En god rub giver bedre smag til dit kød, og her er opskriften på den bedste rub til oksekød. Lav en god portion og opbevar den i et lille glas med låg.
Rub til oksekød er næsten uundværlig, og den kan købes i dyre domme i mange versioner.
Men det er meget nemt at lave sin egen rub ud fra de ting, som du sikkert alligevel har stående i køkkenskabet.
Nu har jeg godt nok skrevet rub til oksekød, men den er altså også perfekt til en omgang pulled pork. Faktisk passer denne portion rub her perfekt til en nakkefilet på to kilo, som du steger i 12 timer i ovnen eller grillen ved 110 grader.
Du skal bruge - giver en god portion rub til oksekød:
2 spiseskefulde salt
1 spiseskefuld Colman's sennepspulver
1 spiseskefuld løgpulver
1 spiseskefuld paprika
2 spiseskefulde brun farin
Skal du bruge større portioner, ganger du bare mængden op.
Sådan laver du din egen rub til oksekød og andet kød:
Bland alle ingredienserne i en skål, og rør dem godt sammen med en ske.
Hvis du vil gemme din rub til senere brug, hælder du den i et lufttæt glas, og lukker helt til. Ellers risikerer du. at den brune farin bliver hård som cement.
Men hvis du skal bruge den her og nu, ja så går du i gang.
Massér den tørre rub grundigt ind i kødet/stegen, og læg den i frysepose, som du lukker til.
Nu skal stegen hvile og trække smag, og det bedste er at det sker natten over.
Det er dog ikke altid man kan vente på det, så derfor kan mindre også gøre det. Men jo længere trækketid - jo mere smag.
Så steger du dit kød, pulled pork, oksesteg eller hvad du nu bruger krydderiblandingen til, og undervejs øser du lidt af skyen op over.
Så simpelt er det.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: