning mellem en drømmekage og roulade. Hurtig og nem at lave.
Drømmekageroulade er en genial kage, der altid er populær at sætte på bordet.
Den indeholder de bedste ting fra den klassiske hindbærroulade og drømmekagen fra Brovst, og her kombinerer du simpelthen dejen fra rouladen med det lækre og eftertragtede kokossnask fra drømmekagen, og så bliver det altså fantastisk godt.
Samtidig er drømmekagerouladen super nem og hurtig at lave. Du skal dig lige være opmærksom på, at rouladen skal rulles hurtig sammen, så den ikke knækker. Og her er den altså rygende varm.
Så start med at folde den ene langside forsigtigt op, og brug gerne bagepapiret til at støtte, mens du forsigtigt og gradvist ruller sammen og fjerner bagepapiret. God bagelyst.
Opskrift på drømmekageroulade
Drømmekageroulade med masser af kokossnask
Ingredienser
Dej
- 4 æg
- 100 g sukker
- 110 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
Fyld
- 200 g brun farin
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 25 g kaffe - kold
- 25 g mælk
Fremgangsmåde
- Start med fyldet til din drømmekageroulade. Kom 200 g brun farin, 125 g smør, 100 g kokosmel, 25 g kaffe og 25 g mælk i en lille gryde, og varm kokosfyldet op indtil det er helt smeltet. Rør rundt imens det varmes op og tag gryden til siden.
- Tænd din ovn på 200 °C00 grader over- og undervarme.
- Dej: Pisk 4 æg og 100 g sukker lyst og luftigt med en elpisker. I en anden skål vendes 110 g hvedemel sammen med 25 g kartoffelmel og 1 tsk bagepulver. Vendes forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, og sørg for der ikke er lommer af mel tilbage.
- Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, så du har et rektangel på ca. 30 gange 35 centimeter.
- Bag rouladedejen midt i ovnen i ca. 5 minutter.
- Tag pladen ud og fordel kokosfyldet ovenpå den forbagte rouladedej. Gør det med forsigtighed, og hold et par centimeters afstand til kanten hele vejen rundt.
- Kom kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 4-5 minutter.
- Tag den ud af ovnen, og nu skal du rimelig hurtig rulle din drømmekageroulade sammen. Kagen er meget varm, så vær forsigtigt, men det kan sagtens lade sig gøre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad den færdige drømmekageroulade køle af, hvor kagen lige når at sætte sig.
Skæres derefter ud i passende skiver.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Jeg har bagt mange hindbærroulader og elsker bare drømmekagen fra Brovst. At kombinere de to ting er da genialt. Jeg skal holde fødselsdag her i maj, så den skal på kaffebordet. Den vil blive elsket, det ved jeg. Tænker jeg vil " kringle" smeltet hvid og mørk chokolade over. Og selvfølgelig små flag 🇩🇰
Jolanda
Ligesom Anne synes jeg den ser meget bleg ud. Er det virkelig meningen? Hvad kan man eventuelt pynte den med?
vh Jolanda
Anne
Det er en rigtig lækker roulade - og supernem at lave. Jeg synes dog at rouladen er lidt “bleg” at se på - Hvad kunne man drysse/smøre på, som passer til rouladen?
Mvh. Anne
Stine Nielsen
Hej Madens verden
Hvad med at lave en kanel ruollade
Holger Rørby Madsen
Hej Stine
Fremragende idé - den kaster jeg mig over 🙂
Glæd dig.
Alt det bedste
Holger