Prøv denne dejlige opskrift på dampet spidskål med honning og citron. En nem måde at tilberede den sunde spidskål på og perfekt som tilbehør.
Dampet spidskål med honning og citron er en lækker måde at nyde den dejlige kål på.
Opskriften er til fire personer. Men er spidskålen lille, bør du måske anvende to spidskål.
Ingredienser til dampet spidskål med honning og citron
1 stort spidskål
3 spiseskefulde honning (her er anvendt akaciehonning)
2 spiseskefulde citronsaft.
1 deciliter vand
Salt og lidt friskkværnet peber
Opskrift
- Fjern de yderste blade på spidskålen, og kassér dem. Skær den nederste del af stokken fra, og den smides ligeledes ud.
- Del spidskålen i otte både, og skær nu resten af stokken fra. Den er for træg at spise.
- Honning røres sammen med citronsaft i en lille skål, og en pensel findes frem.
- Smelt smør i en stor sauterpande, og steg forsigtigt spidskålen i et par minutter.
- Pensl med honningmarinaden og giv kålen lidt salt. Hæld også lidt vand i bunden af panden.
- Læg låg på sauterpanden, og steg nu spidskålen ved en svag til jævn varme i cirka 10 minutter. Så er kålen næsten mør, men du kan jo selv vælge om du vil give spidskålen lidt mere eller mindre tid.
- Den dampede spidskål serveres som tilbehør til retter med kød.
Se også mine opskrifter på:
De 4 bedste salater med spidskål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: