• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Lækre og dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileterne dampes i lidt hvidvin i ovnen i 15 minutter. Foto: Madensverden.dk.
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juni 2023 - Udgivet: 12. juli 2021

Nem og god opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileter dampes 15 minutter i ovnen i en smule hvidvin.

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat laves af benfri rødspættefileter, der dampes i lidt hvidvin i ovnen.

Spinaten stuves i lidt fløde, og så har du en lækker ret med fisk, som de fleste vil synes godt om.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode rødspættefileter til hver person. Det antal kan du selvfølgelig selv justere.

Opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat

Lækre og dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileterne dampes i lidt hvidvin i ovnen i 15 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Dampede rødspætter med flødestuvet spinat

4.88 fra 8 stemmer
Nem og god opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileter dampes 15 minutter i ovnen i en smule hvidvin.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 rødspættefileter - mellemstore
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 sjat tør hvidvin
Flødestuvet spinat
  • 20 g smør
  • 250 g frisk spinat
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olivenolie.
  2. Tag en rødspættefilet og læg den på et skærebræt med indersiden opad, altså den side, der har siddet ind mod benene. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Rul rødspættefileten sammen fra haleenden og ind, og læg fiskerullen med samlingen nedad. Fortsæt på samme måde med resten af fileterne.
  4. Hæld en lille smule tør hvidvin i bunden af fadet, og dæk det med sølvpapir.
  5. Damp rødspættefileterne i en forvarmet ovn ved 180 grader, hvor fisken skal have cirka 15 minutter. Ikke længere, da den så bliver for tør.
Flødestuvet spinat
  1. Skyl spinaten grundigt og slyng den helt tør for vand. Eller køb en færdigskyllet spinat. Men den skal være frisk og ikke fra frost!
  2. Smelt smørret i en middelvarm pande, og læg spinaten på. Den fylder lige nu en helt del, men falder hurtigt sammen. Så lad den gøre det, og lad det meste af saften fra spinaten dampe væk. Men pas på varmen ikke er for høj.
  3. Kom fløden i en lille skål, og rør Maizenaen ud i fløden, hvorefter den hældes over spinaten. Lad det nu creme ind, hvilket tager 4-5 minutter.
  4. Fortvivl ikke hvis du synes cremen bliver for tyk, for så spæder du bare op med lidt mælk.
  5. Smag den flødestuvede spinat til med salt og friskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering og tip

Anret med spinat nederst, de dampede rødspætter oven på, og med nye kartofler og honningbagte gulerødder eller lignende.

Se mere indhold:

  • Spidskål i fløde opskrift (flødestuvet spidskål)
  • Flødestuvet savoykål - nem opskrift på kål i fløde
  • Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål
  • Pandestegte rødspætter - opskrift med billeder
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sandra Østergaard

    februar 10, 2025 at 2:23 pm

    Jeg skal lave det til min søn på 1 år. Kan man lave det på andre måder end hvidvin?
    - tak for hjælpen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:32 pm

      Hej Sandra
      Det kan du sagtens - brug vand eller bouillon - det bliver også rigtig fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Nils la Cour

    november 28, 2023 at 1:55 pm

    Tak for en rigtig god opskrift - det smagte så godt, at der faktisk var for lidt 🙂 Jeg brugte slethvar, som jeg havde fanget og det gjorde ikke retten ringere. Og tak for en fantastisk samling opskrifter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required