Nem og god opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat, hvor rødspættefileter dampes 15 minutter i ovnen i en smule hvidvin.
Dampede rødspætter med flødestuvet spinat laves af benfri rødspættefileter, der dampes i lidt hvidvin i ovnen.
Spinaten stuves i lidt fløde, og så har du en lækker ret med fisk, som de fleste vil synes godt om.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to gode rødspættefileter til hver person. Det antal kan du selvfølgelig selv justere.
Opskrift på dampede rødspætter med flødestuvet spinat
Dampede rødspætter med flødestuvet spinat
Ingredienser
- 8 rødspættefileter - mellemstore
- salt og peber
- 1 sjat tør hvidvin
Flødestuvet spinat
- 20 gram smør
- 250 gram frisk spinat
- 2,5 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld Maizena
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olivenolie.
- Tag en rødspættefilet og læg den på et skærebræt med indersiden opad, altså den side, der har siddet ind mod benene. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
- Rul rødspættefileten sammen fra haleenden og ind, og læg fiskerullen med samlingen nedad. Fortsæt på samme måde med resten af fileterne.
- Hæld en lille smule tør hvidvin i bunden af fadet, og dæk det med sølvpapir.
- Damp rødspættefileterne i en forvarmet ovn ved 180 grader, hvor fisken skal have cirka 15 minutter. Ikke længere, da den så bliver for tør.
Flødestuvet spinat
- Skyl spinaten grundigt og slyng den helt tør for vand. Eller køb en færdigskyllet spinat. Men den skal være frisk og ikke fra frost!
- Smelt smørret i en middelvarm pande, og læg spinaten på. Den fylder lige nu en helt del, men falder hurtigt sammen. Så lad den gøre det, og lad det meste af saften fra spinaten dampe væk. Men pas på varmen ikke er for høj.
- Kom fløden i en lille skål, og rør Maizenaen ud i fløden, hvorefter den hældes over spinaten. Lad det nu creme ind, hvilket tager 4-5 minutter.
- Fortvivl ikke hvis du synes cremen bliver for tyk, for så spæder du bare op med lidt mælk.
- Smag den flødestuvede spinat til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering og tip
Anret med spinat nederst, de dampede rødspætter oven på, og med nye kartofler og honningbagte gulerødder eller lignende.
Se mere indhold:
Nils la Cour
Tak for en rigtig god opskrift - det smagte så godt, at der faktisk var for lidt 🙂 Jeg brugte slethvar, som jeg havde fanget og det gjorde ikke retten ringere. Og tak for en fantastisk samling opskrifter